Nylander nélkül kezdődött a tábor Torontóban

 

A svéd klasszisnak nincs szerződése. A tény, hogy Svédországban tartózkodik, azt sejteti, hogy egy darabig nem is lesz.

A Maple Leafs komplex matematikai házi feladatairól pár hete részletesen írtunk, itt most annyit ismételnénk el belőle, hogy a csapat sikerének az a kulcsa, hogy meg tud-e állapodni három fiatal játékosával: William Nylanderrel, Auston Matthewszal és Mitch Marnerrel. A svéd az első a sorban, neki már nincs élő szerződése, fiatal korára tekintettel azonban a Maple Leafsnek jelentős előjogai vannak első hosszú távú kontraktusának megkötése előtt.

A helyzetet bonyolítja, hogy a holtszezonban távozott Lou Lamoriello általános igazgató, és a helyére a roppant fiatal, mindössze 32 éves Kyle Dubas került. Ő ugyan részben már letette a névjegyét nyáron, amikor mindenki elől elhappolta John Tavarest, de a neheze most jön, a három titánnal is meg kell egyeznie, ami csak úgy lehetséges, ha ők engednek a piaci árukból, cserébe azért, hogy hosszú évekig kupagyőzelemre esélyes csapatban játszhassanak. A jól értesültek szerint a játékos hosszú távú és nagy összegű kontraktusban érdekelt, míg a Toronto rövidebb időtartamú, úgynevezett áthidaló szerződést szeretne kötni, alacsonyabb összegért. Ha ezt sikerülne tető alá hozni, akkor időt nyerne Dubas, hiszen 2020-ban például lejár Patrick Marleau és Nathan Horton szerződése is, amivel 11 millió dollár szabadulna fel.

Nagy játszma zajlik tehát, amelyben a sztenderdeket most határozzák meg a felek. Dubas nem engedhet Nylandernek, hiszen azzal nemcsak azt veszélyezteti, hogy a franchise arcának szánt Matthewszal nem tud hosszabbítani, hanem a pozícióját is meg kell védenie. Áttételesen erről beszélt a TSN-nek is: ?Folyamatosan dolgozunk, nagyon sajátos folyamatot határoztunk meg, ezen megyünk keresztül. Az elkövetkező néhány évben minden játékosunkkal, akivel szerződést fogunk hosszabbítani, ugyanezt a folyamatot fogjuk követni? ? üzent Matthewsnak és Marnernek is az általános igazgató. A játszma része az is, hogy a csütörtökön kezdődött edzőtáborban csak olyan játékos vehet részt, akinek szerződése van. Mivel Nylander nem tartozik közéjük, nem is jelent meg. El lehet képzelni, milyen érzés ez egy olyan hokisnak, aki április 25-én játszott utoljára tétmérkőzést, és az egész nyarat azért dolgozta végig, hogy ősszel mielőbb jégre mehessen.

nylander

Ám egyelőre nemhogy nem játszhat, hanem például arról kell olvasnia, hogy helyette valaki más, történetesen Tyler Ennis játszik Matthews mellett. Ennis tavaly 22 pontot ért el a Minnesotában, ami semmiképpen sem mérhető Nylander 61-éhez, de hogy Matthews mellett sokan megtáltosodnak, ki tudhatná jobban, mint az ifjú svéd. Erről Mike Babcock vezetőedző így beszélt: ?Minden játékosnak mindig fájdalmas, ha nem lehet ott az őszi edzőtáborban. Ő szeretne itt lenni, a csapattársai szeretnék, ha itt lenne, én szeretném, ha itt lenne, de ezen a folyamaton át kell esni. Mindeközben nekünk muszáj találnunk egy másik embert, aki ugyan még soha nem játszott Matthewszal, de most fog, és akivel tonnányi helyzetet fognak kidolgozni. Meg kell találnunk ezt a játékost, és úgy kell készülnünk, hogy vele kezdjük a szezont.?

Persze Nylandert sem kell félteni, pókerarccal ül svédországi otthonában, jelezve, hogy neki nem sürgős semmi sem. Miközben biztosak lehetünk benne, hogy tűkön ül, ahogy abban is, hogy Dubas-nak is sok kellemetlen percet okoz a tudat, hogy elvesztheti játékosát. Az a fejlemény, hogy Nylander nincs az országban, tényleg ad is okot némi aggodalomra, hiszen szeptember 18-án kezdődnek a felkészülési meccsek. 11 nap alatt 8 találkozón vesznek részt a Maple Leafs játékosai, és ha ezeken sem lesz ott Nylander, akkor lemarad annyira a többiektől, hogy biztosan kihagyja a Montréal elleni október 3-ai szezonnyitót is.

Egyelőre azonban Dubas azt nyilatkozta, napokon vagy heteken belül megszülethet a megállapodás. Ha erre két héten belül mégsem kerül sor, akkor valóban lesz mitől tartaniuk a klub szurkolóinak.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum