Egyre közelebb a Seattle csatlakozása

 

Jelentős helyi szereplőkkel bővült a tulajdonosi kör, és megszületett a megállapodás a várossal az aréna felújításáról és üzemeltetéséről.

Ahogy Gary Bettman ligaelnök szokta mondani, az NHL bővítésekor a három legfontosabb szempont a piaci potenciál, a tulajdonosi kör stabilitása és a létesítmény. Az első nem kérdés, hiszen Seattle az USA északnyugati régiójának legnagyobb városa, rengeteg nézőre lehet számítani, akik jelentős vásárlóerőt képviselnek. A csapatot az igen tapasztalt Oak View Group tulajdonolja, a Leiweke família számtalan sportbizniszben érdekelt. A legfontosabb akadályt az új csapat csatlakozása előtt a létesítménnyel kapcsolatos gondok jelentik. Az 1960-as években épült KeyArenához 1995-ben nyúltak utoljára, és bár egykor a város egyik központja volt, ismét felújításra szorul.

A héten Tim Leiweke, az Oak View Group elnök-vezérigazgatója bejelentette: megállapodtak a felújításról a városi tanáccsal. A megállapodás tartalmaz egy szerződést a fejlesztésre vonatkozóan, egyet a bérbe adás feltételeiről és egy harmadikat arról, hogyan fogják integrálni a létesítményt a város szerkezetébe. Ez jelentős előrehaladásnak számít, hiszen a liga már júniusban bejelenthette volna, hogy a Seattle 32. csapatként csatlakozik a ligához. A hozzáértők szerint a legfőbb ok, amiért ez nem történt meg, éppen az infrastrukturális gondok megoldatlansága volt. A következő időpont, amikor összeül az NHL legfőbb döntéshozó testülete, október 2., a bejelentésre akár ekkor sor kerülhet.

A franchise menedzsmentje addig sem ül a babérokon, fontosnak érezték, hogy a tulajdonosi kört bővítsék ismert gazdasági szereplőkkel. Egyikük Andy Jassy, aki az Amazon egyik webes szolgáltatásokra specializált leányvállalata, az Amazon Web Service elnök-vezérigazgatója. A másikuk Adrian Hanauer, az MLS-ben szereplő Seattle Sounders tulajdonosa. Ők mindketten kisebbségi tulajdonrészt szereztek. Ha továbbra is minden ilyen tempóban halad, akár meg is valósulhat a tulajdonosok álma, és 2020-ban bedobhatják a korongot a KeyArenában.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL   MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk