Fehérváron javítana a Hokiklub Budapest

   

Dusan Kapusta vezetőedző azt mondta: szeretnének meglepetést okozni a Titánok ellen.

Hazai pályán elszenvedett vereséggel kezdte története első felnőttszezonját a Hokiklub Budapest, amely a Vienna Capitals II-től kapott ki 5-3-ra. Aggodalomra semmi ok, egy ilyen fiatal csapatnál az egyik legfontosabb a türelem, a játékosok fejlődéséhez nélkülözhetetlen légkör megteremtése. Ennek megfelelően Dusan Kapusta vezetőedző is elsősorban a pozitívumokra koncentrált, amikor a meccs előtti esélylatolgatás során a következőket mondta: „Nem játszottunk rossz meccset a Vienna ellen, de a helyzeteink nem mentek be. Kovar megsérült, legalább egy-két hónapig nem játszhat, Lakatost eltiltották. Emiatt változtatnunk kell a legutóbbi meccshez képest. Kovar helyén Egyed játszik majd, Lakatos helyén Baranyai, és Albert lép előre Egyed helyére. Dolgozunk tovább, szeretnénk meglepetést okozni Fehérváron.” A sérülések és az eltiltás miatt a második meccsen tehát máris változtatni kell a csapat szerkezetén, meglátjuk, a fiatalok mennyire tudnak megfelelni az új elvárásoknak. A Titánok egyre javuló formát mutattak a felkészülés során. Eltérő forgatókönyvű meccseken egyaránt 6-4-es vereséget szenvedtek Dunaújvárosban és Jesenicében. Első győzelmüket a Klagenfurt farmcsapata ellen szerezték, amelyet idegenben győztek le 3-1-re. Őket egyébként három héttel később hazai pályán még simábban verték 5-1-re. A kettő között a bécsiek második számú csapatát és a HC Topolcanyt is felülmúlták. Mindezek alapján megfelelő önbizalommal várhatják a Hokiklub Budapestet.

hkb2018

Fotó: Somogyi Viktor

Fehérvári Titánok–Hokiklub Budapest 2-1

   

A fővárosi Erste Liga-újonc a fiatal fehérvári csapat otthonában szerezte meg az első pontját. John Lewis 2 góllal debütált a Titánoknál.

A mérkőzésen a vezetőedzők a fiatalabb kapusaiknak szavaztak bizalmat: a Titánoknál Szeles Martin, míg a HKB-nál Kiss Bence védett. Az eseménytelen első játékrész után a 25. percben a vendégek kihasználták a mérkőzés első emberelőnyét Szappanos Dávid révén. A második húsz perc folytatásában három 5 a 4 elleni lehetőséggel sem éltek a hazaiak, aztán a harmadik harmad 9. másodpercében John Lewis egyenlített. Ezt követően a Titánok 1, a HKB 2 előnyt tékozolt el. Hosszabbításra került sor, ahol újra Lewis villant, akinek a góljával 2-1-re győztek a Fehérvári Titánok, így Kiss Dávid győzelemmel mutatkozott be a padon.

Nagyon szerettünk volna sok gólt lőni

   

Nyilatkozatok a Fehérvári Titánok–Hokiklub Budapest mérkőzés után.

Kiss Dávid: “Gondoltam, hogy az első meccs előtti izgalom talán hátrányt jelenthet számunkra. Nagyon szerettünk volna sok gólt lőni, sok helyzetet is alakítottunk ki, de ezekből nem jöttek a gólok, mert a pontos befejezés hiányzott. Emiatt kicsit frusztráltak lettünk, de végül behúztuk a győzelmet, aminek örülök.

Dusan Kapusta: “Örülök, hogy megszereztük az első pontunkat.  1-0-ra vezettünk, de attól nem vagyok boldog, hogy milyen góllal egyenlített az ellenfél és szerezte meg a győzelmet a a hosszabbításban. Holnap végiggondoljuk ezt a mérkőzést, hogy tanuljunk belőle. Nagyon jól játszottunk, mindkét oldalon fiatalok játszottak, színvonalas mérkőzést.”

forrás: fehérvári Titánok.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 450 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Árkovics, Soltész.
Szeles: 93,8% (Gyenes)
K
Kiss B.: 94,9% (Hajek)
Reiter, McGurty, Mazzag, Lewis, Mihály
1
Orbán, Jancsó, Sátek, Egyed, Szappanos
Kiss R., Sándor, Kiss P., Bennett, Madácsi
2
Csíki, Szopos, Godó, Izsák, Szűcs
Vas, Erdély, Hamvai, Nagy, Péter
3
Lévai, Szécsi, Berendi, Vajda, Németh
Halasi, Horváth M., Balogh, Búzás, Vizi
4
Baranyai, Köllő, Horváth B. D., Albert
Kiss Dávid
E
Kapusta Dusan, Gröschl Tamás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 24:06 HKB PP Szappanos Sátek Orbán
1-1 40:09 FHA Lewis McGurty Reiter
2-1 61:24 FHA Lewis
39 Kapura lövések száma 16
6 Kiállításpercek 8

Így rabolt pontot a HKB a Titánoktól

 

A Fehérvári Titánok–Hokiklub Budapest Erste Liga-meccs összefoglalója

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum