Paciorettyt Vegasba cserélte a Montreal

 

A Canadiens két játékost és egy draftjogot kapott a kapitányáért.

Max Pacioretty elcserélésével hónapok óta húzódó ügy végére tett pontot Marc Bergevin, a Montreal GM-je. A 29 éves amerikai szélső játékjogát a 2007-es draft első körének 22. helyén foglalta le a Habs, azóta máshol nem is játszott. A kanadai csapat színeiben 626 mérkőzésen 226 gólt, 448 pontot szerzett, öt szezonban érte el a 60 pontos és a 30 gólos határt. Pacioretty idén kezdte volna letölteni hatéves, évi 4,5 millió dollárt fizető szerződésének utolsó idényét, sorsáról a tavalyi átigazolási határidő óta mentek a találgatások. A felek végül nem tudtak megegyezni, aminek az lett a következménye, hogy Bergevin a csere mellett döntött. Ebben kiváló partnerre lelt a Vegas Golden Knightsban, amely a szlovák Tomás Tatart, a kanadai Nick Suzukit és egy 2019-es második körös draftjogot adott a sztárért.

Tomás Tatar kisebb meglepetésre a tavalyi átigazolási határidő lejárta előtt került Detroitból Las Vegasba. A szlovák szélső egyike a kissé túlárazott játékosoknak, hiszen 5,3 millió dolláros keresetéért a Red Wingsben 62 meccsen 28 pontot termelt legutóbb, igaz, korábbi szezonjaiban jóval eredményesebb volt. A Vegasnak bőven volt helye a fizetési plafon alatt, így tett egy próbát a 28 éves játékossal, de a világot nem váltotta meg, az alapszakaszban 20 meccsen 6 pont került a neve mellé, a rájátszásban 8 találkozón nevezték, egy-egy gólt és gólpasszt szerzett. A 19 éves Suzukit nagy tehetségnek tartják, nem véletlen, hogy a 2017-es draft 13. helyén kelt el. Egyelőre az OHL-ben szerepel, ahol tavaly 64 meccsen kereken 100 pontot ért el. Idén kezdi meg hároméves újoncszerződésének első szezonját, 894 ezer dollárért. A második körös draftjog is értékes csere lehet, hiszen ezzel a Montréalnak már 10 választási lehetősége lesz 2019-ben: a második, a negyedik és az ötödik fordulóban foglalhatnak le két játékost Bergevinék.

Összességében egyelőre lehetetlen megmondani, ki járt jól az üzlettel. A Vegas szempontjából mindenképpen előnyös lehet a csere, főleg, ha hosszabb távra is sikerül maradásra bírniuk a kiváló játékost. A szaksajtó nem felejti el megemlíteni, hogy Pacioretty már a tavalyi idényben is áradozott a hangulatról, amikor Vegasban szerepeltek, azt kívánva, bárcsak évi egynél többször játszhatna a T-Mobile Arenában. Erre most minden esélye megvan. A Habs szempontjából nagy veszteség a legjobb játékosának elvesztése, azonban lehetséges, hogy a kapitány a szezon végén mindenképpen távozott volna, a cserével pedig legalább kaptak érte valamit, és nem ingyen távozott, mint John Tavares a New York Islanderstől.

pacioretty

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum