Bostonban bátran építenek a fiatalokra

 

Bruce Cassidy vezetőedző hatékonyan építi be a tehetségeket, de a Zdeno Chara által vezetett veteránszekcióra is fontos feladatok várnak.

Az nhl.com 31 részes sorozatban mutatta be az NHL-csapatokat a rövidesen kezdődő új szezon előtt, ezek alapján mi is összefoglaljuk a legfontosabb változásokat, és rövid elemzést adunk arról, hogy kitől mire számíthatunk.

A bostoni szakvezetés megítélése vegyes a szurkolók szemében. A többség szerint nincs nagy baj, a csapat kiválóan draftol, világos jövőképpel rendelkezik, szisztematikusan építi-erősíti a keretét. Az egyetlen probléma, hogy még nem találták meg az embert, aki július elsején, az átigazolási szezon kezdetekor kivenné Don Sweeney általános igazgató kezéből a telefont ? így pedig katasztrofális üzletek köttetnek. Ezzel együtt ott van a csapatban az NHL egyik legerősebb első sora. Patrice Bergeron ezredik meccséhez közeledik, Brad Marchand a legjobb éveiben jár, a 22 éves David Pastrnak fiatalon is teljes jogú tagja a triónak. Mellettük olyan fiatalok találhatók a keretben, mint Ryan Donato, Jake DeBrusk, Anders Bjork a csatársorban, Charlie McAvoy és Brandon Carlo a védelemben. A csapat szereplése évről évre jobb: 2017-ben a playoff első körében kiestek ugyan, de idén csak a másodikban.

A cél az új szezonban nem lehet más, mint a konferenciadöntő. Minden ok meg is van a bizakodásra, hiszen tavaly úgy értek el 112 pontot az alapszakaszban ? és lettek másodikak keleten ?, hogy a keretben fél tucat újonc volt található meccsenként, és a csapattagok közül 11 jégkorongos játszotta élete első meccsét az NHL-ben. E játékosok összesen 174 ponttal járultak hozzá a csapat sikeréhez, aminek nem volt párja a ligában. A keret a védelemben a legerősebb, nyolc hátvédjük is van, akik minden kétséget kizáróan megütik az NHL-es szintet. Ugyanez nem mondható el a csatárokról. Különösen a harmadik sor centerének posztja tátong üresen Riley Nash távozása óta. Hárman pályáznak ide, és mindegyikükben van némi rizikó: Trent Frederic, Jakob Forsbacka Karlsson és Jack Studnicka sem tűnik bombabiztos megoldásnak. Talán a megfejtés a februári cserestop előtt érkezik, amikor a rengeteg jó hátvédből egyet odaadhatnak egy értékesebb centerért.

pastrnak_mcavoy

De az sincs kizárva, hogy folytatódik a Boston hihetetlen sikerszériája a fiatalok beépítésével, aminek Bruce Cassidy vezetőedző munkája és pedagógiai érzéke a kulcsa. Az 53 éves szakember 2017. február 7-én váltotta Claude Julient a Bruins kispadján, az elmúlt szezon volt az első teljes idénye, és a keze nyoma máris meglátszik a csapaton. A védelemben sokkal dinamikusabb felállást alkalmazott, aminek az lett az eredménye, hogy a Boston ellen talán a legnehezebb bevinniük a korongot a támadóharmadba az ellenfeleknek. Az előttünk álló szezonban érdekes lesz figyelni, együtt hagyja-e az elmúlt szezonban összesen 228 pontot termelő első sort, vagy a kiegyensúlyozottabb támadópotenciál kedvéért kipróbálja, hogy mit tud Pastrnak honfitársa, David Krejci oldalán a második egységben. A kockázat nem kicsi, viszont ha beválik, a jutalom sem az. Szükség lesz erre, hiszen az Atlanti csoport minden korábbinál erősebbnek ígérkezik, a Tampa Bay Lightning mellett most már a John Tavarest leigazoló Toronto Maple Leafsszel is komolyan számolni kell.

Külön érdemes szólni Zdeno Chara elképesztő teljesítményéről. A szlovák hátvéd már 41 is elmúlt, 1980 óta ő a negyedik bekk, aki ennyi idősen is játszik. Ráadásuk közel 23 perccel ő van a legtöbbet jégen, emberhátrányban a csapat legfontosabb láncszeme, 226 és fél percet volt így a pályán, ennél többet csak a torontói Ron Hainsey. A csapatkapitány teljesítménye tehát továbbra is meghatározó.

Összességében a Boston esélyei továbbra is kiemelkedően jók, a rájátszás elérése szinte biztosra vehető, a nagy kérdés, hogy a többiekhez képest mennyit tud fejlődni.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum