DVTK Jegesmedvék?Vítkovice 3-1

 

A miskolciak legyőzték a cseh bajnokság legutóbbi szezonjában negyeddöntőig jutott ostravaiakat a Tátra Kupán.

A Tátra Kupa második napján a DVTK Jegesmedvék a cseh Extraligát képviselő Vítkovice Riderával csaptak össze. A miskolciak bátran kezdték a találkozót, az első lövések a cseh kaput vették célba. Már eltelt négy-öt perc, mire a Vítkovice megjelent a Jegesmedvék ketrece előtt, de komoly veszélyt így sem tudtak teremteni. A harmad közepén közepes iramú, kiegyenlített játék folyt a jégen, ám a cseh hálóőrnek így is több munkája akadt, mint Adorjánnak. A csapatok nem bonyolították túl a játékot, de kevés volt az ütközés és a váratlan megoldás. A 16. percben megszerezték a vezetést a Jegesmedvék: Hajós kék vonalas lövésébe Láda piszkált bele, a korong így pattant a cseh kapuba (1-0). Az utolsó percben a Vítkovice kisebb tüzijátékot rendezett a miskolci kapu előtt, amelynek Slovák vetett véget azzal, hogy elmozdította a kaput, kapott is érte két perc pihenőt.

A második harmad így áthúzódó cseh emberelőnnyel kezdődött, amelyet simán kivédekeztek a miskolciak. Teljes létszámban is az ostravaiak maradtak támadásban, Adorjánnak egymás után több védeni valója is akadt. A Jegesmedvék rövid időre kijöttek a szorításból, adtak is munkát Bartosák kapusnak, de utána a Vítkovice egy sebességi fokozattal feljebb kapcsolt. Néhány csere erejéig be is szorították ellenfelüket a saját harmadába, és Adorjánnak kellett bizonyítania, hogy jó formában van. A Jegesmedvék ekkor leginkább a kontráikban bízhattak, és bár eljutottak a cseh kapuig, Bartosák útját állta minden lövésnek. A harmad közepén lett kiegyenlítettebb a játék, amelynek sebessége egyértelműen magasabb volt, mint az első játékrészben. A 36. percben emberelőnybe került a Miskolc, de nem sikerült felállni a cseh kapu előtt, így oda lett a lehetőség. Szinte azonnal fordult a helyzet, a Vítkovice játszhatott fórban, és ezt ki is használták: 18 másodperccel a harmad vége előtt a 2006-ban olimpiai bronzérmet szerző Olesz maradt üresen a miskolci kapu előtt, és az oldalról kapott korongot kapásból vágta a hálóba (1-1).

A harmadik játékrész folytatódott a jó iramú játék, mindkét csapat keményen hajtott a győztes gólért. A harmad közepe felé haladva a Vítkovice enyhe fölényt harcolt ki, de Adorján jól állt a lábán. A 49. percben jött harmadik cseh emberelőny, amelyből fél percnyi kettős fór lett, ám egyiket sem tudták kihasználni. Sőt, a szimpla hátrányból a Jegesmedvék lőttek gólt, miután egy gyors kontra végén Miskolczi mattolta a cseh kapust (2-1). A gól után a Vítkovice nem tudott felpörögni, a Jegesmedvék viszont taktikusan játszottak. Két perccel a vége előtt a csehek mestere időt kért, ám a kidolgozott hadrend gyorsan felborult, miután emberhátrányba kerültek. Ennek ellenére a végén levitték a kapust, ám ez csak egy újabb miskolci gólt eredményezett egy perccel a vége előtt, amikor Miskolczi talált a védtelenül maradt hálóba (3-1).

A DVTK Jegesmedvék 1-1 győzelemmel és vereséggel zárták a csoportkört, a szombati Poprad?Vítkovice mérkőzés után eldől, a helyosztók közül melyik meccs vár Adorjánékra.

misnit

Fotó: dvtk.eu

DVTK Jegesmedvék?Vítkovice Ridera 3-1 (1-0, 0-1, 2-0)
Gól: Láda, Miskolczi(2) ill., Olesz
Kiállítás: 8 perc illetve 4 perc
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Duschek) ? Crawford, Kiss, Szirányi (A), Slovák, Rusk, Milam, Vojtkó ? Miskolczi, Galanisz, Magosi (C) ? Loiseau, Kulmala, Somogyi ? Pance, Vas (A), Vincze ? Ritó, Hajós, Láda.
HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) ? de la Rose, Šidlík, Hrbas, Baranka, Výtisk (A), Trška, Krenželok ? Květoň, Roman, Tybor ? Olesz (C), Lev (A), Schleiss ? Kučera, Mahbod, Dej ? Szturc, Stránský, Zdráhal ? Kurovský.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum