DVTK Jegesmedvék–Vítkovice 3-1

 

A miskolciak legyőzték a cseh bajnokság legutóbbi szezonjában negyeddöntőig jutott ostravaiakat a Tátra Kupán.

A Tátra Kupa második napján a DVTK Jegesmedvék a cseh Extraligát képviselő Vítkovice Riderával csaptak össze. A miskolciak bátran kezdték a találkozót, az első lövések a cseh kaput vették célba. Már eltelt négy-öt perc, mire a Vítkovice megjelent a Jegesmedvék ketrece előtt, de komoly veszélyt így sem tudtak teremteni. A harmad közepén közepes iramú, kiegyenlített játék folyt a jégen, ám a cseh hálóőrnek így is több munkája akadt, mint Adorjánnak. A csapatok nem bonyolították túl a játékot, de kevés volt az ütközés és a váratlan megoldás. A 16. percben megszerezték a vezetést a Jegesmedvék: Hajós kék vonalas lövésébe Láda piszkált bele, a korong így pattant a cseh kapuba (1-0). Az utolsó percben a Vítkovice kisebb tüzijátékot rendezett a miskolci kapu előtt, amelynek Slovák vetett véget azzal, hogy elmozdította a kaput, kapott is érte két perc pihenőt.

A második harmad így áthúzódó cseh emberelőnnyel kezdődött, amelyet simán kivédekeztek a miskolciak. Teljes létszámban is az ostravaiak maradtak támadásban, Adorjánnak egymás után több védeni valója is akadt. A Jegesmedvék rövid időre kijöttek a szorításból, adtak is munkát Bartosák kapusnak, de utána a Vítkovice egy sebességi fokozattal feljebb kapcsolt. Néhány csere erejéig be is szorították ellenfelüket a saját harmadába, és Adorjánnak kellett bizonyítania, hogy jó formában van. A Jegesmedvék ekkor leginkább a kontráikban bízhattak, és bár eljutottak a cseh kapuig, Bartosák útját állta minden lövésnek. A harmad közepén lett kiegyenlítettebb a játék, amelynek sebessége egyértelműen magasabb volt, mint az első játékrészben. A 36. percben emberelőnybe került a Miskolc, de nem sikerült felállni a cseh kapu előtt, így oda lett a lehetőség. Szinte azonnal fordult a helyzet, a Vítkovice játszhatott fórban, és ezt ki is használták: 18 másodperccel a harmad vége előtt a 2006-ban olimpiai bronzérmet szerző Olesz maradt üresen a miskolci kapu előtt, és az oldalról kapott korongot kapásból vágta a hálóba (1-1).

A harmadik játékrész folytatódott a jó iramú játék, mindkét csapat keményen hajtott a győztes gólért. A harmad közepe felé haladva a Vítkovice enyhe fölényt harcolt ki, de Adorján jól állt a lábán. A 49. percben jött harmadik cseh emberelőny, amelyből fél percnyi kettős fór lett, ám egyiket sem tudták kihasználni. Sőt, a szimpla hátrányból a Jegesmedvék lőttek gólt, miután egy gyors kontra végén Miskolczi mattolta a cseh kapust (2-1). A gól után a Vítkovice nem tudott felpörögni, a Jegesmedvék viszont taktikusan játszottak. Két perccel a vége előtt a csehek mestere időt kért, ám a kidolgozott hadrend gyorsan felborult, miután emberhátrányba kerültek. Ennek ellenére a végén levitték a kapust, ám ez csak egy újabb miskolci gólt eredményezett egy perccel a vége előtt, amikor Miskolczi talált a védtelenül maradt hálóba (3-1).

A DVTK Jegesmedvék 1-1 győzelemmel és vereséggel zárták a csoportkört, a szombati Poprad–Vítkovice mérkőzés után eldől, a helyosztók közül melyik meccs vár Adorjánékra.

misnit

Fotó: dvtk.eu

DVTK Jegesmedvék–Vítkovice Ridera 3-1 (1-0, 0-1, 2-0)
Gól: Láda, Miskolczi(2) ill., Olesz
Kiállítás: 8 perc illetve 4 perc
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Duschek) – Crawford, Kiss, Szirányi (A), Slovák, Rusk, Milam, Vojtkó – Miskolczi, Galanisz, Magosi (C) – Loiseau, Kulmala, Somogyi – Pance, Vas (A), Vincze – Ritó, Hajós, Láda.
HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – de la Rose, Šidlík, Hrbas, Baranka, Výtisk (A), Trška, Krenželok – Květoň, Roman, Tybor – Olesz (C), Lev (A), Schleiss – Kučera, Mahbod, Dej – Szturc, Stránský, Zdráhal – Kurovský.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
október 16., szombat
MK 14:00 WORZEM 7-1VÉGE
EL 14:15 TITETO 1-5VÉGE
    • M4 SPORT
MK 17:15 DABÚJA 8-2VÉGE
ICEHL 19:45 HCBAVS 4-3VÉGE
október 17., vasárnap
EL 16:30 BRAFTC 0-4VÉGE
EL 17:30 GYEMIS 2-1VÉGE
EL 17:30 SCCDEB 6-3VÉGE
EL 18:30 UTEMAC 2-1 HVÉGE
október 18., hétfő
KHL 18:30 CSZSZP 
    • SPORT 2
október 20., szerda
MK 18:40 TITMIK 9-0VÉGE
október 22., péntek
KK 16:00 FTCTAR 
EL 18:30 DEBTIT 
EL 19:00 ETOMIS 
ICEHL 19:15 AVSEHL 
    • DIGI SPORT 2
KK 19:30 OLRKIJ 
október 23., szombat
KK 16:00 FTCKIJ 
KK 19:30 OLRTAR 
október 24., vasárnap
EL 14:15 MISTIT 
KK 15:00 OLRFTC 
EL 17:30 DABMAC 
ICEHL 17:30 AVSKAC 
EL 18:30 DEBETO 
KK 18:30 KIJTAR 
Partnerünk
Archívum