DVTK Jegesmedvék–Vítkovice 3-1

 

A miskolciak legyőzték a cseh bajnokság legutóbbi szezonjában negyeddöntőig jutott ostravaiakat a Tátra Kupán.

A Tátra Kupa második napján a DVTK Jegesmedvék a cseh Extraligát képviselő Vítkovice Riderával csaptak össze. A miskolciak bátran kezdték a találkozót, az első lövések a cseh kaput vették célba. Már eltelt négy-öt perc, mire a Vítkovice megjelent a Jegesmedvék ketrece előtt, de komoly veszélyt így sem tudtak teremteni. A harmad közepén közepes iramú, kiegyenlített játék folyt a jégen, ám a cseh hálóőrnek így is több munkája akadt, mint Adorjánnak. A csapatok nem bonyolították túl a játékot, de kevés volt az ütközés és a váratlan megoldás. A 16. percben megszerezték a vezetést a Jegesmedvék: Hajós kék vonalas lövésébe Láda piszkált bele, a korong így pattant a cseh kapuba (1-0). Az utolsó percben a Vítkovice kisebb tüzijátékot rendezett a miskolci kapu előtt, amelynek Slovák vetett véget azzal, hogy elmozdította a kaput, kapott is érte két perc pihenőt.

A második harmad így áthúzódó cseh emberelőnnyel kezdődött, amelyet simán kivédekeztek a miskolciak. Teljes létszámban is az ostravaiak maradtak támadásban, Adorjánnak egymás után több védeni valója is akadt. A Jegesmedvék rövid időre kijöttek a szorításból, adtak is munkát Bartosák kapusnak, de utána a Vítkovice egy sebességi fokozattal feljebb kapcsolt. Néhány csere erejéig be is szorították ellenfelüket a saját harmadába, és Adorjánnak kellett bizonyítania, hogy jó formában van. A Jegesmedvék ekkor leginkább a kontráikban bízhattak, és bár eljutottak a cseh kapuig, Bartosák útját állta minden lövésnek. A harmad közepén lett kiegyenlítettebb a játék, amelynek sebessége egyértelműen magasabb volt, mint az első játékrészben. A 36. percben emberelőnybe került a Miskolc, de nem sikerült felállni a cseh kapu előtt, így oda lett a lehetőség. Szinte azonnal fordult a helyzet, a Vítkovice játszhatott fórban, és ezt ki is használták: 18 másodperccel a harmad vége előtt a 2006-ban olimpiai bronzérmet szerző Olesz maradt üresen a miskolci kapu előtt, és az oldalról kapott korongot kapásból vágta a hálóba (1-1).

A harmadik játékrész folytatódott a jó iramú játék, mindkét csapat keményen hajtott a győztes gólért. A harmad közepe felé haladva a Vítkovice enyhe fölényt harcolt ki, de Adorján jól állt a lábán. A 49. percben jött harmadik cseh emberelőny, amelyből fél percnyi kettős fór lett, ám egyiket sem tudták kihasználni. Sőt, a szimpla hátrányból a Jegesmedvék lőttek gólt, miután egy gyors kontra végén Miskolczi mattolta a cseh kapust (2-1). A gól után a Vítkovice nem tudott felpörögni, a Jegesmedvék viszont taktikusan játszottak. Két perccel a vége előtt a csehek mestere időt kért, ám a kidolgozott hadrend gyorsan felborult, miután emberhátrányba kerültek. Ennek ellenére a végén levitték a kapust, ám ez csak egy újabb miskolci gólt eredményezett egy perccel a vége előtt, amikor Miskolczi talált a védtelenül maradt hálóba (3-1).

A DVTK Jegesmedvék 1-1 győzelemmel és vereséggel zárták a csoportkört, a szombati Poprad–Vítkovice mérkőzés után eldől, a helyosztók közül melyik meccs vár Adorjánékra.

misnit

Fotó: dvtk.eu

DVTK Jegesmedvék–Vítkovice Ridera 3-1 (1-0, 0-1, 2-0)
Gól: Láda, Miskolczi(2) ill., Olesz
Kiállítás: 8 perc illetve 4 perc
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Duschek) – Crawford, Kiss, Szirányi (A), Slovák, Rusk, Milam, Vojtkó – Miskolczi, Galanisz, Magosi (C) – Loiseau, Kulmala, Somogyi – Pance, Vas (A), Vincze – Ritó, Hajós, Láda.
HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – de la Rose, Šidlík, Hrbas, Baranka, Výtisk (A), Trška, Krenželok – Květoň, Roman, Tybor – Olesz (C), Lev (A), Schleiss – Kučera, Mahbod, Dej – Szturc, Stránský, Zdráhal – Kurovský.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 16., hétfő
VB 15:20 LATNOR 3-2VÉGE
VB 15:20 SVKCAN 1-5VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:20 FINUSA 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:20 FRAGER 2-3VÉGE
május 17., kedd
VB 15:20 CZEAUT 1-2 BVÉGE
VB 15:20 ITADEN 1-2VÉGE
VB 19:20 SUIKAZ 3-2VÉGE
VB 19:20 SWEGBR 6-0VÉGE
május 18., szerda
VB 15:20 FRAITA 2-1 HVÉGE
VB 15:20 NORAUT 5-3VÉGE
VB 19:20 FINSWE 2-3 BVÉGE
    • SPORT 2
VB 19:20 SUISVK 5-3VÉGE
május 19., csütörtök
VB 15:20 GBRUSA 0-3VÉGE
VB 17:00 GERDEN ÉLŐ
VB 19:20 CZELAT INFO
VB 20:30 CANKAZ INFO
május 20., péntek
VB 15:20 GBRFIN 
VB 15:20 GERITA 
VB 19:20 KAZSVK 
VB 19:20 LATAUT 
május 21., szombat
VB 11:20 DENFRA 
VB 11:20 USASWE 
VB 15:20 AUTFIN 
VB 15:20 CANSUI 
VB 19:20 ITASVK 
VB 19:20 NORCZE 
Partnerünk
Archívum