Mit árul majd el nekünk a Gyilkostó Kupa?

 

Kezdődik a hagyományos gyergyószentmiklósi torna, három Erste ligás csapat is megmutathatja erejét. Visegrád és Tátra Kupa-meccs is lesz.

16:00 DEAC–Csíkszeredai Sportklub (Gyilkostó Kupa, Gyergyószentmiklós)

Erste ligás csapatok találkozójával veszi kezdetét Gyergyószentmiklóson a Gyilkostó Kupa. Az újonc DEAC és a rendkívül jó nevekkel erősítő Csíkszereda találkozik az első meccsen. A DEAC erős ellenfelekkel találkozott csehországi túráján, ahonnan pont nélkül jött haza, majd oda-vissza jtszott a Vasassal, ezeken a mérkőzéseken két győzelmet aratott. A debreceni találkozó tulajdonképpen 20 perc alatt eldőlt, hiszen az első harmadot 4-0-ra nyerte a DEAC, de Káposztásmegyeren komoly hullámvölgy volt a játékban, ezt kihasználva a Vasas kétgólos hátrányról ki tudott egyenlíteni. Bár aztán a DEAC megszerezte a győzelmet, ez figyelmeztető jel kell legyen a számára.

A Csíkszereda a gyetvai tornán mutatkozott be először. Ott még orosz légiósaik nélkül szerezték meg a tornagyőzelmet, és a hozzá vezető úton a szlovák extraligás Detva értékes skalpját is. A fiatalok éltek a lehetőséggel, megmutatták, hogy a csapat sztárjai nélkül is van bennük spiritusz. Az azóta eltelt időszak főleg a játék csiszolásáról és edzésekről szólt. Mindössze a Sapientia U23-as együttes elleni bemutató jellegű mérkőzés törte meg az edzések egyhangúságát. A Sapientia nem jelentett túl nagy kihívást, hatalmas fölénnyel nyert a Sportklub. A kék-fehérek célja mindenhol a végső siker, ez most sem lesz másként. Az első lépés a DEAC legyőzése ehhez. Kettejük csatájában a Sportklub mindenképpen esélyesebbnek számít. A legnagyobb érdeklődés minden bizonnyal azt övezi majd, hogy minden KHL-es légiós Csíkszeredában van-e már, és hogy mit mutatnak meg a tudásukból.

17:00 MsHK Zilina (SVK-1.)–Újpesti TE (Zsolna)

Zsolnán hosszú ideig bizonytalan volt a helyzet. Amint arról blogunk is beszámolt, vezetési és pénzügyi válság sújtotta a klubot, amelyből többek között a város segítségével sikerült kimászni. A klub a többiekhez képest később tudta elkezdeni a felkészülést, de szorgalmasan gyűjtögeti a játékosokat és a lejátszott edzőmeccseket is. Legutóbb jó egy hete a Liptovsky Mikulás ellen játszottak Rózsahegyen, a meccs 4-4-es döntetlennel ért véget, a zsolnaiak Mikoláš (Horčička) – Jankovič, Matejka, Beranek, Surovka, Húževka, Janeba, Ondruš, Hrazdíra, Ambrozheichik, Hvila, Huna, Jenčík, Ručkay Jakub, Mendrej, Pastor, Piegl, Bagin, Sikela, Šedivý Filip összeállításban léptek jégre. A keret folyamatosan változik, a klub keresi a lehetőséget az erősítésekre. Legutóbb szerdán a cseh Michal Barta érkezett, nem elhanyagolható rutinnal, több mint 300 cseh élvonalbeli meccsel, egy nappal korábban pedig az Orli Znojmótól Tomas Pastor.

Két héttel a bajnoki rajt előtt az UTE fokozatosan helyezi át a hangsúlyt a fizikai felkészülésről a technikai és taktikai felkészülésre. Továbbra is vegyesen tartanak konditermi és jeges edzéseket a játékosoknak. “Nem tudjuk, milyen ellenfél vár ránk – mondta blogunknak Szilassy Zoltán vezetőedző –, de a lényeg, hogy csapat van, várnak bennünket, tudunk játszani. Nagyon elégedett voltam a srácok elmúlt időszakban végzett munkájával. Jó állapotban van a csapat, mindig nagy öröm, ha az edzések egyhangúságát megtöri egy-egy mérkőzés. Így most is örömmel megyünk játszani. Továbbbra is elsősorban az a fontos, hogy azokat a részleteket, amelyeket gyakoroltunk, viszontlássuk a pályán. Zsolnán Ágoston Olivér véd, ezúttal Páterka Bence nem utazik, Kovács Sebestyén viszont igen, igyekszünk rotálni az utánpótláskorú játékosainkat, hogy ki ne égjenek, de fokozatosan megszerezzék a felnőttmeccsek rutinját.”

17:00 MHK Dubnica nad Váhom (SVK-2.)–Dunaújvárosi Acélbikák (Máriatölgyes)

A szlovák másodosztályban játszó Dubnica menetből vág neki a Dunaújváros elleni meccsnek. Három napon belül ez lesz a harmadik megméretésük. Szerdán a lengyel Jastrzebie, csütörtökön a cseh Frydek-Místek  ellen játszottak. A lengyelektől túlórában kaptak ki 3-2-re, a csehek 5-2-re nyertek. Jakubik mindkét meccsen betalált, a lengyelek ellen Krajci, a csehekkel szemben Lantos volt még eredményes. A lengyelek elleni mérkőzés komplett hivatalos jegyzőkönyvét erre a linkre kattintva lehet bogarászni.

A Topolcany elleni vereséget követően a Dunaújvárosra tehát aránylag fáradt ellenfél vár. Csütörtökön a DAB mindhárom harmadot egy góllal vesztette el, pedig nem kezdett rosszul, a harmadik harmadra viszont nem maradt találat a tarsolyban. A Dubnica hasonló kaliberű csapat, mint a Topolcany, nem legyőzhetetlen, kíváncsian várjuk, sikerül-e javítani.

18:00 HK Nitra (SVK-1.)–Ferencváros (Visegrád Kupa, Nyitra)

Ötödik magyar ellenfelét fogadja a Nitra, ezúttal a Visegrád Kupa-sorozatba tartozó mérkőzésen. Eddig ijesztően jól megy a nyitraiaknak a mieink ellen, négyből négyet nyertek, 23 gólt lőttek, 7-et kaptak. Ezen a négy meccsen kívül játszottak kétszer a cseh Vsetínnel, egy-egy győzelem és vereség volt a mérleg, és egyszer – ugyancsak a Visegrád Kupa keretében – az Érsekújvárral, amelytől sima vereséget szenvedtek. Ez a 0-4 az eddigi utolsó meccse a tavalyi bronzérmesnek, és azon túl is, hogy a szlovák–magyar találkozók amúgy is mindig presztízscsatának számítanak, várhatóan extra motivációt jelent nekik, hogy kiköszörüljék az Újváron esett csorbát.

A Ferencváros eddigi három felkészülési mérkőzése – a Humenne elleni dupla, majd a Poprad elleni Visegrád Kupa-összecsapás – egyaránt vereséggel zárult. Ettől függetlenül biztatóan mozgott a csapat, különösen az extraligás Poprad ellen. Elsősorban a helyzetkihasználás az, amin van mit csiszolnia Fodor Szabolcs vezetőedzőnek, hiszen a homonnaiak ellen a lehetőségek megvoltak, viszont a legnagyobb helyzet sem volt elég nagy a gólszerzéshez. Nyitrán a házigazdák egyértelmű esélyesnek számítanak, de a zöldek nem feltartott kézzel mennek a csatába.

19:00 DVTK Jegesmedvék–HC Vítkovice (CZE-1.) (Tátra Kupa, Poprád)

A Poprad elleni vereség után a Tátra Kupa második napján is veretes ellenfél jutott a DVTK-nak. A cseh Vitkovice az ottani élvonal oszlopos tagja, és bár 2011 óta nemhogy a döntőbe, a legjobb négybe sem tudott kerülni, vitathatatlanul komoly játékerőt képvisel magyar szemmel nézve. A legnagyobb név náluk Rostislav Olesz, akinek 365 NHL-meccs jutott, a válogatottal pedig egy olimpiai bronzérem. A Vitkovice számára ezzel a meccsel kezdődik a kupa.

“Tetszett a ma esti játék stílusa, még kétgólos hátrányban is küzdöttünk – nyilatkozta a 3-1-es vereséggel zárult meccset követően Glen Hanlon, a Jegesmedvék vezetőedzője a csapahonlapnak. – Sajnos több fontos játékos hiányzott, ez több jégidőt rótt a többiekre, ami meglátszott a végére. A kapusunk teljesítménye végig kiváló volt, ami külön öröm számomra.” A miskolciaktól Harrisson és Vas János nem játszott, a magyar válogatott csatára már több mérkőzést is hagyott a felkészülési időszakban. Így három csatársor és plusz egy játékos állt Glen Hanlon rendelkezésére támadásban. Ennek ellenére a végjáték inkább a Jegesmedvék szája íze szerint alakult, a végén kapus nélkül támadtak az egyenlítésért. Bár ez nem sikerült, sőt gólt kaptak belőle, mindenképpen pozitív kicsengése volt az első napnak. Pénteken a Jegesmedvéknek győzelemre lenne szükségük ahhoz, hogy ne az 5. helyért játsszanak vasárnap, de ezt a Vitkovice ellen nem lesz könnyű megszerezni.

20:00 Gyergyói HK–Steaua Rangers (Gyilkostó Kupa, Gyergyószentmiklós)

Pár napja már megmérkőzött egymással a Gyergyói HK és a Steaua egy előzetesen be nem jelentett edzőmeccsen, amelyre így is több százan voltak kíváncsiak. A legújabb kori gyergyói hokiláz okozói, az orosz légiósok már teljes létszámban a fedélzeten voltak, és jó volt látni, hogy Trofimov vezetőedző nem egy sorban küldte fel őket a jégre, hanem a hazai játékosokkal vegyes sorokban. Azon a gyakorláson az eredménynek semmi jelentősége nem volt, de talán még a mutatott játéknak sem, a legfontosabb az volt, hogy megmutassák, jó hangulatú, komoly munka folyik a nagynevű vendégművészek részvételével. Végül a Gyergyó 6-3-ra nyert, győzelme nem forgott veszélyben egy pillanatig sem.

Az ellenfél Steaua hányatott sorsa ismert Magyarországon is. Évek óta Bukaresttől távol készülnek és játszanak, kész csoda, hogy még léteznek. Komoly generációváltáson esett át a csapat, visszavonultak olyan klublegendák, mint Ioan Timaru vagy Viorel Nicolescu. Ráadásul Timaru nagy tehetségnek mondott fia éppen Gyergyóba igazolt a nyáron, így nevelőegyesülete ellen mutathatja meg magát péntek este. A csata esélyese a Gyergyó, de a Steauát sosem szabad lebecsülni, mindig elő tudnak húzni olyan játékosokat valahonnan, akik vezetésével veszélyesek tudnak lenni az ellenfelekre.

elsomeccs1

A magyar és Erste ligás klubok 2018-as felkészülési mérkőzései (a kezdési időpontok helyi idő szerint vannak feltüntetve):

2018. augusztus 7., kedd
18:00 HC Kosice (SVK-1.)–DVTK Jegesmedvék (Kassa, Crow Arena) 7-1 (4-0, 2-0, 1-1)

2018. augusztus 9., csütörtök
18:30 DAB–HC Nové Zámky (Visegrád Kupa, Dunaújváros) 2-3 (1-2, 1-0, 0-1)

2018. augusztus 10., péntek
16:00 HC Bratislava (SVK-2.)–Csíkszereda (felkészülési torna, Gyetva) 3-6 (2-1, 1-1, 0-4)
18:00 HK Nitra (SVK-1.)–Fehérvár AV19 (Nyitra) 5-1 (1-1, 2-0, 2-0)
19:00 HC 07 Detva (SVK-1.)–Hokiklub Budapest (felkészülési torna, Gyetva) 9-3

2018. augusztus 11., szombat
16:00 HC Bratislava (SVK-2.)–Hokiklub Budapest (felkészülési torna, Gyetva) 4-1 ( 1-1, 2-0, 1-0 )
18:00 Dunaújvárosi Acélbikák–Fehérvári Titánok (Dunaújváros) 6-4 (1-1, 5-0, 0-3)
19:00 HC 07 Detva (SVK-1.)–Csíkszereda (felkészülési torna, Gyetva) 2-3 (1-1,0-1, 1-1)

2018. augusztus 12., vasárnap
14:00 Hokiklub Budapest–Csíkszereda (felkészülési torna, Gyetva) 0-6 (0-2, 0-3, 0-1)

2018. augusztus 14., kedd
17:00 Nowy Targ (POL-1.)–Fehérvár AV19 (Nowy Targ) – elmaradt
17:30 Dukla Trencín (SVK-1.)– Újpesti TE (Puhó) 6-1 (2-0,2-0, 2-1)

2018. augusztus 15., szerda
17:00 Hokiklub Budapest–HK Levice (SVK-3.) (Tüskecsarnok) 5-3 (2-0, 1-3, 2-0)
17:30 HC Dukla Michalovce (SVK-2.)–DVTK Jegesmedvék (Nagymihály) 5-3 (1-1, 1-2, 3-0)

2018. augusztus 16., csütörtök
16:00 EHC Seewen (SUI-3.)–Corona Brassó (Gösser Kupa, Kapfenberg) 1-3 (1-0, 0-1, 0-2)
19:00 MAC Újbuda–Vienna Capitals (EBEL) (Tüskecsarnok) 1-3 (1-1, 0-0, 0-2)
19:15 HC Torax Poruba (CZE-2.)–DEAC (Torax Kupa, Ostrava/Poruba) 5-2 (2-0, 3-1, 0-1)

2018. augusztus 17., péntek
17:00 MsHK Zilina (SVK-1.)–Fehérvár AV19 (Zsolna) 3-5 (1-1, 1-2, 1-2)
17:30 HK Spisská Nová Ves (SVK-2.)–Hokiklub Budapest (Igló) 3-4 bü. (1-0, 1-2, 1-1, 0-0, 0-1)
17:30 EC KAC II (Alpesi Liga)–Vienna Capitals II. (Klagenfurt) 6-1 (3-1, 0-0, 3-0)
19:00 KSV Eishockey (AUT-3.)–Corona Brassó (Gösser Kupa, Kapfenberg) 0-8 (0-1, 0-3, 0-4)
19:00 HDD Jesenice (Alpesi Liga)–Fehérvári Titánok (Jesenice) 6-4 (2-2, 3-2, 1-0)
19:15 DEAC–JKH GKS Jastrzębie (POL) (Torax Kupa, Ostrava/Poruba) 1-3

2018. augusztus 18., szombat
11:00 DEAC–Szlovákia U20 (Torax Kupa, Ostrava/Poruba, helyosztó) 4-1
15:00 EC KAC II (Alpesi Liga)–Fehérvári Titánok (Klagenfurt) 1-3 (0-1, 0-1, 1-1)
16:00 Olimpija Lubljana (AHL)–Corona Brassó (Gösser Kupa, Kapfenberg) 7-6 h. (2-4, 3-2, 1-0, 1-0)

2018. augusztus 19., vasárnap
18:00 Dunaújvárosi Acélbikák–HK Nitra (SVK-1.) (Visegrád Kupa, Dunaújváros) 0-3 (0-1, 0-2, 0-0)

2018. augusztus 21., kedd
16:00 Sapientia U23–Csíkszeredai Sportklub (Karcfalva) 1-14 (0-5, 1-6, 0-3)
18:00 HK Nitra (SVK-1.)–MAC Újbuda (Nyitra) 9-3 (1-2, 4-1, 4-0)

2018. augusztus 22, szerda
17:40 Schiller-Vasas HC–Dunaújvárosi Acélbikák (Káposztásmegyer, zárt kapuk mögött) 1-7 (0-2, 0-3, 1-2)

2018. augusztus 23., csütörtök
17:00 HK Skalica (SVK-2.)–Hokiklub Budapest (Szakolca) 9-0 (3-0, 4-0, 2-0)
18:00 HK Nitra (SVK-1.)–Újpesti TE (Visegrád Kupa, Nyitra) 6-0 (4-0, 1-0, 1-0)
18:00 DVTK Jegesmedvék–HC Kosice (SVK-1.) (Miskolc) 3-1 (0-1, 1-0, 2-0)
18:00 Ferencváros–MHK Humenné (SVK-2.) (Pesterzsébet) 1-3 (0-0, 1-1, 0-2)

2018. augusztus 24., péntek
10:30 Ferencváros–MHK Humenné (SVK-2.) (Pesterzsébet, zárt kapuk mögött) 4-5 (1-1, 1-1, 2-3)
16:00 Hokiklub Budapest–HC Bratislava (SVK-2.) (Tüskecsarnok, zárt kapuk mögött) 1-6 (1-2, 0-1, 0-3)
17:15 HC Topolcany (SVK-2.)–Újpesti TE (Pöstyén) 1-4 (0-0, 0-3, 1-1)

2018. augusztus 25., szombat
10:00 Gyergyói HK–Steaua Bucuresti (ROM-1.) 6-3 (1-1, 1-0, 4-2)
16:00 Krefeld Pinguine (GER-1.)–Fehérvár AV19 (Müller’s Fanshop Cup, Drezda) 3-4 b. (0-1, 2-0, 1-2, 0-0, 0-1)
16:40 Schiller-Vasas HC–DEAC (Káposztásmegyer, zárt kapuk mögött) 2-4 (1-2, 1-0, 0-2)
20:00 Glasgow Clan (GBR)–MAC Újbuda (Glasgow) 4-5 hu. (0-0, 3-3, 1-1, 0-1)

2018. augusztus 26., vasárnap
17:00 Nottingham Panthers (GBR)–MAC Újbuda (Nottingham) 4-2 (2-1, 2-0, 0-1)
17:30 Fischtown Pinguins (GER-1.)–Fehérvár AV19 (Müller’s Fanshop Cup, Drezda, döntő) 5-1 (1-0, 1-1, 3-0)

2018. augusztus 28., kedd
18:00 HC Topolcany (SVK-2.)–Hokiklub Budapest (Nagytapolcsány) 2-5 (1-1, 1-2, 0-2)
18:00 Ferencváros–HK Poprad (SVK-1.) (Visegrád kupa, Pesterzsébet) 1-3 (0-2, 1-1, 0-0)

2018. augusztus 29., szerda
18:00 Fehérvári Titánok–Vienna Capitals II. (Székesfehérvár, zárt kapuk mögött) 9-5 (2-2, 3-1, 4-2)
18:00 DEAC–Schiller-Vasas HC (Debrecen) 5-2 (4-0, 1-2, 0-0)

2018. augusztus 30., csütörtök
16:00 HK Poprad (SVK-1.)–DVTK Jegesmedvék (Tátra Kupa, Poprád) 3-1 (0-0, 2-0, 1-1)
18:00 HC Topolcany (SVK-2.)–Dunaújvárosi Acélbikák (Nagytapolcsány) 6-3 (3-2, 2-1, 1-0)
18:00 Vienna Capitals II.–EC KAC II: (Alpesi Liga) (Bécs) 2-3 (1-0,  0-2, 1-1)

2018. augusztus 31., péntek
16:00 DEAC–Csíkszeredai Sportklub (Gyilkostó Kupa, Gyergyószentmiklós)
17:00 MsHK Zilina (SVK-1.)–Újpesti TE (Zsolna)
17:00 MHK Dubnica nad Váhom (SVK-2.)–Dunaújvárosi Acélbikák (Máriatölgyes)
18:00 HK Nitra (SVK-1.)–Ferencváros (Visegrád Kupa, Nyitra)
19:00 DVTK Jegesmedvék–HC Vítkovice (CZE-1.) (Tátra Kupa, Poprád)
20:00 Gyergyói HK–Steaua Rangers (Gyilkostó Kupa, Gyergyószentmiklós)

2018. szeptember 1., szombat
16:00 Csíkszeredai Sportklub–Steaua Rangers (Gyilkostó Kupa, Gyergyószentmiklós)
16:00 Grenoble–Medvescak Zagreb (Ifj. Ocskay Gábor-emléktorna, Székesfehérvár)
19:00 MAC Újbuda–Graz 99ers (EBEL) (Maribor)
19:15 Fehérvár AV19–Asiago (Ifj. Ocskay Gábor-emléktorna, Székesfehérvár)
20:00 Gyergyói HK–DEAC (Gyilkostó Kupa, Gyergyószentmiklós)

2018. szeptember 2., vasárnap
15:00 bronzmérkőzés (Ifj. Ocskay Gábor-emléktorna, Székesfehérvár)
15:30 DEAC–Steaua Rangers (Gyilkostó Kupa, Gyergyószentmiklós)
18:15 döntő (Ifj. Ocskay Gábor-emléktorna, Székesfehérvár)
19:30 Gyergyói HK–Csíkszeredai Sportklub (Gyilkostó Kupa, Gyergyószentmiklós)
??.?? DVTK Jegesmedvék–? (Tátra Kupa, Poprád – helyosztó)

2018. szeptember 4., kedd
18:00 HC Bratislava (SVK-2.)–Hokiklub Budapest (Pozsony, Vladimir Dzurilla jégcsarnok)
18:30 Érsekújvár (SVK-1.)–Ferencváros (Visegrád Kupa, Érsekújvár)

2018. szeptember 5., szerda
18:00 HK Poprad (SVK-1.)–Dunaújvárosi Acélbikák (Visegrád Kupa, Poprád)
18:00 HC Topolcany (SVK-2.)–Fehérvári Titánok (Nagytapolcsány)

2018. szeptember 6., csütörtök
18:30 Érsekújvár–MAC Újbuda (Érsekújvár)

2018. szeptember 7., péntek
17:30 HK Levice (SVK-3.)–Hokiklub Budapest (Léva)
18:00 HK Poprad (SVK-1.) – Újpest (Visegrád Kupa, Poprád)
18:00 DVTK Jegesmedvék–Dukla Michalovce (SVK-2.) (Miskolc)
18:00 Fehérvári Titánok–EC KAC II. (Alpesi Liga) (Székesfehérvár)

2018. szeptember 9., vasárnap
20:00 MAC Újbuda (SVK-1.)–Fehérvár AV19 (EBEL) (Roland Divatház Szuperkupa, Tüskecsarnok)

A Visegrád Kupa eddigi mérkőzései:

augusztus 9.: Dunaújvárosi Acélbikák–Érsekújvár (Dunaújváros) 2-3 (1-2, 1-0, 0-1)
augusztus 19.: Dunaújvárosi Acélbikák–HK Nitra (Dunaújváros) 0-3 (0-1, 0-2, 0-0)
augusztus 23.: HK Nitra–Újpesti TE (Nyitra) 6-0 (4-0, 1-0, 1-0)
augusztus 28.: Ferencváros–HK Poprad (Pesterzsébet) 1-3 (0-2, 1-1, 0-0)
augusztus 28.: Érsekújvár–HK Nitra (Érsekújvár) 4-0 (1-0, 2-0, 1-0)

A Visegrád Kupa állása:
1. HK Nitra 6p 9-4 (3 mérkőzés)
2. Érsekújvár 6p 7-2 (2 mérk.)
3. HK Poprad 3p 3-1 (1 mérk.)
4. Ferencváros 0p 1-3 (1 mérk.)
5. Dunaújváros 0p 2-6 (2 mérk.)
6. Újpest 0p 0-6 (1 mérk.)

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 16., hétfő
VB 15:20 LATNOR 3-2VÉGE
VB 15:20 SVKCAN 1-5VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:20 FINUSA 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:20 FRAGER 2-3VÉGE
május 17., kedd
VB 15:20 CZEAUT 1-2 BVÉGE
VB 15:20 ITADEN 1-2VÉGE
VB 19:20 SUIKAZ 3-2VÉGE
VB 19:20 SWEGBR 6-0VÉGE
május 18., szerda
VB 15:20 FRAITA 2-1 HVÉGE
VB 15:20 NORAUT 5-3VÉGE
VB 19:20 FINSWE 2-3 BVÉGE
    • SPORT 2
VB 19:20 SUISVK 5-3VÉGE
május 19., csütörtök
VB 15:20 GBRUSA 0-3VÉGE
VB 17:00 GERDEN ÉLŐ
VB 19:20 CZELAT INFO
VB 20:30 CANKAZ INFO
május 20., péntek
VB 15:20 GBRFIN 
VB 15:20 GERITA 
VB 19:20 KAZSVK 
VB 19:20 LATAUT 
május 21., szombat
VB 11:20 DENFRA 
VB 11:20 USASWE 
VB 15:20 AUTFIN 
VB 15:20 CANSUI 
VB 19:20 ITASVK 
VB 19:20 NORCZE 
Partnerünk
Archívum