Mind a legjobbat akarjuk, ezt össze kell hangolni

   

Az U16-os válogatott kerete is összetartáson vett részt, és egy minitornán is megmutathatta magát az új edzői stábnak.

A juniorok és az ifjúságiak mellett az U16-os válogatott is megkezdte a szezont múlt héten. Mayer Péter, a nemrégiben kinevezett vezetőedző egy speciális, regionális alapú minitornán mérhette fel a szóba jöhető játékosokat. “Augusztus 22–24. között a Kisstadionban szerveztük meg az első összetartást, amelynek keretében négy csapatra osztottuk a mintegy 60-65 játékost. A csapatok kialakítását regionális alapon, a játékosok nevelési helye alapján végeztük el, így alakítottuk ki a Nyugat, a Kelet, a Budapest, valamint a Rebellisek csapatát. Ez utóbbiba a légiósokat és a pesti csapatba létszám miatt be nem férő fővárosi hokisokat tettük. Minden csapat hatszor játszott, kétszer 20 perces, zsűrivel, bíróval megtámogatott, jó iramú mérkőzéseket. A megfelelő terhelés miatt minden gárdában maximum 3 sor és két kapus kapott helyett. Örömmel láttuk, hogy nagyon kiegyenlített küzdelem folyt a jégen, amit jól jellemez a végeredmény: klasszikus körbeverés után Kelet győzött +1-es gólkülönbséggel, Budapest lett a második, egyforma lőtt és kapott gólszámmal, míg a képzeletbeli bronzérmet a Nyugat érdemelte ki –1-es gólaránnyal a Rebellisek előtt.”

A stáb szeme előtt nagyon sok játékos bizonyíthatott, ám a végső kiválasztást több szempont befolyásolja. “Az összetartás egyik legfontosabb feladata az volt, hogy megfelelő információt gyűjtsünk a keret megfelezéséhez, vagyis kiválasszuk azt a 25-30 játékost, akik a válogatott gerincét képezhetik. Mondanom sem kell, hogy a névsor nincs kőbe vésve, ugyanis a nemsokára induló bajnokságok során folyamatosan monitorozzuk a hokisokat, a kiemelkedő teljesítményt nyújtók a múlt heti részvételüktől függetlenül is helyet kaphatnak a szezonban zajló további programokon. Ebben a korban hónapról hónapra hatalmasat változhatnak a fiatalok, nem fogunk szem elől téveszteni egyetlen tehetséget sem. A mostani meghívókat a tavalyi edzői értékelések és vélemények alapján állítottuk össze. A minitorna másik fontos eleme volt, hogy a játékosok egyéni javaslatot kapnak a mutatott képességeik jelenlegi szintjéből kiindulba további fejlesztésük érdekében. A legfontosabb munka a mindennapokban, a klubokban folyik, ez meghatározza a válogatott minőségét is. Ezért nagyon lényeges kérdés, hogy a klubban dolgozó szakemberek és a válogatottnál dolgozók közös nevezőn legyenek. Erre törekedni fogunk. A fejlesztési folyamatban ismernünk kell egymás gondolatait, hogy a válogatott törekvései megjelenhessenek a gyerekek napi munkájában, így lehet hatékony a folyamat. Ehhez jó alap lesz az MJSZ újonnan indult, Jim Brithen által fémjelzett fejlesztési csomagja, illetve a szakmai erőtér program is.

mayer

fotó: MJSZ

Kicsit csalódás volt, hogy három nap alatt célzottan a válogató torna miatt egyetlen érintett kolléga sem keresett meg a Kisstadionban, akivel beszélhettünk volna pár gondolatot a mikéntekről és hogyanokról, és aki mélyebb képet kaphatott volna saját sportolóiról. Bízom benne, hogy ezen a fronton is sikerül előrelépni, hiszem mind a legjobbat akarjuk, és ezt össze kell hangolni. Azzal együtt 30 körüli gyereket kiválasztani a honi mezőnyből szerencsére egyre nehezebb feladat. Nem gondolom, hogy mindenki ugyanúgy gondolkodik minden létező ponton, ez normális is, de a klubszemüvegen túl kell néznünk, hogy a legnagyobb potenciállal rendelkező gyerekek kiteljesítésében mind elkötelezetten részt vállaljunk. Ez a mi feladatunk, erre törekszünk. A legnagyobb potenciál tekintetében könnyű azonban elcsábulni a legakceleráltabb, az éppen legnagyobb, legerősebb, legagresszívabb sportolók értékei felé, holott a hová juthat, milyen szinten teljesedhet ki kérdés a lényeges, aminek megválaszolásához idő és tudatos munka kell. Remélem, a novemberi válogatott táborban már azokat a külföldön játszókat is láthatjuk, akik most a klubjuknál kezdték a szezont, és nem tudtak eljönni. Akkor alakulhat ki és válhat igazán teljessé a kép.”

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
október 10., vasárnap
EL 14:15 UTEDEB 4-0VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 16:30 BRAGYE 4-5VÉGE
EL 16:30 FTCMIS 2-1VÉGE
EL 17:00 DABTIT 1-0VÉGE
EL 17:30 ETOMAC 1-5VÉGE
ICEHL 17:30 AVSDEC 1-3VÉGE
    • DIGI SPORT 1
október 14., csütörtök
EL 17:30 BRAMIS 7-2VÉGE
EL 17:30 GYEDEB 3-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 5-0VÉGE
EL 18:40 TITUTE 4-3 BVÉGE
október 15., péntek
EL 17:30 BRADEB 4-2VÉGE
EL 17:30 GYEFTC 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCMIS 4-1VÉGE
ICEHL 19:15 HCIAVS 1-4VÉGE
október 16., szombat
MK 14:00 WORZEM 
EL 14:15 TITETO 
    • M4 SPORT
MK 17:15 DABÚJA 
ICEHL 19:45 HCBAVS 
október 17., vasárnap
EL 16:30 BRAFTC 
EL 17:30 GYEMIS 
EL 17:30 SCCDEB 
EL 18:30 UTEMAC 
Partnerünk
Archívum