Chernomaz csapatával találkozik a MAC

   

A Fehérvár a Fishtown Pinguins ellen a tornagyőzelemért játszik. Két érdekes mérkőzés került a vasárnapi programba.

17:00 Nottingham Panthers (GBR)?MAC Újbuda (Nottingham)

Korábbi munkatársak meccselnek egymás ellen Nottinghamben a Motorsport Arenában vasárnap délután, amikor Majoross Gergely csapata, a MAC Újbuda Rich Chernomaz új csapatával, a Nottingham Panthersszel játszik. A MAC szombaton kemény csatában győzött az EIHL tavalyi kilencedikje, a Glasgow Clan ellen, vasárnap viszont egy egészen más kaliberű csapat következik.

A Nottingham és a Glasgow közösen szervezte meg a felkészülési meccseik sorozatát. Glasgowban Summer Series, Nottinghamben Internet Motor Parts International Challenge Series néven ugyanaz a négy csapat tette tiszteletét, hétvégenként egymást váltva a két helyszínen. Így aztán van viszonyítási alapunk, egy-egy nap különbséggel mindkét csapat ugyanazok ellen játszott. A három vereséget begyűjtő Glasgow Clannal szemben a Nottingham egyelőre három győzelemnél tart. Elsőként a DEL2-es Dresdner Eislöwent 7-5-re, az összefoglaló az alábbi videón látható.

Másodikként a DEL-ben játszó Fishtown Pinguins Bremerhaven következett, és egy 2-1-es győzelem, aminek az összefoglalóját a lenti videón nézhetik meg.

A négyes sorozat harmadik meccsén, szombat este a norvég bajnok Stavanger Oilers ellen játszott a Panthers. Őket 5-3-ra győzték le, az összefoglaló itt tekinthető meg.

A nottinghamiek számára az előszezon augusztus 10-én kezdődött az Aladdin Kupával, amelyben a Cardiff Devilsszel mérkőztek meg két nap alatt oda-vissza. Nottinghamben 5-5 lett, Cardiffban a Panthers 6-3-ra nyert, azaz eddig csupa sikerélménye van a Chernomaz-csapatnak, ráadásul úgy tűnik, a támadójátékuk meglehetősen erős, öt meccsen 25 gólnál tartanak, ez pedig az ellenfelek játékerejét nézve nem lebecsülendő.

Chernomaz rendkívül elégedetten nyilatkozott a norvégok elleni meccset követően. “Ez volt az első olyan meccsünk, amikor mindenki bevethető volt, négy sorral játszottunk, rengeteg energiával” – mondta. “A MAC részben megújult sok fiatal van a csapatban, és ők sok energiát visznek a játékba. Szeretnénk az előszezont pozitív kicsengéssel lezárni.”

Cherno_Mogyi-ml-900

fotó: Mudra László (MJSZ)

Sikerre éhes és remek játékosokkal teli csapat várja tehát a MAC-ot vasárnap késő délután. A játékosok közül többeket is ismerhetünk a brit válogatottból, de rajtuk kívül is van kit figyelni. Michael Garnett kapus például 26 NHL-, 116 AHL- és 328 KHL mérkőzésen védett korábban, és háromszor is részt vehetett a KHL All Star mérkőzésén. Dylan Olsen pedig 125 NHL- és 228 AHL-mérkőzésig jutott. A Nottingham a brit ligában felső kategóriás csapat, sokkal erősebbnek számít, mint a szombati ellenfél Glasgow Clan, de abban biztosak lehetünk, hogy Majoross Gergely tanítványai nem fognak feltett kézzel kimenni a jégre ellenük sem. Hogy ez mire lesz elegendő, az vasárnap estig kiderül. Ahogy szombaton a Glasgow ellen, úgy ezúttal is folyamatos hírekre lehet számítani a házigazda csapat twitter-fiókján.

17:30 Fischtown Pinguins (GER-1.)?Fehérvár AV19 (Müller?s Fanshop Cup, Drezda, döntő)

Nagyszerűen kezdte a drezdi négyes tornát a Fehérvár, hiszen hátrányból felállva túrórára kényszerítette DEL-es ellenfelét, majd büntetőkkel le is győzte. Mindezt úgy, hogy Sarauer, Meland és Sille nem lehetett ott a csapatban. Nem véletlen, hogy Hannu Jarvenpaa vezetőedző is elégedetten értékelt a csapathonlapnak. “A második harmadban több felesleges kiállítást szedtünk össze, az ellenfelünk pedig megfizettette velünk az árat. Lépésről lépésre meg kell szabadulnunk az elkerülhető kiállításokról. Összességében nézve azonban elégedett vagyok azzal a hozzáállással, amit a játékosaimtól láttam ma a jégen, különösen a harmadik harmadban. 3-1-es állásnál sem vesztettük el a hitünket és az egész padon pozitív volt a hangulat. Ez kifizetődött, a büntetők során pedig Hári János megmutatta, milyen vajkeze van. Ki kell emelnem ezen kívül Mac Carruthot, aki kiváló formában védett. Nem szabad elfelejtenünk, hogy egy DEL-ben szereplő csapatot tudtunk legyőzni, ez pedig energiát ad a következő mérkőzésekre.”

A vasárnapi döntőben így a házigazda Dresdner Eislöwent legyőző Fishtown Pinguins Bremerhaven lesz az ellenfél, amely nem titkoltan a torna megnyerését tűzte ki célul. Ebben nem lehet segítségére Ross Mauermann, aki sérülése miatt ki kell hagyja a tornát. De nélküle is van jó játékosa épp elég a bremerhaveni csapatnak, hogy csak a magyar szurkolók számára legismertebb kettőt, a szlovén válogatott két törzstagját, JanUrbast és Miha Verlicet említsük. A Bremerhaven Dresden elleni győzelmének összefoglalóját az alábbi videón tekinthetik meg.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum