Galló Vilmos kétszer is gólt lőtt a Sheffieldnek

 

Sebők Balázs is megszerezte első találatát a KalPában. Megnéztük, legjobb légiósaink hogyan teljesítenek eddig az előszezonban.

Galló Vilmos csapata, a Timra augusztus közepén vágott bele a felkészülési meccsek sorába, elsőként a nagy múltú, de jelenleg a svéd másodosztályban szereplő Modóval játszottak. Az 1921-ben alapított klub 1985 óta volt résztvevője az SHL-nek, mígnem Hári Jánosék két évvel ezelőtt kiejtették onnan. Az elmúlt szezonban még egymás ellenfele volt a két csapat az Allsvenskanban, az alapszakaszban mind a négy meccset nyerték Galló Vilmosék, majd a Timrának sikerült a feljutás, így ők próbálhatják meg a bentmaradást az elitben. A szezon első mérkőzése szoros volt, többnyire a Timra vezetett, de a végén a Modo egyenlíteni tudott. A végén szétlövésekre került sor, itt ismét a Timra volt a jobb, és 5-4-re nyert. Ezután Gallóék Nagy-Britanniába utaztak, ahol az elmúlt évek egyik meghatározó EIHL-csapatával, a Sheffield Steelersszel játszottak két mérkőzést. Az idén A csoportba jutott a brit válogatott, ami ráirányította a figyelmet a ligára is. A Sheffield az elmúlt öt évben négyszer döntőzött, kétszer bajnok lett, ez mindent elárul az erejükről. Az első meccset 2-0-ra, a másodikat 4-1-re nyerte a Timra. Galló mindkét meccsen gólt szerzett.

Sebők Balázs csapata, a KalPa augusztusban már három felkészülési mérkőzést játszott, ezek közül kettőt élvonalbeli riválissal. A Karpat Ouluval kezdtek, 4-1-es vereséget szenvedtek, de nem jártak sokkal több sikerrel a JYP-pel szemben sem, 3-0-ra kaptak ki. A kettő között iktattak be egy egy osztállyal lejjebb szereplő ellenfelet, az IPK csapata nem is jelentett gondot a számukra, idegenben is 6-1-re győztek, Sebők gólt lőtt és gólpasszt adott.

Vay Ádámról már megírtuk, hogy meccset nyert a Jaromír Jágrral felálló Kladnóval szemben. A VHL-es Szariarka Karaganda csehországi túrán vett részt, Vay az említetten kívül még egy meccsen volt kezdő, a Plzen ellen ugyan vezettek 2-1-re, de végül 5-2-re kikaptak.

Bartalis István a Schwenningen első felkészülési mérkőzésére pihenőt kapott Pat Cortinától, ám a Freiburgot így is legyőzték, igaz csak 3-2-re, büntetők után. Az elmúlt hétvégét Svájcban töltötte a csapat, ahol tavalyhoz hasonlóan a Bodensee-kupán vettek részt. Az első napon hosszabbításban győzték le a DEL2-ben szereplő Ravensburgot, majd vasárnap nagy küzdelemben szenvedtek egygólos vereséget a svájci másodosztályban szereplő Klotentől. Bartalis pontot nem szerzett egyik meccsen sem, de a döntőben volt egy bődületes kapuvasa a harmadik harmad 17. másodpercében.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum