Vértes Nátán a HPK játékosa lesz

   

Az előző szezon legjobb magyar ifistája a finn U20-as elitligában pallérozódhat tovább.

A 2000-es születésű Vértes Nátán hosszú ideje nevelkedett az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémián, tehetségére évekkel ezelőtt felfigyelt a szakma és a közönség. Nem véletlenül, hiszen már 16 évesen bemutatkozhatott junior-világbajnokságon is, azokban a bajnokságokban pedig, ahol szerepelt, ontotta a pontokat, az EBJL-ben kis híján 2-es a meccsenkénti átlaga, de az EBYSL-ben és itthon is 1,5 körül mozog. Legutóbbi az osztrák bázisú juniorliga pontkirálya lett, bajnoki címet is ünnepelhetett ? igaz, az utolsó mérkőzéseket sérülése miatt kihagyni kényszerült ?, így senki sem csodálkozhatott, hogy megkapta a Leveles Kupát, az év legjobb U18-as játékosának járó elismerést. Egy nyár eleji interjújában a támadó kijelentette, nagyon várja már, hogy a felnőttek között is bemutatkozzon ? a Titánok színeiben ?, ám ez egyelőre nem fog bekövetkezni. A fehérvári klub ugyanis hírül adta, hogy Vértes a Hämeenlinnan Pallokerhóban folytatja pályafutását.

A csatár próbajátékon vett részt a finn juniorhoki e fellegvárában ? szerepelt több edzőmeccsen, gólokat és pontokat szerzett ?, ahol is a leigazolása mellett döntöttek. Vértes így kommentálta a fejleményt: ”Nagyon boldog és izgatott vagyok, hogy a következő szezonban Finnországban játszhatok. A legnagyobb különbség a finn és a magyar hoki között az, hogy itt sokkal gyorsabban történik minden, és gyorsabban kell döntéseket hozni. A pálya egész területén egy az egy elleni párharcok zajlanak.” Megszólalt a cikkben Jusso Nieminen, a HPK juniorcsapatának vezetőedzője is: ?Nátán technikás játékos, jó a korcsolyatudása, nagyon jól mozog, kiválóan kezeli a korongot. Úgy látom, nagyon lelkes és fogékony az új dolgokra. Javulnia kell ugyanakkor a párharcokban, hiszen a játék itt, Finnországban észrevehetően gyorsabb, mint az, amihez szokott. Jól és gyorsan fordul védekezésből támadásba, azonban bele kell szoknia a támadásból védekezésbe való átmenet reakcióiba, ebben nagyon gyorsnak kell lennie.?

A HPK négy felkészülési mérkőzést vívott eddig. A Kärpät Oulu ellen 4-1-re alulmaradtak, majd a TPS elleni összecsapáson 3-1-re győztek Nieminen tanítványai, amiből Vértes egy góllal vette ki a részét. Következett a japán juniorválogatott elleni találkozó, melyet 6-2-re nyert a HPK ? a magyar játékos góllal és gólpasszal zárt ?, végül a Helsinki juniorgárdája ellen hosszabbításban maradtak alul Vértesék, ekkor egy gólt jegyeztek fel a magyar játékos neve mellé.

Vertes

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR ÉLŐ
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum