Letétbe helyezik a játékosokkal kötött szerződéseket

 

Az MJSZ és a játékosszakszervezet együttműködésének nyomán tovább közeledett a magyar jégkorong a tisztább viszonyok irányába.

“A Játékosok Érdekvédelmi Szervezetével történő együttműködés keretében az idei évtől nagy hangsúlyt fogunk fektetni az Erste Liga Versenyszabályzatának 51.§ (3) bekezdésének c) pontjában foglaltakra, amelynek értelmében a játékos az őt versenyeztető sportszervezet között létrejött szerződés egy eredeti példányát lezárt, játékosonként külön-külön borítékban a Versenyirodánál letétbe kell helyezni. A 2018/19-es szezonban kizárólag azon játékosok számára állítunk ki versenyengedélyt, akiknek szerződése eljuttatásra került irodánkhoz” ? áll a Magyar Jégkorong Szövetség tájékoztatójában, amelyet a rajtlisták leadása előtt juttatott el a klubokhoz.

“Nagy előrelépésnek tartjuk ezt, amely reményeink szerint segíthet a klubok és a játékosok közti viták rendezésében” ? mondta blogunknak Pavuk Attila, a JÉSZ elnöke. A szerződés letétbe helyezése azt jelenti, hogy a sportszervezet és a játékos között megkötött szerződés egy eredeti példánya letétbe kerül az MJSZ-nél, minden játékosé külön-külön. Ezt csak akkor fogják kinyitni, ha a játékos vagy a klub kéri, annak érdekében, hogy vitás ügyüket rendezzék. Ha a szezon során nem kell a letétbe helyezett szerződést elővenni, a lezárt boríték tartalmát senki nem fogja látni, és a szezon végén bontatlanul visszakerül a csapathoz.

“Az a tapasztalatunk, hogy a legtöbb vitás eset során a csapat és a játékos között megkötött szerződés tartalmában nincs egyetértés a felek között ? mondta erről Pavuk Attila. ? Amennyiben a jövőben ilyen vita alakulna ki a felek között, úgy a mindkét fél által aláírt ? tehát elfogadott ? szerződés lenne a vitarendezés alapja. Ez azt jelenti, hogy nem lehetséges, hogy olyan pontok, bekezdések, számok kerüljenek elő, amelyekről az egyik félnek nem volt tudomása. Arra kérünk minden játékost, hogy figyeljen oda, hogy a szerződést, mielőtt a borítékba kerül, olvassa át még egyszer, hasonlítsa össze a nála levő példánnyal, minden oldal legyen számozva, és mindegyik oldalt írja alá a játékos és a klub képviselője is. Csak az a szerződés kerüljön a borítékba, amelyet a játékos a csapatot működtető gazdasági társasággal kötött. Ha esetleg edzőként is dolgozik valaki, az a szerződés nem kerülhet ebbe a borítékba. A borítékot kívülről, a leragasztott rész mentén alá kell írni, és dátummal ellátni.”

További információkat a JÉSZ honlapján lehet találni minderről, és itt jelentkezhetnek azok a játékosok is, akik tagjai szeretnének lenni az egyesületnek.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum