A Minnesota Wild felkarolta a női hokit

 

A Wild a női profiligában, az NWHL-ben induló Whitecaps támogatója lesz.

A Minnesota Wild bejelentette, hogy elkötelezte magát a női jégkorong fejlesztése mellett, és széles körű támogatást nyújt az NWHL-ben 2018-ban bemutatkozó Minnesota Whitecaps csapatának. A támogatás magába foglalja a TRIA Rink használatát, ami a Wild legújabb edzőközpontja, de a férficsapat megosztja minden erőforrását a hölgyekkel a marketing, a promóció, a kommunikáció, a digitális és a közösségi média vonatkozásában is. A kölcsönös elkötelezettségnek köszönhetően a férfiak részt vesznek a Girls Hockey Weekend eseményein, míg a hölgyek a Minnesota State Fair juniorprogramjain közreműködnek.

“A Wild már egyéb formában is büszkén támogatta a 2004-ben alakult női klubbot, de ez a kapcsolat most szintet lépett azzal, hogy a Whitecaps a női profiliga tagja lett ? mondta Jamie Spencer, a Minnesota Wild üzletfejlesztési alelnöke. ? A Wild büszke arra, hogy a Whitecaps a TRIA Rinken debütál az NWHL-ben ebben a szezonban, mert ezáltal a lányok is átérzik, milyen érzés jégkorongozni a hoki államában.” A Whitecaps már meg is tette az első lépést a szurkolók felé. A Minnesota október 6-án este hattól játszotta volna története első hazai mérkőzését a Metropolitan Riveters ellen, de ezt előrehozták két órával, hogy a szurkolók odaérjenek a Wild este hétkor kezdődő idénynyitójára a Vegas ellen.

A Wild és a Whitecaps közös munkája nem ismeretlen az NHL és az NWHL csapatai között. A jelenleg ötcsapatos női ligában az aktuális bajnok Metropolitan Riveters partene a New Jersey Devils, a Buffalo Beautsé a Buffalo Sabres. A szám a következő években tovább nőhet, hiszen a női liga a 2015-ös négyről folyamatosan tízre emelné a létszámot. Ebben az esetben biztosan lenne még olyan NHL-es csapat, amely beállna egy NWHL-es klub mögé, ami mind szakmai, mind anyagi szempontból hatalmas lökést adhatna a női jégkorongnak nemcsak Észak-Amerikában, de áttételesen Európában is.

whitecaps

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum