Jaromír Jágr ismét jégre lépett

 

A kladnói veterán hosszú idő után húzott korcsolyát.

A 46 éves NHL-sztár a tavalyi szezont még a Calgary Flamesben kezdte, de folyamatos sérülései miatt nem tudta hozni azt a színvonalat, amit elvárt magától. Január végén került átadólistára, más csapat nem látott benne fantáziát, így a szezon végén szülővárosa, a Kladno csapatában kötött ki. Sérülései nem javultak, a rájátszásban már inkább csak papíron nevezték, sok időt nem töltött a jégen. A nyáron aztán egy hozzá képest szokatlanul borús hangulatú interjú jelent meg vele az NHL honlapján: a csatár beismerte, hogy ő is öregszik. Míg korábban határozottan állította, hogy ötvenévesen is a tengerentúlon fog játszani, most egy másik Jágr nyilatkozott, aki a pályafutását is veszélyben érezte.

Kedden a Kladno ötödik felkészülési mérkőzését játszotta a cseh másodosztály szeptember 8-ai rajtja előtt, és most először pályára lépett a csapatot tulajdonló hokilegenda is. Természetesen egy sorban játszott a világ- és háromszoros cseh bajnok Petr Vampolával, aki ugyan tíz évvel fiatalabb, de idén tavasszal bejelentette visszavonulását. Azután június végén robbant a hír, hogy Jágr meggyőzte: folytassa náluk a karrierjét.

Az ellenfél az Ústí nad Labem volt, változatos meccset játszottak, amelyen a hazaiak szerezték meg a vezetést, de a Kladno a második harmad végére fordított (2-4). A végét elrontották, nagy egyéni hibák nyomán az ellenfél még négy gólt lőtt és 6-4-re nyert. Jágr nem szerzett pontot, volt ugyan egy gólt érő átadása, ám társa elrontotta a helyzetet.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum