Soksebességes szezon lesz Szlovéniában

 

Három sorozat meccseit kellett összeegyeztetni a bajnoksághoz, de megoldották.

A szlovén klubcsapatok ebben az idényben is többfelé versenyeznek, így meglehetősen bonyolult rendszert kellett össszeállítania a szövetségnek (HZS). Ketten, a HDD Jesenice és a HK Olimpija az Alpesi Liga indulói, hárman, a Celje, a Triglav, valamint a Slavija Junior az IHL-ben (International Hockey League) szerepelnek, ahol versenytársuk Horvátországból a Medvescak, a Mladost és a KHL Zagreb lesznek, Szerbiából pedig a Crvena Zvezda és a Vojvodina. Ebben a sorozatban a tavaly még tíztagú mezőny a Bled és a Maribor visszalépésével nyolcfősre csökkent. Ez utóbbi két csapat csak a szlovén bajnokságban lesz ott, amelyben mindenki elindul, aki valahol is játszik, tehát hétcsapatos lesz a mezőny.

A viszonyítási alap a menetrend összeállításakor a két nemzetközi sorozat volt. Az alpesi ligások 32 fordulós alapszakaszt és a nyolcmeccses regionális szakaszt, tehát 40 meccset követően kezdik a 12 csapatos rájátszást. Ennek keretében a Jesenice és az Olimpija 2-2 alkalommal játszik egymással hazai jégen és idegenben. Az IHL-ben 28 fordulós alapszakaszra kerül sor, azaz 2-2 meccset játszik mindenki mindenkivel otthon és idegenben. Ebből a két sorozatból és a maradék két csapatból kellett összehozni a szlovén bajnokságot, amit a HZS a következőképpen oldott meg. Minden csapat az elejétől a végéig részt vesz a bajnoki alapszakaszban. Az AHL-es csapatok első hazai illetve idegenbeli egymás elleni meccse beszámít a szlovén bajnokságba is. Hasonlóképpen az IHL-es klubok első oda-vissza párharca is beszámít a szlovén bajnokságba. Ezenfelül mindenki játszik mindenki mással egy hazai és egy idegenbeli meccset. Így a két AHL-esnek ez plusz 10, a három IHL-esnek plusz 8 mérkőzést jelent a saját fő bajnokságukon felül, a Bled és a Maribor pedig összesen 12 mérkőzésen vehet részt az alapszakaszban.

Az IHL 8 csapata két győzelemig negyeddöntőzik, a továbbjutók ugyancsak két győzelemre elődöntőznek, és a döntő is két nyert meccsig tart. A szlovén bajnokságban az alapszakasz győztese a legjobb négybe jut, a másik hat csapat negyeddöntőzik két győzelemig. Az elődöntő is két győzelemig megy, a döntő pedig attól függően, hogy a bejutott csapatok között van-e olyan, amely akkor még érdekelt az AHL döntőjében vagy sem, 2 vagy 3 győzelemig tart. https://www.purednp.com

A HZS a szlovén kupát is kiírta, ebben nyolc csapat vesz rész, a Jesenice ugyanis a juniorjait is indítja a sorozatban a nagycsapata mellett. Ennek a pontos dátuma még nem ismert. Amit tudni lehet, az az, hogy a kupát ebben az évben Kranjban rendezik. A nyolc csapat az előző évi bajnoki eredmények alapján kiemelési számot kap, és a párok egy győzelemre játszanak. Az első két negyeddöntőt csütörtökön, a másik kettőt pénteken játsszák, szombat az elődöntők napja, vasárnap a döntőé és a bronzmérkőzésé.

hdd-jesenice-hk-olimpija

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum