6 magyar csapat az EBYSL-ben, 9 az EBJL-ben

 

Szeptember 1-jén indul a juniorok és az ifik osztrák bázisú nemzetközi bajnoksága.

Két csapattal kevesebben indulnak az U20-asok között az új idényben, mint az előzőben. A nyugati csoportba nem nevezett a Slavija Ljubljana, a keletibe pedig az Erste Ligába előrelépő Vasas, amelynek az 1999-es és 2000-es korosztálya lyukas volt, így inkább a magyar bázisú nemzetközi felnőtt bajnokságra koncentrálja U20-asai erőit is. A DVTK Jegesmedvék a KMH-val együttműködve Hokiklub Budapest?DVTK Select néven indulnak. A mezőnyt az alábbi csapatok alkotják:

Nyugati csoport: Villach, Innsbruck, Linz, Jesenice, Graz, Okanagan Hockey Europe, Salzburg?Zell am See, Vienna Capitals
Keleti csoport: Ifj. Ocskay Gábor JA, Znojmo, MAC, Debreceni HK, UTE, Győr, KMH?DVTK

A lebonyolítás a tavalyihoz hasonló lesz. Az alapszakaszban a csapatok a saját csoportjukon belül mindenkivel játszanak oda-vissza, a másik csoport tagjaival pedig egyszer találkoznak. A nyugati csoportban mindenki egy ellenfél ellen még egy meccset játszik, a keleti csoport tagjai pedig két csoportbeli ellenféllel játszanak egy harmadik meccset is. Így karácsony előttre mindenki 22 fordulón lesz túl. Ezután jön a legjobbak számára a felsőházi középszakasz, az alsóházba került csapatok pedig a rájátszás kiadó helyeiért küzdenek.

Az EBYSL címvédője a Fehérvár, amely a Jesenicét múlta felül a döntőben.

180408_EBYSL

Az ifjúsági korosztályban a tavalyi 16 csapat helyett 20-an vannak. Kimaradó nincs, viszont a Zell am See mellé beszáll egy “másfeledik” csapattal a Salzburg. A nyugati csoportban újonc a Graz és a lajtabrucki (Bruck an der Leitha) bázisú European Hockey Club Lions (EHC Lions), keleten visszatér a Debrecen, először indul a Ferencváros. Ezzel rekordszámú, 9 magyarországi csapat indul ebben a ligában. A mezőny, amelyet két főcsoportra, azon belül két-két alcsoportra osztottak, a következő:

Nyugati csoport:
A csoport: Salzburg, KAC, Villach, Okanagan Red, Salzburg-Zell am See
B csoport:  EHC Lions, Graz, Okanagan White, Vienna Capitals, Linz
Keleti csoport:
C csoport: Debreceni HK, DVTK Jegesmedvék, KMH, Vasas, UTE
D csoport: Ifj.Ocskay Gábor JA, Ferencváros, Győr, Znojmo, MAC

Az alcsoporton belül mindenki mindenkivel oda-vissza találkozik, a többi 15 csapattal viszont csak egyszer. Így összesen 23 mérkőzésből áll az alapszakasz, ami szintén véget ér karácsony előtt. Ezután itt is jön a legjobbak számára a felsőházi középszakasz, az alsóházba került csapatok pedig a juniorokhoz hasonlóan a rájátszás kiadó helyeiért küzdenek majd.

Az EBJL címvédője a Salzburg, amely a Fehérvárt győzte le a fináléban.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum