Álomszerződést kaphat Tyler Seguin

 

A Dallas Stars 26 éves centere lehet a következő NHL-játékos, aki 10 milliós fizetést kap.

Tyler Seguin és John Tavares között nem nehéz megvonni a párhuzamot. Mindkét játékos bőven félezer mérkőzést játszott az NHL-ben, és mindkettő hozta a közel pont/meccs teljesítményt. “Aprópénzért.” Tavares a New York Islandersben 5,5 milliót kapott évente, ez az összeg ugrott a duplájára, miután aláírt a Torontóhoz. A hasonló szituációt szeretné elkerülni Jim Nill, a Dallas GM-je, aki már most a csapathoz kötné egy hosszú távú szerződéssel egyik legnagyobb csillagát. Seguin jelenleg 5,75 milliót keres, és egy év van hátra a szerződéséből, de Nill még a szezon kezdete előtt nyélbe ütné az üzletet.

“Folytattuk a párbeszédet” ? ezek már Jim Nill szavai voltak a játékos ügynökével lezajlott találkozás után. “Jelenleg ott járunk, hogy felvázoltuk Tylernek az elképzeléseinket, és várunk a válaszra. A tárgyalás bonyolult folyamat, nemcsak az időtartam és az összeg lényeges, hanem egyéb szempontok is. Ott vannak a bónuszok és a klauzulák is, amelyek a játékos cseréje vonatkoznak. Nem kapkodunk, szeretnénk a szezon előtt megállapodásra jutni, de nem esünk kétségbe, ha ez nem történik meg az októberi rajtig. A legfontosabb, hogy olyan keretünk van, ami garanciát adhat egy nagyon jó szezonra. Ha így lesz, akkor Tyler nem agódhat afelől, hogy jó döntést hoz, ha hosszabbít velünk.”

A pénz aligha lehet akadály Seguin megtartásában. A Dallas most hatmilliós szabad hellyel rendelkezik, de jövőre lejár a jelenleg 35 éves Jason Spezza és a 33 éves Marc Methot szerződése. A két veterán 12,4 milliót tesz zsebre, amibe kényelmesen beleférne Seguin kontraktusa, és akkor még nem említettük azokat az RFA játékosokat, akiknek szintén lejár a szerződésük, amelyeket a Stars aligha újít meg. Mike Heika dallasi újságíró szerint Nill képes lehet megfizetni a Bostonnal Stanley Kupát nyert játékos igényeit. Ha valóban így lesz, akkor McDavid, Tavares, Kane, Toews, Price, Kopitar és Eichel után Seguin lehet a nyolcadik, akinek az éves fizetése eléri a 10 milliós határt.

seguin

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum