Jaromir Jágr messzire került az NHL-től

 

A csatár lábadozik, az is kérdéses, hogy visszatér-e még a jégre egyáltalán, de azért reméli, hogy “holnap” jobban fogja érezni magát.

Jelenleg nem ez a helyzet. A 46 éves Jaromir Jágr korábban többször kijelentette ugyan, hogy 50 évesen is az NHL-ben szeretne játszani, ám egy térdsérülés keresztülhúzta a számításait. A kétszeres Stanley Kupa-győztes cseh a Calgary Flamesnél kezdte az előző szezont, ám mindössze 22 meccs jutott neki, az évet végül saját klubjában, egykori nevelőegyesületében, a Rytiri Kladnóban fejezte be, de a rájátszásban nem is nagyon tudták használni a fájdalmaival küzdő klasszist.

Logikusan merült fel a kérdés, hogy idén is megpróbálkozik-e a tengerentúllal, ám az nhl.com kérdésére ? talán életében először ? nem határozott igennel válaszolt. A munkamániás veterán így fogalmazott: ?Egészen őszintén ez fel sem merült. Az egyetlen dolog, ami jelen pillanatban érdekel, az az, hogy jobban legyek, és a lehető leggyorsabban formába hozzam magam. Egyetlen cél lebeg a szemem előtt: hogy holnap jobban érezzem magam, mint ma, és hogy napról napra javuljak. Így egyszer talán eljutok arra a pontra, hogy kijelenthetem, ismét remekül vagyok.?

Jágr pályafutása során elképesztő mérföldköveken jutott túl. 1921 pontot szerzett, ezzel második a 2857 pontos Wayne Gretzky mögött. Gólból 766-ot ütött, ezzel harmadik az NHL örökranglistáján, ismét csak Gretzkyt (894) és Gordie Howe-t (801) követve. Mindezt 1733 meccsen hozta össze. Ebben a műfajban áll a legközelebb az örökranglista legtetejéhez, hiszen az első Howe-tól 34, a második Mark Messier-től 23 meccs választja el. A két extraklasszis már mögötte lenne, ha Jágr nem az Avangard Omszk csapatában tölt három évet, ahol nem mellesleg 155 meccsen 145 pontot szerzett. 135 meccseldöntő góljánál többet így sem ütött senki az NHL-ben, kétszer nyert bajnokságot a Pittsburgh Penguins csapatával, egyéni címei megszámlálhatatlanok.

jagr calgary

Az idő azonban rajta is fogást talál, és ezzel már ő is tisztában van: ?Nem hasonlítok immár a 10, de még a 2 évvel ezelőtti önmagamhoz sem. Az idő elrepül, igaz, így is mindent megteszek, hogy még játszhassak. Most voltam először jégen, ez volt az első fullos edzésem, és nem éreztem valami fényesen magam. Nem arról van szó, hogy térdem akadályozna a korcsolyázásban, inkább a combom és az izmaim gyengék.? Ez nem is csoda, hiszen utoljára február 17-én játszott mérkőzést.

Ilyen körülmények között a liga honlapja szerint az a legvalószínűbb, hogy Jágr a cseh másodosztályban szereplő Kladnóban kezd majd, ahol szeptember 8-án indul a szezon: ?A legnagyobb korlátot a korom jelenti. Vannak dolgok, amelyeket szeretnék megcsinálni, de már nem mennek. 46 évesen az ember egyre gyakrabban ütközik ilyen akadályokba. De hiszem, hogy ha a lábam és az egész testem erősebb lesz, az mindent egyre jobbá fog tenni az életemben. Azt gondolom, formába tudom hozni a testemet annyira, hogy a szezonrajton már ott legyek. Legalábbis ez a tervem. De nem akarok túlságosan előretekinteni. Még az is kérdéses, hogy képes leszek-e valaha játszani. Meglátjuk, mi történik a következő két hónapban.?

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR ÉLŐ
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum