Élcsapatot építenének a gyergyói Erste Liga-újoncnál

 

A feladatot vezetőedzőként az orosz Alekszandr Trofimov kapta, aki mint tréner még nem túl rutinos, de kiváló játékos volt.

„Az elnöki tisztséget barátaim győzködésére vállaltam, célom, hogy olyan csapatot hozzunk létre, amely megállja a helyét az Erste Ligában, és nem a mezőny végén lesz, hanem az elsők között” – jelentette ki Balázs Attila, a Gyergyói HK új elnöke a vezetés bemutatkozó sajtótájékoztatóján.

Szakmai téren ehhez Alekszandr Trofimov vezetőedző, Vitalij Donyika másodedző és Vaclav Novak sportigazgató teheti hozzá a legtöbbet. Közülük Alekszandr Trofimov az, aki csak most került a csapathoz. A 41 éves szakvezetőnek Gyergyószentmiklós lesz a harmadik állomáshelye edzőként. Tavaly a VHL-es Buran Voronyezs másodedzője volt, a csapat a 25. helyen végzett, nem jutott rájátszásba az orosz másodvonalban. Előtte egy évvel a kazah HK Almati vezetőedzőjeként debütált, az alapszakaszban a 6. helyen zárt, a negyeddöntőből nem mentek tovább. Játékosként viszont magas szintre jutott Trofimov, összesen hat szezont töltött az orosz szuperligában, ebből két és felet az Ak Barsz Kazanyban, amellyel kétszer is döntőt játszott. Mindössze két évvel ezelőtt hagyta abba az aktív jégkorongot, és utolsó szezonjaiban is pont/meccs átlagra volt még képes a kazah bajnokságban.

A másodedző Vitalij Donyikát és a sportigazgató Vaclav Novakot kevésbé kell bemutatnunk olvasóinknak. Donyikára, akinek az édesapja tagja volt a Lehel HC legendás bajnokcsapatának, emlékezhetünk az ukrán válogatottból – legutóbb 2015-ben játszott világbajnokságon, Krakkóban – és a Dunarea Galati MOL ligás csapatából is, Novak pedig 2010 óta előbb játékosként, majd vezetőként volt állandó szereplője az erdélyi jégkorongéletnek, amelyet csak egy nem teljes szezonra szóló ferencvárosi kitérővel szakított meg.

A gyergyóiak tájékoztatóján elhangzott, hogy jelenleg 19 tagú a csapat hazai játékoskerete, közülük 13 nevet ismerünk. Rajtuk kívül több hazai hokis vesz részt próbajátékon, és hét légióssal – egy kapussal, valamint hat mezőnyjátékossal – is szerződést kötöttek, akiket később fognak bemutatni.

Gyergyoi_HK_vezetoseg-900

fotó: Gyergyói HK, Keresztes Média

A klub igyekszik az első pillanattól megtölteni a lelátókat, amiben egyrészt segíthet nekik a helyiek hagyományos hokiszeretete, másrészt az, hogy hiába játszanak ezentúl lényegesen erősebb ligában, az előző idényhez képest csökkenni fog a belépők ára. A hazai mérkőzéseken egy jegy gyermekek, nők és nyugdíjasok számára 10 lejbe, férfiaknak 15 lejbe kerül. Az alapszakasz bérletárai is megvannak. A jövő héttől lehet megvenni ezeket: 400 lejért az egyszerű bérletet, 500 lejért a „hivatalos páholy”-nak nevezett lelátórészre, 1500 lejért a VIP-lelátóra szóló állandó belépőket. Ez az alapszakaszra érvényes, az Erste Liga és a román bajnokság rájátszására új bérletet fognak kínálni.

A klubnál már-már hagyomány, hogy a szurkolók is segítenek a csarnok szépítésében. Nagyon szimpatikus kezdeményezésre kerül sor július 14-én, szombaton, amikorra kalákát szerveznek. Reggel 8-tól a jégpályán a szurkolók és a játékosok közösen teszik rendbe a lelátókat. Várnak mindenkit, aki segítene a csapat játékosainak a munkában. Akinek van, vigyen magával csavarozógépet a székek szereléséhez.

A klub másik kezdeményezése a meztervező verseny. A beérkezett pályázatok előválogatása megtörtént, most a szavazásnál tartanak, a szurkolók erre a linkre kattintva találnak meg minden szükséges információt, hogy kiválaszthassák a nekik legjobban tetsző pályaműveket.

Gyergyói HK:

edzők:
Alekszandr Trofimov (vezetőedző, RUS, Buran Voronyezs, RUS-2.)
Vitalij Donyika (másodedző)
Gál Csaba

kapusok:
Szakács Szabolcs

hátvédek:
Góga Attila
Kozma Zsolt
Nagy Csaba
Ferencz Csibi Róbert

csatárok:
Barabás László
Daradics Csaba
Csergő Hunor
Benedek Roland
Elekes Darabont Hunor Csaba
Sára Tibor
Ivácson Roland (DVTK Jegesmedvék U20)
György Rajmond (DVTK Jegesmedvék U20)

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 16., csütörtök
FEL 16:00 SEWBRA 1-3VÉGE
FEL 19:00 MACVIC 1-2VÉGE
    • DIGI SPORT 3
FEL 19:15 PRBDEB 5-2VÉGE
augusztus 17., péntek
FEL 17:00 ZILAVS 3-5VÉGE
FEL 17:30 KL2VC2 6-1VÉGE
FEL 17:30 SNVHKB 3-4 BVÉGE
FEL 19:00 JESTIT 6-4VÉGE
FEL 19:00 KAPBRA 0-8VÉGE
FEL 19:15 DEBJST 1-3VÉGE
augusztus 18., szombat
FEL 11:00 DEBS20 1-4VÉGE
FEL 15:00 KL2TIT 1-3VÉGE
FEL 16:00 OLLBRA 7-6 HVÉGE
augusztus 19., vasárnap
FEL 18:30 DABNIT 0-3VÉGE
augusztus 21., kedd
FEL 18:00 NITMAC 
augusztus 22., szerda
FEL   VASDAB 
augusztus 23., csütörtök
FEL 17:00 SKLHKB 
FEL 18:00 MISKOS 
FEL 18:00 NITUTE 
Partnerünk