Pacioretty montreali korszaka a végéhez közeledik

 

Marc Bergevin menedzser hallani sem akar a kapitány szerződésének megújításáról.

Max Pacioretty, a Montreal Canadiens 29 éves kapitánya kvalitásaihoz képest szinte aprópénzért játszik: 4,5 millió dollárt keres évente, miközben stabilan hozta a szezononkénti 30-39 közötti gólszámot az elmúlt hét évben, ami alól csak az idei és a sztrájk miatt rövidített 2012/13-as szezon volt a kivétel. 2010 óta összesen 220 gólt lőtt a Habs mezében, ezzel magasan a legjobb. Csak összehasonlításképpen: a második helyezett Plekanec ugyanezen időszak alatt 129-ig jutott, miközben 48 mérkőzéssel többet játszott. Ilyen kaliberű játékost bármelyik más csapat megtartana, de nem úgy a Montreal, amely teljesen elzárkózik ettől.

pacioretty

Marc Antoine Godin a The Athletic hasábjain írta meg, hogy Bergevin még csak nem is gondolkodik hosszabbításban, hanem áruba bocsátaná a legjobbját, lehetőleg minél hamarabb. Természetesen ilyen képességű és keresetű játékosra nem nehéz vevőt találni, pláne úgy, hogy Pacioretty szerződésében semmilyen záradék sincs, ami gátolná a cserét. Godin megírta, hogy rengeteg ajánlat futott be Bergevin asztalára, amelyek közül az Islandersé volt a legkomolyabb. Pacioretty egy három csapatot megmozgató üzletben került volna New Yorkba, miközben a Montreal a Buffalo bevonása után kapta volna meg Ryan O’Reilly játékjogát. A részletekben azonban nem tudtak megegyezni a felek, így az üzletből végül semmi nem lett. A huzavona addig tartott, amíg a Buffalo St. Louisba passzolta O’Reilly-t, az Islanders pedig behúzta a drafton az Oliver Wahlstrom, Noah Dobson párost. Az Islanders érdeklődése után a Los Angelesé volt a második legerősebb, de akárcsak az első, ez is kútba esett. A cserealapról itt nem tudni, ám az kiderült, hogy az üzlet előtt a játékos ügynököt cserélt, Allan Walsh pedig arra törekedett, hogy az a csapat, amely leigazolja az ügyfelét,  garantálja, hogy meghosszabbítja a 2019-ben lejáró szerződést. Ezt a Kings nem garantálta.

Mindeközben Pacioretty kijelentette, hogy imádja a Montrealt, és szíve szerint nem menne sehova. Godin szerint ugyanakkor ez csak az ilyenkor szokásos udvariasság, amit ilyen esetekben mondanak. Természetesen nem tudni, hogy utóbbiból mi az igazság, de több mint meglepő lenne, ha Pacioretty a Bell Centerben kezdené a 2019-es szezont.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL   MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk