17 csapat indul az Alpesi Ligában

 

Megmenekült a Jesenice, annyira, hogy már az EBEL lebeg a szlovénok szeme előtt. Az Egna helyett a Milano jön. Megvan a menetrend is.

Marad a 17 csapatos mezőny az Alpesi Ligában, amely egyúttal az olasz élvonalbeli és az osztrák másodosztályú bajnokság szerepét is betölti. Az indulók között egyetlen változás van, a kis dél-tiroli falu, Egna csapata helyett a milliós nagyvárosé, Milánóé indul. A Hockey Milano a korábbi legendás Milano RossoBlu utóda, őket még láthattuk játszani a Kontinentális Kupa székesfehérvári döntőjében is. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Jesenice felett tornyosuló tavaszi viharfelhők szétoszlottak, az acélgyáriak túlélték a vezetőségi krízist. Egészen pontosan az történt, hogy a korábbi elnök mégis elvállalta egy újabb ciklusra a klub vezetését, aki most már annyira biztatónak látja a helyzetet, hogy egy-két éven belüli célja, hogy a piros-fehérek ismét az EBEL-ben indulhassanak.

Egyelőre azonban még marad az Alpesi Liga, amelyben az új szezonban a korábbinál is több meccs vár a csapatokra. Az alapszakasz egy oda-vissza meccse mellett további regionális párharcokra kerül sor, és menet közben játszanak az olasz első osztály és az osztrák másodosztály bajnoki címéért is. Ez utóbbi újdonság, ilyen korábban nem volt. Az alapszakasz, amely a regionális párharcokkal együtt csapatonként 40 mérkőzést jelent, szeptember 15-én kezdődik és március 2-áig tart, ezt követi a rájátszás, amelybe most először 12 csapat kvalifikálja magát. A legjobb négy erőnyerőként egyenesen a negyeddöntőbe kerül, az 5–12. helyezettek pedig három nyert meccsig nyolcaddöntőznek. A negyeddöntők és a döntő négy nyert meccsig tart, az elődöntő a nyolcaddöntőkhöz hasonlóan megint csak 3-ig. A liga minden egyes mérkőzéséről készül videóösszefoglaló is.

Az indulók névsora:

Ausztria (7 csapat): VEU Feldkirch, EHC Lustenau, EC Kitzbüchel, Zeller Eisbären, EC Bregenzerwald, Red Bull Salzburg Junior, KAC II.
Olaszország (8): Val Pusteria, SG Cortina, Renon, Fassa, Asiago, HC Gherdeina, Vipiteno/Sterzing, Hockey Milano
Szlovénia (2): HDD Jesenice, Olimpija Ljubljana

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk