Filip Zadina aláírta a szerződését a Detroittal

 

A cseh csatár az idei draft hatodik helyén kelt el, a klub arra számít, hogy ősztől már bevethető lesz az NHL-ben.

Filip Zadina pardubicei nevelés, 17 évesen már a cseh Extraligában játszott. Az elmúlt szezonban áttette székhelyét Észak-Amerikába, a QMJHL-es Halifax Mooseheads csapatában játszott, 57 meccsen 44 gólt lőtt, 82 pontot szerzett, amihez a rájátszásban még 12-t tett hozzá 9 mérkőzésen. A junior-világbajnokságon mindenki számára nyilvánvalóvá vált gólérzékenysége, hét meccsen hetet lőtt, óriási párost alkottak Martin Necasszal.

Az idei drafton a Detroit Red Wings csapott le rá, a hatodik helyen vitte el. Nem is vártak sokat a szerződtetésével, a hét végén aláírhatta három évre szóló újonckontraktusát, amely 925 ezer dolláros alapfizetés mellett a maximális bónuszt tartalmazza: vagyis 850 ezer dollárt. Volt egy kis vita arról, hogy ha ősszel mégsem sikerül beverekednie magát a nagycsapatba, akkor játszhat-e az AHL-ben, vagy az NHL és a CHL között érvényben lévő szerződés értelmében a QMJHL-be kell visszatérnie, de miután Halifaxben csak kölcsönben játszott, így ez az akadály is elhárult a feltételek véglegesítése előtt.

A játékos a draft óta eltelt időben edzőtáborozott Detroitban, most hazarepült Csehországba, majd csak augusztusban kell visszatérnie.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk