Lindqvist: Több hasonló erejű csapat lesz a ligában

   

A Corona Brassó legalább egy címet el akar hódítani a három sorozatban, amelyekben elindul a következő szezonban.

“Rengeteget fejlődött az Erste Liga az elmúlt években – kezdte blogunknak Greg Lindqvist, az öt év elteltével ismét Brassóba szerződött svéd tréner. – 2011-ben érkeztem Miskolcra, azóta folyamatosan figyelem a magyarországi és a romániai jégkorongot, a különbség a hét évvel ezelőttiekhez képest leírhatatlan. Mostanra eljutottunk odáig, hogy a magyar válogatott keret tagságáért közel egyenlő eséllyel versenyeznek az Erste ligás és az EBEL-es játékosok. Éppen ezért óriási gyomros a ligának, hogy az utóbbi évek két legjobb csapata elmegy. A bajnokság eddigi története arról szólt, hogy mindig voltak csapatok, amelyek néhány évig kiemelkedtek, de ez húzóerőt jelentett a többieknek, és mindig utolérték őket. A színvonalon meg fog látszani a Miskolc és a MAC távozása, hiszen a minőséget általában nem lehet mennyiséggel pótolni. Idén ez történt, a két legjobb elment, érkezik négy új. Ezt természetesen mindenkinek tudomásul kell vennie, a mi feladatunk az, hogy abból hozzuk ki a legjobbat, amink van. Úgy gondolom, a ligának újra fel kell építenie magát, ami nem lesz könnyű, és nem fog azonnal sikerülni, de képes erre.

Egyelőre nem tisztázott a következő szezon lebonyolításának a rendszere és a menetrend sem. Ez minket azért érint rosszul, mert ez dominóhatásként terjed tovább, a romániai bajnokság és kupa lebonyolítását csak azután lehet elkészíteni, ha az Erste Ligáé megvan. Amit eddig tudunk, annak alapján az eddigieknél hosszabb szezonra lehet számítani, és előfordulhat, hogy egy túrán öt nap alatt négy meccset kell játszani.

Lindqvist MISFTC

Fotó: Bán Olivér

Ami a keretünket illeti, az már kialakult viszonylag korán. Négy kapus, tíz hátvéd és tizenöt csatár van nálunk. A hazai játékosok között nincs sok változás az előző évhez képest. Sok a csapatunkban a tapasztaltabb, ám idősebb játékos, és van néhány fiatal is. Néhány 19-20 éves is csatlakozott a keretünkhöz. Meg akarjuk nekik adni a lehetőséget arra, hogy megtapasztalják a felnőtt hokit, és megmutassák magukat. Igazából ők lehetnek egy új korszak első hírnökei, a brassói hoki első saját nevelésű játékosai a felnőtt csapatban. Nekünk nagy szükségünk van rájuk, hiszen az Erste Liga, a román bajnokság és kupa együtt, illetve a már említett esetleges ötnapos, négymeccses túrák olyan terhelést jelentenek, ami mellett szükséges a játékosoknak időnként pihenőt adni, és kell, hogy valaki akkor is játszani tudjon.

A légiósoknál teljes volt a csere. Lett volna játékos, akit szívesen megtartottunk volna a tavalyi légiósok közül, de az anyagi elképzelések túl távol voltak egymástól. A védelembe elsősorban keménységet, szilárdságot szerettünk volna hozni, a támadósorba pedig kreativitást, irányítókészséget, pontérzékenységet. Remélem, be fognak válni, és kölcsönösen elégedettek lehetünk egymással. A Brassó tavaly egyetlen címet sem nyert, a bajnokságban és a kupában is veszített a Csíkszeredával szemben, az Erste Ligában pedig az elődöntőben esett ki. Az idei céljaink között szerepel, hogy legalább egy címet el tudjunk hódítani. Természetesen akkor sem lennénk boldogtalanok, ha két vagy három sorozatban is nyerni tudnánk, de maradjunk reálisak, legyen meg az egy győzelem.

Nem lesz könnyű, hiszen a Csíkszereda nagyon erősnek ígérkezik, és a Gyergyó is biztosan sokat erősödik azzal, hogy az Erste Ligában indulhat, vagyis lesz vetélytársunk mindenhol. Szerencsére az eddigi információk és a bejelentett igazolások alapján úgy tűnik, az Erste Ligában is a csapatok jó részének erős játékoskerete lesz. A Ferencváros például rengeteg jó hokist igazolt, és az Újpest is erős maradhat. Csak a KMH, a Vasas és a Vienna keretéről nem tudunk még jóformán semmit. Az viszont valószínűsíthető, hogy több hasonló játékerejű csapat lesz a ligában, így lesznek szoros csaták. Remélhetőleg az elsőségért is hatalmas küzdelemre kerülhet sor több esélyes csapat között.

Ami a felkészülésünket illeti, főleg edzésekkel készülünk a szezonra. Egyelőre nem tudjuk, hogy pontosan mikor kezdődnek a bajnokságok, erre nehéz felkészülési meccseket szervezni. Kapfenbergben fogunk szerepelni egy felkészülési tornán augusztus közepén, svájci és osztrák harmadosztályú ellenfelek mellett az alpesi ligás Olimpija Ljubljana ellen fogunk játszani. Nem tervezünk további mérkőzéseket az előszezonban.

25532080_1510567805706282_6527185282066187184_o

Fotó: Mudra László (Jégkorongblog)

A Corona Brassó bejelentett játékoskerete a 2018/19-es idényben:

BRA mez

ASC Corona Brassó:

edzők:
Greg Lindqvist (SWE, vezetőedző, Ferencváros)
Marius Trandafir (Dunarea Galati, ROM)

kapusok:
Patrik Polc
Tőke Zoltán
Béres Szilárd
Cosmin Agapie

hátvédek:
Craig Cescon (CAN, Braehead Clan, GBR)
Bors Huba-Ferenc
Nagy István
Cody Carlson (CAN, hátvéd, Dundee Stars, GBR)
Pavlo Boriszenko (Progym, ROM)
Garrett Clarke (CAN, Indy Fuel, ECHL)
Andrei Haraga
Mátyás Zsolt

csatárok:
Molnár Zoltán (Csíkszereda)
Mihály Árpád
Roberto Gliga
Zsók Levente
Tranca Dániel
Molnár Zsombor
Mihály Ede
Jereme Tendler (CAN, Ferencváros)
Bíró Ottó
Bíró Gergő
Bíró Mátyás
Mikael Lidhammar (SWE, Guildford Flames, GBR)
Henrik Nielsen (DEN, Odense Bulldogs, DEN)
Andrei Vasile
Gajdó Balázs
Péter Balázs Szabolcs (Fehérvári Titánok)
Iulian Chitac

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk