Összecsap a Szuperkupáért a MAC és a Fehérvár

 

A mérkőzést szeptember 9-én, öt nappal az Extraliga- és az EBEL-start előtt rendezik a Tüskecsarnokban.

Az MJSZ-szervezésben tető alá hozott Roland Divatház Szuperkupa két résztvevője az Erste Liga-címvédő MAC Budapest és az EBEL-es Fehérvár AV19 lesz. Mióta a Volán tizenegy évvel ezelőtt az osztrák bázisú nemzetközi bajnokságba távozott, rendszeresen felmerül a kérdés, hogy miként mérhetné össze tudását az itthon maradt klubokkal. Kezdetben a legtöbbször bekapcsolódott valamilyen formában a magyar bajnokságba, amelyet annak rendje-módja szerint meg is nyert, 2008 és 2011 között sorozatban négyszer. Ezt követően néhány alkalommal a Magyar Kupáért küzdöttek az EBEL-keretükkel ? 2016-ban az elődöntőben a MAC-ot, a fináléban a DVTK-t verték színvonalas meccseken, 2015-ben viszont nagy meglepetésre kikaptak hazai jégen a Jegesmedvéktől ?, míg 2014-ben a Szuperkupáért mentek a Dunaújvárosi Acélbikákkal. Azt a két felvonásos párharcot is hozták, küzdelmes, szoros találkozókon, egy 3-2-es és egy 4-2-es sikerrel.

Utoljára a már említett 2016-os négyes Magyar Kupa-döntő volt olyan, ahol a legerősebb magyar csapatok mérkőzhettek egymással, eldöntvén ? amennyire ez egy-két összecsapás eredményéből levonható ?, melyiküket illeti a prioritás. Azóta az EBEL-es Volán nem szerepelhetett a Magyar Kupában, és az Erste Liga rájátszásában sem vehetett részt érdemben izmosított sorokkal.

Az idén négy év szünet után ismét a Szuperkupa lesz az, ami lehetőséget ad egy igazi presztízsrangadóra. A helyzet annyiban különleges, hogy ősztől az Erste Liga-címvédő MAC sem a magyar bázisú pontvadászatban versenyez. Ezzel együtt mind a két csapatnak módjában állhat felmérni,  melyikük a jobb, és hogy mennyire állnak készen az egyre nagyobb kihívásokra.

A fővárosiak és a fehérváriak közös múltja alapján ? gondolunk itt az utánpótlásbeli versenyfutásra éppúgy, mint a legendás hétmeccses elődöntőre a 2015/16-os MOL Ligából ? nyilvánvalóan parázs csatára kerülhet sor szeptember 9-én. Érdekesség még, hogy a 2016-os, 3-1-es Fehérvár-győzelemmel végződött kupaelődöntő szereplői közül ezúttal ? mint arra az MJSZ honlapjának híre felhívja a figyelmet ? az ellenfelet fogja erősíteni Brance Orbán, Chris Bodo és Rajna Miklós az egyik, Stipsicz Bence a másik oldalon.

macavs2016-grof-barbara

Fotó: Gróf Barbara (MAC Budapest)

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum