Ez történt az NHL-draft második napján

 

14 ország 217 játékosát választották ki a kétnapos börzén. Az Arizona történelmet írt a 7. körben, a Calgary és a Carolina komoly cserét csinált.

Egy öt játékost megmozgató üzlet, két aláírás és egy buyout vezette fel a draft második napját Dallasban. Az első aláírás Ilja Kovalcsuké volt, aki három évre kötelezte el magát a Los Angeleshez. A második Philipp Grubaueré, aki néhány napja került a Washingtonból a Coloradóba. A friss kupagyőztes kapus három évre kötelezte el magát a denveriekhez, összesen 10 millió dollárért. Grubauer mellett Orpik is Coloradóba költözött az amerikai fővárosból, de a rutinos hátvédre a hírek szerint kivásárlás vár. A nap üzletét a Calgary és a Carolina kötötte egy igen komoly trade keretében: a Flames megvált a Dougie Hamilton, Micheal Ferland, Adam Fox hármastól, amelyért cserébe a Noah Hanifin, Elias Lindholm duót kapta.

hanifin hamilton

Ezután kezdődött a második kör, ahol a Buffalo választott elsőként, mégpedig Mattias Samuelssont, a Stanley Kupa-győztes Kjell Samuelsson fiát. Nem Mattias volt az egyetlen, akinek édesapja játszott az  NHL-ben. Összesen 14 ilyen játékost választottak ki, közöttük Cody Clarkot, Tyler Maddent, Riley Suttert. Cody édesapja Wendel Clark volt, az 1985-ös draft legelső választottja, aki a Toronto történetének egyik legikonikusabb játékosa. Tyler édesapja John Madden, aki 3 egyetemi bajnoki cím mellett háromszor nyert Stanley Kupát a New Jerseyvel, és még egy Selke-trófeát is begyűjtött. A Sutter név mindenkinek ismerős lehet, hiszen a családból összesen kilencen fordultak meg az NHL-ben, köztük Riley édesapja, Ron is, aki több mint 1000 mérkőzést játszott a legjobbak között. Európát két utód, Jacob Pivonka és Nyikolaj Kovalenko képviselte ebben a sorban. Előbbinek Michal volt az édesapja, aki 1998-ban döntőt játszott a Washingtonnal, utóbbinak Andrej, akit 1996-ban a Colorado a Stanley Kupa-győzelem előtt cserélt Montrealba a Patrick Roy-üzlet keretében.

Az apa-fiú párosok mellett a második körnek volt még egy érdekessége: a 37. helyen a Vancouver Jett Woo-t választotta ki. A Moose Jaw Warriors 17 éves hátvédje a második legmagasabban választott játékos, aki kínai felmenőkkel rendelkezik. Woo-t csak Joshua Ho-Sang előzi meg, akit 2014-ben az Islanders a 28. helyen halászott le. Ami egyébként a nemzetiségeket illeti, a legtöbb játékost ezúttal is Kanada adta, összesen 73-at. A juharlevelesek után a sorrend így alakult: USA (52), Svédország (30), Oroszország (20), Finnország (16), Csehország (11), Szlovákia (5), Svájc (4), Fehéroroszország (2), Németország (2), Norvégia (1), Anglia (1).

Nem lehet elmenni Anglia mellett. Angol játékost többször is draftoltak, de az Arizona által a 7. körben kiválasztott Liam Kirk az első, aki szülőhazájában nőtt fel, és közvetlenül angol klubból vitték el a játékjogát. A Sheffield Steelers csatára állandó tagja az U18-as, az U20-as és a felnőtt válogatottnak is, utóbbival itt volt az április budapesti világbajnokságon, ahol mind az öt találkozón szerepet kapott.

A draft fennmaradó része csendben telt. Kisebb-nagyobb cserék történtek, de csak draftjogok mozogtak, a csapatok felfelé és lefelé trade-eltek. A börze teljes végeredményéért és bővebb információkért ide kattintsanak.

liam kirk

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 17., péntek
EL 17:30 GYEBRA 2-1 HVÉGE
EL 20:00 BJAFTC 0-3VÉGE
    • DUNA WORLD
március 18., szombat
AL 18:00 ETOASP 8-4VÉGE
AL 21:00 IKOWRM 5-4 HVÉGE
március 20., hétfő
EL 17:30 GYEFTC 2-3VÉGE
március 21., kedd
EL 17:30 GYEFTC 1-2 HVÉGE
NL 20:00 LUGGSE 
    • SPORT 2
március 22., szerda
AL 21:15 WRMIKO 2-3VÉGE
március 24., péntek
EL 19:30 FTCGYE 
    • M4 SPORT
március 25., szombat
EL 19:15 FTCGYE 
    • M4 SPORT+
AL 21:00 IKOWRM 
Partnerünk
Archívum