Az életünkért fogunk küzdeni minden meccsnapon

   

Nemcsak Egri Isván DVTK Jegesmedvék-elnökkel, hanem Majoross Gergely MAC Budapest-vezetőedzővel is beszélgettünk az Extraliga-indulásról.

Máshogy kell készülni egy Extraliga-szezonra, mint ahogy az Erste Ligára kellett?

Ezt lehet, hogy akkor tudom inkább megmondani, amikor véget ér az első idényünk. Az biztos, hogy keményebb meccsek várnak ránk. Egyrészt soha nem játszottunk még ilyen sokat, másrészt egyetlen egyszer sem mehetünk biztosra. Az életünkért fogunk küzdeni minden meccsnapon. Az Erste Ligában, legyünk őszinték, voltak könnyebb ellenfeleink, és nem zajlott igazán nagy versenyfutás a helyezésekért sem. Az Extraligában egészen más lesz a felállás.

Nyilvánvaló, hogy kőkemény terhelést kap a csapat, csak az alapszakaszban ötvenötször léptek jégre. Bírni fogják a tempót a játékosok?

Ezt sem tudhatom előre. Érzékeljük, hogy mekkora kihívás előtt állunk, ezért a lehető legnagyobb figyelmet szenteljük annak, hogy a játékosok készen álljanak már a rajt pillanatában. Illetve annak is, hogy a későbbiekben egészségesek maradjanak, a sérülések elkerüljék őket. Megvan ennek az emberi erőforrás oldala éppúgy, mint a szakmai-technikai feltételrendszere.

Mennyire van készen a MAC Budapest játékoskerete?

Többé-kevésbé. Egy fiatal magyar játékossal tárgyalunk még, illetve van egy hokisunk, aki külföldi ajánlaton gondolkodik. Ami a légiósokat illeti, hármójukat már szerződtettük, és még kettő bejelentése várható, első körben öttel számolunk. Annyit ezzel kapcsolatban elmondhatok: változott a MAC Budapest megítélése. Noha nem tudunk jóval több pénzt szánni külföldiekre, mégis egy polccal magasabbról válogathatunk. A MAC mint szevezet, mint program, mint infrastruktúra, mint szakmai munka, illetve Budapest mint város vonzó volt eddig is, de az Extraliga presztízse sokat tesz hozzá a lehetőségeinkhez így is.

Két komoly válogatott játékosról, Nagy Gergőről és Sofron Istvánról még nem tudjuk, hol jégkorongoznak jövőre. Megtörténhet, hogy a MAC-ban?

Szerintem nem.

A napokban kiderült, hogy a kapusoknál Bálizs?Rajna versenyfutás következhet. Ki lesz az első számú kapus a rajtnál?

Nem lesz ilyen. Ezt meg is beszéltem mindkettejükkel. Azt akarom, hogy egészséges verseny alakuljon ki közöttük. Bőven lesz lehetőségük, hogy a lehető legtöbbet nyújtsák, ebben biztos vagyok. Sokszor lesz szükségünk kiemelkedő kapusteljesítményre, ha valóban le akarjuk tenni a névjegyünket abban a mezőnyben. Aztán harminc-negyven forduló leteltével eldöntjük, hogy a hajrában ki kerüljön az első pozícióba.

MAJOROSS macftc

Fotó: Mudra László (MAC Budapest)

Mikor kezdődik az érdemi munka?

A munka már zajlik. Akik itt vannak ? elsősorban a fiatalok ?, azok kőkeményen dolgoznak az erőnléti edző irányítása mellett. Ez a legfontosabb, hogy bírják a tempót. Várhatóan valamennyiüket be fogjuk dobni a mély vízbe, és kulcsfontosságú, hogy képesek legyenek helytállni. Az észak-amerikaiak természetesen még nincsenek Budapesten, de ők is kellőképpen motiváltak. Mindannyiukkal tartjuk a kapcsolatot, tudjuk, hogy iszonyatosan izgatottak, égnek a vágytól, hogy bizonyíthassanak.

Úgy sejtjük, ez a vezetőedző esetében sincs másként.

Az a fajta ember vagyok, aki keresi a kihívást. Aki kíváncsi arra, hogy hol a határ. Szeretnék egyszer visszapattanni, felállni, leporolni magamat, és úgy menni tovább. Eddig ilyen még nem nagyon volt. Közben az is látszik, hogy magyar edzőként nem könnyű magasabb szintekre eljutni. Nyilvánvaló, hogy a csatlakozás nélkül soha nem lehettem volna Extraliga-edző. Ez a lehetőség nekünk és nekem is megad valami olyat, amit utat nyithat akár még érdekesebb kalandok felé is.

Mit szólsz ahhoz, hogy a másik magyar Extraliga-csapat vezetője nagyon nagy név lesz, elképesztő tudással és rutinnal?

Ez tök jó. Nagyon örülök Glen Hanlon érkezésének. Ez is annak a visszaigazolása, amiről már beszéltünk. Nem csupán játékost lehet magasabb polcról hozni, de edzőt is.

Mi a MAC célja a 2018/19-es szezonban? Ide értve nemcsak az Extraligát, hanem a Kontinentális Kupát is, ahol most először indulhat a csapat?

A Kontikupa egyszerűbb ügy. A Crvena Zvezdát és a Jesenicét le kell győznünk. A Medvescak Zagrebet szintén, akkor is, ha ? ez talán kevésbé valószínű ? az EBEL-csapatával érkezik. Ha sikerül, akkor nyilván menni szeretnénk még egy kört. Az Extraliga nehezebb kérdés. Helyezést nem könnyű mondani. Nem szeretnék tapogatózni. Minden nap az lesz az elvárás, hogy egyre jobbak és jobbak legyünk, érjük el a saját potenciálunk maximumát minél hamarabb. Ha ez sikerül, annak lesz értelmezhető eredménye. Ebben benne van a playoff is.

A közönség részéről komolyabb látogatottságra számítotok az eddigieknél?

Ezzel kapcsolatban eltérő vélemények vannak a klubnál. Nekem személy szerint meggyőződésem, hogy az Extraliga több embert fog érdekelni. Lesz egy vonzóbb termékünk, ez nem kérdés. De az is világos, hogy sokat és jobban kell dolgozni azon, hogy ezt a terméket képesek legyünk értékesíteni.

macbudapestmez

MAC Budapest:

maradt:
Terbócs István (csatár)
Pozsgai Tamás (hátvéd)
Tomás Klempa (SVK, csatár)
Jared Brown (USA, csatár)
Vokla Roland (hátvéd)
Brance Orban (csatár)
Chris Bodo (csatár)
Majoross Barnabás (csatár)
Bálizs Bence (kapus)

érkezett:
Bugár Gábor (hátvéd/csatár, Bodens HF, SWE-3.)
Szigeti Ákos (csatár, Springfield Express, WSHL)
Kreisz Brúnó (csatár, KalPa U20, FIN)
Rajna Miklós (kapus, Fehérvár)
Cameron Burt (USA, hátvéd, Braehead Clan, GBR)

távozott:
Somogyi Balázs (csatár, DVTK Jegesmedvék)
Tóth Gergely (hátvéd, Dunaújváros)
Keresztury Erik (csatár, Eisbären Regensburg, GER-3.)
Kovács Bronson Zoltán (hátvéd)

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum