Smith-Pelley biztosan nem megy a Fehér Házba

   

A Washington színes bőrű csatára nem tud azonosulni az amerikai elnök, Donald Trump kijelentéseivel.

Régi amerikai szokás, hogy az aktuális elnök vendégül látja a profi és az egyetemi sportágak bajnokait a Fehér Házban. Ezt a megtisztelő meghívást azonban több csapat és játékos is visszamondta az elmúlt másfél évben, amióta Trump az elnök, mert nem értenek egyet a politikájával és a kirohanásaival. Tavaly a Pittsburgh Penguins elfogadta ugyan Trump meghívását, az NBA bajnoka a Golden State Warriors azonban nem, sőt idén sem fog menni az oaklandi gárda, miután megvédte a címét. Az NFL bajnoka a Philadelphia Eagles keretének kb. a fele jelezte februárban, hogy nem kíván találkozni az elnökkel, ezért Trump maga vonta vissza később a meghívót.

smith pelley stanley

Ebbe a sorba állt most be a friss Stanley Kupa győztes Devante Smith-Pelley is, aki ezt nyilatkozta a hétvégén: “A dolgok, amiket ő fecseg sok esetben rasszista és szexista, sőt sokszor kifejezetten durván fogalmaz. Nem vagyok túlságosan benne a politikában, így nem ismerem az ő vagy mások nézeteit, de a szónoklataival határozottan nem értek egyet. Ellenben, ha a srácok elmennek az elnökhöz Ovecskinnel az élen, akkor tiszteletben tartom a döntésüket, én ugyanúgy szeretni fogom őket. Döntésem végleges, nem szeretnék erről többet beszélni, nem fogom átgondolni.”

A Fehér Házból a hivatalos meghívó még nem érkezett meg a Capitalshoz. Trump vérmérsékletét ismerve azonban nem lehet tudni, hogy hogyan fogja lereagálni Smith-Pelley szavait, de akár az is elképzelhető, hogy ezek után esze ágában sem lesz meghívni a friss bajnokot.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk