Bizonyítsuk be, hogy az összefogás jó dolog

   

Egri István, a DVTK Jegesmedvék elnöke blogunknak azt mondta: biztos benne, hogy a miskolci csapat bírni fogja az Extraliga-tempót.

A DVTK Jegesmedvéknél már az első MOL Liga-bajnoki cím megszerzésekor felmerült, hogy megpróbálnak még nagyobb kihívásokat keresni. Kezdetben az EBEL környékén tájékozódtak, és bár a szakosztályelnök közlése szerint az osztrákok egy audit után minden körülményt-feltételt megfelelőnek találtak, a túl nagynak mondott távolságok miatt végül elutasították a miskolciakat. Ezt két újabb aranyérmes szezon követte a magyar bázisú bajnokságban, amivel párhuzamosan felvették a szlovák szálat is. Amely idővel egyre ígéretesebben alakult, köszönhetően Egri Gergely DVTK-menedzser, majd MJSZ-sportigazgató és az Extraliga első embere, Richard Lintner között kialakult személyes kapcsolatnak is. Bár első körben a szlovákiai klubok többsége még elutasította a DVTK jelenkezését, 2018-ra beérett az elvégzett szervező munka gyümölcse.

Egri István elismeri: felmerülhet a kérdés, hogy tényleg jó-e ez az irány, helyes-e ilyesmire komoly pénzeket költeni. Az elnök azért válaszol igennel, mert nem csupán egy évről és két kivételezett helyzetbe került csapatról van szó. A jövő a regionalizmus, a nemzetköziség, ami már a futballban is előtérbe került. Csakhogy miközben az UEFA nem pártolja a hasonló kezdeményezéseket, az IIHF szerencsére igen. ?Ennek a régiónak, a mi Közép-Európánknak össze kell fognia. Nem a Monarchiát akarom feltámasztani, de csak van itt egy hatvanmilliós folyosó Kelet és Nyugat között, amely egységesen fellépve a gazdaságban, a kultúrában és a sportban is komoly teljesítményekre képes. Ezeknek a teljesítményeknek pedig meglenne a közönsége és a piaca? ? magyarázta Egri. Hozzátéve: személy szerint azt várja, hogy a most kezdődő együttműködés teljesedjen ki a későbbiekben, és jöhessenek a többiek is, a Ferencvárostól az Újpesten át a Dunaújvárosig és még tovább.

Ami a Jegesmedvékkel kapcsolatos rövid távú elvárásokat illeti, az elnök szerint először is be kell bizonyítani, hogy oda valók, ahova felvételt nyertek. ?Fejlődjön a magyar hoki, legyenek jobbak a játékosaink, akik képesek arra, hogy valóban azok legyenek, feleljünk meg a nagyobb igénybe vételnek, tanuljunk meg egy másfajta kultúrát, bizonyítsuk be, hogy az összefogás jó dolog, és előre visz? ? sorolta. Egri István máris látja a miskolci játékosokon, hogy milyen ambiciózusan, motiváltan kezdtek bele a munkába, ez úgyszólván garantálja, hogy erősebbek, felkészültebbek lesznek, mint valaha.

Egri

A playoff elérése alapvető célkitűzés az Extraligában, a Visegrád Kupa-tapasztalatai is azt mutatják, a csapat alkalmas arra, hogy a középmezőnyben találja meg a helyét. Egri István tudja, hogy nem ugyanaz nyolc-tíz meccsen helytállni, mint ötvenen-hatvanon, de biztos benne, hogy a sorozatterhelést bírni fogják, hiszen az előző szezonban is rengeteg meccset játszottak ? az Erste Liga mellett a Visegrád és a Kontinentális Kupában is ?, és annak ellenére sem fogyott el az erejük, hogy a magyar bázisú bajnokságban végül nem jött össze a címvédés. ?Ha mégsem férünk be a legjobb nyolc közé, akkor rosszul mértük fel az erőnket? ? állapította meg az elnök.

A DVTK Extraliga-keretének magyar magja jórészt kialakult, eddigi legjobbjaik mellé öt olyan hokist igazoltak, akikkel a válogatott szűkebb-bővebb keretében is számolni szokás: Duschek Dávid, Szirányi Bence, Kiss Dániel, Somogyi Balázs és Vincze Péter Extraliga-szintű játékosok lehetnek ? véli Egri ?, ugyanúgy, mint a maradók, Adorján kapustól Láda Balázson, Vojtkón, Miskolczin, Hajóson, Ritón át Galaniszig, Magosiig, Vas Jánosig. Magyar jégkorongozót már nem készül igazolni a csapat. ?Nincs több helyem? ? mondta az elnök, amikor rákérdeztünk, hogy ezen a téren mi várható. Megerősítette: ez azt jelenti, hogy nem készül a még szabad Nagy Gergő vagy Sofron István szerződtetésére sem. Az ősmiskolci Gőz Balázst is szóba hoztuk, akiről kiderült: még egy évet adna magának a tengerentúlon. ?De ha előbb vagy utóbb hazatér, biztosan hozzánk fog hazatérni? ? válaszolta ezzel kapcsolatban az elnök.

Ami a vezetőedzőt illeti: Mikael Tisell kapott ugyan ajánlatot az Extraliga-szezonra is, ám családi okokra hivatkozva nem fogadta el azt. Egri István közlése szerint többekkel tárgyalnak az utódlásról, de a leendő mester kilétére ?pillanatokon belül? fény kell derüljön.

Alapvető fontosságú a csapat ereje szempontjából, hogy milyen légiósokat sikerül szerezni. Erről annyit tudni, hogy az előző szezonban foglalkoztatott külföldiek közül várhatóan mindössze egy maradhat. A további öt-hat helyre tucatnyi pályázó van, a tárgyalások zajlanak, rövidesen megtörténnek a szerződtetések és a bejelentések. ?Magasabb elvárások lesznek, mint eddig, ebben a ligában Blackwaterek játszanak, csak kiemelkedő tudású légiósokkal lehetünk eredményesek? ? mondta Egri István. Ezzel összefüggésben elárulta, nagyságrendileg nem nő a klub költségvetése, de bér- és járulékkiadások tekintetében némi emelkedéssel kell azért számolni.

Az első Extraliga-szezonra mintegy félezer fővel nő a miskolci jégcsarnok befogadóképessége ? a felújítás és a bővítés zajlik ?, és az elnök bízik benne, hogy legalább ezer bérletet el tudnak adni az eddigi hétszázötvennel szemben. ?Jó háromnegyed házas átlagokra számítok az alapszakaszban. Remélem, jó hangulatú meccseket fogunk játszani, és akkor is szeretni fog bennünket a szurkolótábor, ha nem nyerjük meg mindet magától értetődően. A színvonal magas lesz, a csapat mindent meg fog tenni, hogy a lehető legtöbbet nyújtsa a jégen? ? foglalta össze a Jegesmedvék elnöke.

dvtkjegesmedvekmez

DVTK Jegesmedvék:

maradt:
Galanisz Nikandrosz (csatár)
Magosi Bálint (csatár)
Vas János (csatár)
Adorján Attila (kapus)
Láda Balázs (hátvéd)
Vojtkó Mátyás (hátvéd)
Hajós Roland (csatár)
Miskolczi Márk (csatár)
Ritó László (csatár)

érkezett:
Vincze Péter (csatár, Fehérvár)
Duschek Dávid (kapus, Dunaújvárosi Acélbikák)
Somogyi Balázs (csatár, MAC Budapest)
Kiss Dániel (hátvéd, UTE)
Szirányi Bence (hátvéd, Fehérvár)
Strenk Hunor (edző, DVTK Jegesmedvék)

távozott:
Pavuk Attila (csatár, Ferencváros)
Tóth Adrián (csatár, Ferencváros)
Tóth Gergő (csatár, Ferencváros)
Mikael Tisell (SWE, vezetőedző)

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum