Kit fognak kivásárolni a Pacific csoportban?

 

Kezdődik a kivásárlási periódus, divíziónként vesszük számba, melyik csapatnál melyik játékostól akarhatnak megválni a legnagyobb valószínűséggel.

A nyerő csapat összerakása a legbonyolultabb dolog, számtalan elemnek kell illeszkednie, lehetetlen minden szerződéssel beletrafálni. Ráadásul mindez változhat, ami egyszer passzolt, az lehet, hogy a következő szezonban már nem fog. Erre találták ki a kivásárlás intézményét az NHL-ben, amikor bizonyos feltételek mellett a klubok megválhatnak a teherré vált játékosoktól.

A kivásárlás feltételeiről és mikéntjéről itt olvashatnak bővebben, a lényeg, hogy 26 év alatti játékos esetén a szerződésből fennmaradó érték harmadát kell kifizetni, fölötte a kétharmadát. További könnyebbség, hogy ezt az összeget a szerződés eredeti időtartamának kétszerese alatt kell leírni, vagyis a fizetési sapkát kevésbé terheli meg egy kivásárolt játékos amúgy is csökkentett bérének összege.

A The Score csapatonként vette számba, mely csapatoknál kitől akarhatnak megválni. Az első, a második és a harmadik rész után a sorozatot a Csendes-óceáni csoport csapataival zárjuk.

Anaheim Ducks: A kaliforniai csapatnál lehet, hogy eljött az őrségváltás ideje. Ennek félreérthetetlen jele lenne, ha közel 15 évnyi szolgálat után megválnának a csapat A betűs ikonjától, Corey Perrytől. A 33 éves játékos a Triple Gold Club tagja, ám legjobb éveit már maga mögött hagyta. Góljainak száma korábban a 2006/07-es szezonban volt utoljára 20 alatt, ezt most két egymást követő évben ismét sikerült produkálnia. 49 pontja persze nem lebecsülendő, ám szerződése sem kicsi: 2021-ig évi 8,625 millió dollárt visz haza. Ha kivásárolják, 4,5 milliót nyer a klub. Hosszabb távon még többet.

Arizona Coyotes: Marcus Krüger is azok közé tartozik, akiknek kiváló helyük volt a Chicago Blackhawksban, de tőle is meg kellett válni, és azóta nem talált magára. Tavaly a Carolinában 48 meccsen lépett pályára, hat pontot hozott össze. Kétszeres bajnokként nyilván nem volt egyszerű számára, hogy az AHL-be is vissza kellett játszania, ahol 19 meccsen 8 ponttal végzett. Jövőre Arizonában, egy kevésbé jó csapatban kellene bizonyítania, de lehet, hogy a phoenixi szakvezetés ezt meg sem várja, inkább megválik hárommillió dolláros játékosától. Arizonában nem gond a fizetési sapka, de 1,5 millió dolláros könnyebbség jelentene némi pluszt.

Calgary Flames: az arénagondokkal küzdő csapatban Troy Brouwer a negyedik legjobban fizetett csatár a maga 4,5 millió dollárjával. Pontokban ez közel sem látszott meg, hiszen a kilencedik helyen végzett 22-vel. 32 évesen a fejlődés lehetőségei már korlátozottak, viszont ha kivásárolnák, három millió dollárt megspórolnának.

Edmonton Oilers: mindenki nagy várakozásokkal tekintett az Oilers szereplése elé nyáron, hogy aztán a Connor McDaviddel felálló csapat az egyik legnagyobb csalódást okozza. Ebben a legnagyobb szerepe talán Milan Lucicnak volt, aki meg sem tudta közelíteni a szintet, amit elvártak tőle. Ő lenne a szakmailag indokolt jelölt a kivásárlásra, azonban szerződésének pénzügyi konstrukciói olyanok, hogy sokat nem nyerne ezzel a csapat. Zack Kassian szerződésén viszont lehetne spórolni 1,3 millió dollárt: a 27 éves csatár a legkevesebb jégidővel rendelkezik a rendszeresen lehetőséghez jutók közül, 19 pontja tökéletesen illusztrálja, mire képes.

Los Angeles Kings: Dion Phaneuf túl van a zeniten, de még így is 30 pont körül termelő hátvéd, ami nem kis teljesítmény 33 évesen. Los Angelesben megtalálta a helyét, jól tudják használni, de nyáron ott is meg akarják erősíteni a keretet, és az a három millió dollár, amit Phaneuf ötmillió feletti keresetéből a kivásárlással meg lehetne takarítani, nem lebecsülendő összeg.

San José Sharks: a csapat 2016-ban még döntőt játszott, ám azóta gyengélkedik. Fontos láncszemek estek ki, Patrick Marleau Torontóba történő távozásával a régi játszótárs Joe Thornton is egyedül maradt. A döntős évben még 82 pontot hozó veterán a következő szezonban már csak 50, az ideiben 36 pontra volt képes. És bár sérülés miatt csaknem a szezon felét kihagyta, úgy tűnik, rá továbbra is szükség van, 38 évesen is vezér. Paul Martinra a hátvédsorban azonban a legkevésbé sincs: idén mindössze 14 meccset játszott az NHL-ben, emellett 18-at az AHL-ben. Krügerhez hasonlóan ez is nagy váltás két évvel a Stanley Kupa döntője után. 4,85 millió dollárral terheli a bértömeget, ami levihető lenne kétmillióra.

Vancouver Canucks: Brit-Kolumbia legnagyobb városában is új időszámítás kezdődik a Sedin ikrek távozásával. A legnagyobb fejfájást egy másik svéd, Loui Eriksson teljesítménye okozza, azonban az ő szerződésében a fizetés nagy része aláírási bónusz formájában érkezik, ami megvédi a kivásárlástól, hiszen a klub így nem sokat nyerhet. Így kerül a képbe Ben Hutton, akinek szintén rosszabb szezonjai vannak, tavaly csak hat pontot hozott össze, egy gólt sem lőtt, ehhez képest majdnem 3 millió dollárt keres. Ha kivásárolják, kétmillióval többől gazdálkodva vághatnak neki az új csapat építésének.

tatar

Vegas Golden Knights: A minden tekintetben zseniális George McPhee egy dologban tévedett, Tomás Tatar képességeit mérte fel rosszul az átigazolási határidő lejárta előtti utolsó napon. A Detroit Red Wings legeredményesebb csatáráért három draftjogot is adott (2018-as első, 2019-es második, 2021-es harmadik körös cetli formájában), ehhez képest a szlovák támadó nem váltotta meg a világot, a döntőben is csak akkor kapott szerepet, amikor már égett a ház, és mindenképpen ki kellett találni valamit. 2021-ig évi 5,3 millió dollárt garantál neki a szerződése, ez közel négymillióval lenne csökkenthető.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum