Vojnov visszatérne az NHL-be

 

Az orosz hátvédnek július 2-án lesz a bírósági meghallgatása, azon áll vagy bukik a dolog.

Aki esetleg nem emlékezne Vjacseszlav Vojnov történetére, annak röviden összefoglaljuk. A Los Angeles Kings kétszeres Stanley Kupa-győztes hátvédjét családon belüli erőszakért 90 napos elzárásra és felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a 2014/15-ös szezon idején. Az orosz bekket szabadulása után a bevándorlásügyi hatóság emberei őrizetbe vették, de ő meg sem várta a kiutasító végzést, hazautazott, a Kings pedig felbontotta a szerződését. Az ügy itt nem ért véget, az NHL olyan komolyan vette az eltiltást, hogy azt is kierőszakolta, hogy Vojnov  ne léphessen jégre a a 2016-os Világkupán. A klasszis eközben odahaza, a KHL-ben terelgette a pakkot, begyűjtött egy Gagarin Kupát a SZKA-val, plusz egy olimpiai aranyérmet az orosz válogatottal ? de sosem csinált titkot abból, hogy szívesen visszatérne a világ legjobb bajnokságába.

A lehetőség most megnyílt rá: július 2-án tartják azt a tárgyalást, amelyen eldől, hogy folytathatja-e tengerentúli karrierjét. Ehhez az kell, hogy megszüntessék az ellene folyó eljárást, és ne legyen vád alatt. Ez azonban önmagában nem jelent garanciát, még  kérnie kell az NHL-től, hogy törölje az eltiltását, és engedélyezze, hogy tárgyalhasson más csapatokkal.

A 28 éves hátvéd a legjobb korban van, bizonyosan lenne rá kereslet, pillanatok alatt találna új állomáshelyet. Ami a szerződését illeti, aki tárgyalna vele és leigazolná, meg kell egyezzen a Kingsszel is. A kaliforniai klub ugyanis hiába szüntette meg Vojnov hat évre szóló, 25 millió dollár értékű, 2019-ig érvényes szerződését, a játékos jogai továbbra is ott vannak, így ingyen semmi esetre sem igazolható, csak 2019. július 1-je után amikor korlátlan szabadügynökké válik.

voynov2

 

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum