Kit fognak kivásárolni az Atlantic csoportban?

 

Kezdődik a kivásárlási periódus, divíziónként vesszük számba, melyik csapatnál melyik játékostól akarhatnak megválni a legnagyobb valószínűséggel.

A nyerő csapat összerakása a legbonyolultabb dolog, számtalan elemnek kell illeszkednie, lehetetlen minden szerződéssel beletrafálni. Ráadásul mindez változhat, ami egyszer passzolt, az lehet, hogy a következő szezonban már nem fog. Erre találták ki a kivásárlás intézményét az NHL-ben, amikor bizonyos feltételek mellett a klubok megválhatnak a teherré vált játékosoktól.

A kivásárlás feltételeiről és mikéntjéről itt olvashatnak bővebben, a lényeg, hogy 26 év alatti játékos esetén a szerződésből fennmaradó érték harmadát kell kifizetni, fölötte a kétharmadát. További könnyebbség, hogy ezt az összeget a szerződés eredeti időtartamának kétszerese alatt kell leírni, vagyis a fizetési sapkát kevésbé terheli meg egy kivásárolt játékos amúgy is csökkentett bérének összege.

A The Score csapatonként vette számba, mely csapatoknál kitől akarhatnak megválni, érdemes vetni egy pillantást a listára. Összeállításukat a Metropolitan csoport tagjaival kezdték, ezúttal az Atlantic van soron.

Boston Bruins: A Phillyhez hasonlóan a Boston védelmi egysége is igen erős, nem könnyű itt megragadni. Adam McQuaidnek nem sikerült, mindössze 38 meccsen tartottak igényt a szolgálataira, ezeken is a legkevesebb jégidőt átlagolta a bekkek közül. A 31 éves hátvéd fizetése 2,75 millió dollárral terheli a keretet, ami kivásárlással megfelezhető.

Buffalo Sabres: A Sabres egy évtizede kínlódik, ennyi ideje szerepeltek utoljára konferenciadöntőben, az utóbbi hét évben be sem kerültek a rájátszásba. A mélypontot idén érték el, tökutolsók lettek. A csapatot alapjaiban kell megreformálni, ebben kulcsszerep jut majd Jack Eichelnek, Casey Mittelstadtnak, Sam Reinhardtnak és az idei draft várható 1/1-esének, Rasmus Dahlinnak. Utóbbi annak a védelemnek lesz az oszlopa, amelyből így kieshet Zach Bogosian. A 27 éves amerikai bekk az elmúlt két szezonban összesen 74 meccsen játszott, melyeken 12 pontot hozott össze. Mindezt ötmillió dollár fölötti fizetésért, amiből éppen négymilliót lehet lefaragni kivásárlással.

Detroit Red Wings: elmúltak az aranyévek Detroitban, előbb az autóiparra került lakat, majd a csapat is elkezdte a mélyrepülést két és fél évtizednyi ragyogás után. Újjá kell szervezni a fizetési sapka szorításában szenvedő csapatot, erre számtalan opció kínálkozik, amelyek közül talán Darren Helm kivásárlása a legvalószínűbb. A 31 éves csatár 31 pontot hozott össze tavaly, kevéssé valószínű, hogy ennyi idősen új pályára tudja állítani karrierjét, 3,85 millió dolláros fizetéséből viszont közel 2,5 millió megspórolható.

Florida Panthers: Jamie McGinn teljesítményével nincs különösebb baj, egy híján 30 pontot termelt a mögöttünk álló szezonban, a Panthers kerete viszont tele van fiatal tehetségekkel, akiknek tapasztalatra és jégidőre van szükségük. Ez semmi jót nem jelent a 3,33 millió dollárt kereső 29 éves játékosnak, akinek szerződéséből egymillió maradna, ha kivásárolnák.

Montreal Canadiens: Karl Alzner szerződését már aláírásakor sem értette a közvélemény, és ez azóta mit sem változott. A 29 éves hátvéd maximum a harmadik bekkpár tagjaként jöhet számításba, ehhez képest 4,6 millió dollárt keres évente, egészen 2022-ig. Kivásárlása esetén a teljes összeg leírható.

Ottawa Senators: Marián Gáborík a 2014/15-ös szezonban még 47 pontot ért el. Az azóta eltelt négy szezonban összesen 64-et, a Stanley Kupa-győztes játékos tehát már nem az, aki egykor volt. Közel ötmillió dolláros szerződése 2021-ig szól, ebből több mint hárommillió megtakarítható.

gaborik

Tampa Bay Lightning: Steve Yzerman általános igazgató újabb sűrű nyár elé néz, hiszen a csapatban négy RFA-státusú játékos is található. Noha olyan horderejű döntéseket idén nem kell hoznia, mint tavaly, amikor elcserélte Jonathan Drouint, de azért egy kis hely a plafon alatt mindig jól jön. Ha ő is így ítéli meg, annak Dan Girardi eshet áldozatul. A 34 éves hátvéd nem váltotta meg a világot, 18 pontot hozott össze, amihez a rájátszásban még hármat pakolt hozzá, ezért sok a hárommillió dolláros fizetése, aminek majdnem a fele megtakarítható lenne.

Toronto Maple Leafs: Matt Martin kivásárlásával nem robbantana bankot a frissen kinevezett Kyle Dubas általános igazgató, hiszen két és fél milliót visz haza a játékos, amiből fél lenne leírható. Viszont megválna egy 29 éves csatártól, aki 50 meccsen 12 pontot hozott össze, és akinek a legkevésbé tudták hasznát venni a csapatból.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum