Így nézhet ki az NHL-draft első körének második fele

 

Ismertetjük az NHL-draft esélyeit, bemutatva azokat, akik az idei játékosbörze első körében kelhetnek el. Ez a 2. rész, az elsőt itt találják.

Az idei draftot június 22-én és 23-án tartják a Dallas Stars otthonában, az American Airlines Arenában. Nem kérdés, hogy a legelső választott Rasmus Dahlin lesz a Buffalo jóvoltából, de elmondható, hogy gyakorlatilag a második hely is elkelt Andrej Szvecsnyikov jóvoltából. A folytatást azonban egy-két esetet leszámítva lehetetlen megjósolni, ezért próbálunk elébe menni az izgalmaknak, szintetizáljuk a tippeket.

16. Colorado Avalanche – Rasmus Kupari, center. Lenyűgöző támadó képességekkel rendelkezik, és hiába nem top 10-es, ezt a Colorado nem hagyhatja figyelmen kívül. Kulcsszerepe volt a Karpat bajnoki címében, illetve a finn válogatott korosztályos világbajnoki címében. Korcsolyázótudása kiemelkedő.

17. New Jersey Devils – Grigorij Gyenyiszenko, balszélső. Az egyik legjobb kétirányú játékos a felhozatalban. Remekül fedezi a korongot, a sarokban kemény és agresszív, a brusztolós hokiban verhetetlen. Térlátása kiváló, remekül találja meg a réseket, ahol utat törhet magának.

18. Columbus Blue Jackets – Vitalij Kravcov, jobbszélső. A KHL-ben az év újonca volt, ez sokat elárul a képességeiről. A rájátszásban is megmutatta magát, 16 meccsen 11 pontot szerzett. Jól és gyorsan korcsolyázik, átlagon felüli a stabilitása és az egyensúlya. A kapu előtt rengeteg párharcot nyer.

19. Philadelphia Flyers – Rasmus Sandin, hátvéd. A Sault Ste. bekkje tökéletesen illene a Flyers fiatal hátvédsorába, ahol már ott van Ivan Provorov, Travis Sanheim, Robert Hagg, Samuel Morin és Philippe Myers. Svéd létére pillanatok alatt alkalmazkodott a tengerentúli pályamérethez.

20. Los Angeles Kings – Martin Kaut, jobbszélső. A junior-világbajnokságon hét mérkőzésen szerzett hét ponttal jelezte, hogy az elitbe való. Kiváló korcsolyázótudás és hihetetlen robbanékonyság jellemzi, ennek köszönheti pontjai zömét, amelyeket megugrásokból és létszámfölényes helyzetekből szerez.

21. San Jose Sharks – K’Andre Miller, hátvéd. Az egykori csatár három éve váltott posztot, ahol jobban tudja kamatoztatni a már most is NHL-es testméreteit. Mivel csatár volt, a hátvédek között átlagon felüli offenzív skillekkel rendelkezik, amiből külön kiemelkedik a bottechnika, a korcsolyázás és a helyezkedés. Ha a védekezésbeli képességeit javítja, remek kétirányú bekk lehet belőle.

miller

22. Ottawa Senators – Akil Thomas, center. Jégen és fejben is gyors, klasszikus playmaker, aki 59 gólt készített elő 68 mérkőzésen. Hatalmas munkabírású, magas jégidővel. Az egyik legjobban bulizó center az idei drafton, ami alaposan megnöveli az értékét.

23. Anaheim Ducks – Isac Lundestrom, center. Szintén klasszikus játékszervező, aki gyors, erős és remekül fedezi a korongot, bejátssza az egész pályát. A Ryan Getzlaf, Corey Perry, Ryan Kesler hármastól rengeteget tanulhat, és méltó utóduk lehet, ha az Anaheim mellette teszi le a voksát.

24. Minnesota Wild – Ryan McLeod, center. Rettentően gyors és mozgékony, ráadásul az egyik legjobban passzoló játékos a mezőnyben. Az ütőt nem csak előkészítésre használja, bulizásra is, a bedobások 55%-át hozta el tavaly. Testvére, Michael McLeod a New Jersey Devils játékosa.

25. Toronto Maple Leafs – Dominik Bokk, jobbszélső. A Németországban született Bokk a svéd juniorbajnokságban pont/meccs felett végzett. Fineszes, brusztolós, felismeri a lehetőséget a kapu előtt, és ki is használja. 15 mérkőzés erejéig a felnőttek között is helyet kapott a Vaxjőben. Egyéni képességei a harmadik tízesben elég vonzóak ahhoz, hogy a Toronto ne hagyja veszni.

26. New York Rangers – Jared McIsaac, hátvéd. Az intelligencia és a korcsolyázás a játékának az alapja. A pakkot a védekező harmadból biztos kézzel hozza ki, vagy elegáns passzal játssza meg a társait. Testméretei már most tiszteletet parancsolóak, 190 centi, 92 kiló.

mcisaac

27. Chicago Blackhawks – Ty Dellandrea, center. Tudásáról sok mindent elárul, hogy az OHL második legrosszabb csapatából is fel tudta magát küzdeni a draft első körébe. A scoutok szerint amikor Dellandrea jobb játékosok és csapatok ellen játszik, az csak inspirálóan hat rá. A kanadai csapat egyik legjobbja volt az U18-as világbajnokságon. Jó csapatban igazi klasszissá válhat.

28. New York Rangers – Benoit-Olivier Groulx, center. Elöl és hátul, előnyben és hátrányban egyaránt használható. Kemény és gyors, nem ismer elveszett korongot, igazi harcos. Nem playmaker, az a fajta játékos, aki cipeli a zongorát, elvégzi a piszkos munkát, és emellett a kapura is veszélyes.

29. St.Louis Blues – Alekszandr Alekszejev, hátvéd. 190 centis, 90 kilós, a stay at home hátvéd megtestesítője. Az orosz játékos mentálisan borzasztóan erős, édesanyja halála, valamint egy nem szándékos, de súlyos sérülés okozása után is ugyanazt a teljesítményt tudta nyújtani, mint korábban, ráadásul mindezt a rájátszásban, az idény legfontosabb szakaszában tette. Ezen kívül remekük korizik, köszönhetően az orosz iskolának, a lövései életerősek és pontosak.

30. Washington Capitals – Jonathan Tychonick, hátvéd. Az NHL Scouting Combine-on a leggyorsabbnak és a legmozgékonyabbnak bizonyult. A Capitalsank vannak jó és fiatal hátvédjei, de ebben a kategóriában egyik sem veszi fel vele a versenyt. Csak 177 centi és 78 kiló, így még nőnie kell, és egy kis izmot felpakolnia. Jövőre a North Dakota Egyetemen fog játszani.

31. Detroit Red Wings – Mattias Samuelsson, hátvéd. 192 centis és 100 kilós hátvéd, akinek volt honnan örökölnie a skilljeit, édesapja ugyanis a Stanely Kupa-győztes Kjell Samuelsson. A kapu előtt domináns, kíméletlenül takarít, senki sincs biztonságban tőle a ketrec előtt és körül. Samuelsson valószínűleg nem lesz pontgyáros az NHL-ben, de minden csapatnak szüksége van ilyen erőteljes hátvédre, aki képes fizikálisan felőrölni az ellenfél legjobbjait.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 16., csütörtök
FEL 16:00 SEWBRA 1-3VÉGE
FEL 19:00 MACVIC 1-2VÉGE
    • DIGI SPORT 3
FEL 19:15 PRBDEB 5-2VÉGE
augusztus 17., péntek
FEL 17:00 ZILAVS 3-5VÉGE
FEL 17:30 KL2VC2 6-1VÉGE
FEL 17:30 SNVHKB 3-4 BVÉGE
FEL 19:00 JESTIT 6-4VÉGE
FEL 19:00 KAPBRA 0-8VÉGE
FEL 19:15 DEBJST 1-3VÉGE
augusztus 18., szombat
FEL 11:00 DEBS20 1-4VÉGE
FEL 15:00 KL2TIT 1-3VÉGE
FEL 16:00 OLLBRA 7-6 HVÉGE
augusztus 19., vasárnap
FEL 18:30 DABNIT 0-3VÉGE
augusztus 21., kedd
FEL 18:00 NITMAC 
augusztus 22., szerda
FEL   VASDAB 
augusztus 23., csütörtök
FEL 17:00 SKLHKB 
FEL 18:00 MISKOS 
FEL 18:00 NITUTE 
Partnerünk