Kit fognak kivásárolni a Metropolitan csoportban?

 

Kezdődik a kivásárlási periódus, divíziónként vesszük számba, hol kitől akarhatnak megválni a legnagyobb valószínűséggel.

A nyerő csapat összerakása a legbonyolultabb dolog a jégkorongban, számtalan elemnek kell passzolnia számtalan helyen, lehetetlen minden szerződéssel beletrafálni. Ráadásul mindez változhat, ami egyszer passzolt, az lehet, hogy a következő szezonban nem fog. Erre találták ki a kivásárlás intézményét az NHL-ben, amikor bizonyos feltételek mellett a klubok megválhatnak a teherré vált játékosoktól.

A kivásárlás feltételeiről és mikéntjéről itt olvashatnak bővebben, a lényeg, hogy 26 év alatti játékos esetén a szerződésből fennmaradó érték harmadát kell kifizetni, e kor fölött kétharmadát. További könnyebbséget jelent, hogy ezt az összeget a szerződés eredeti időtartamának kétszerese alatt kell leírni, vagyis a fizetési sapkát jóval kevésbé terheli meg a kivásárolt játékos amúgy is csökkentett bérének összege.

A The Score csapatonként vette számba, mely csapatoknál kitől akarhatnak megválni, érdemes vetni egy pillantást a listára. Kezdjük a Metropolitan csoport tagjaival!

Carolina Hurricanes: a csapatnak új tulajdonosa van Tom Dundon személyében, aki nem fél beleszólni a szakmai ügyekbe. A nyáron újjáépítés veszi kezdetét Derek Ryan csapatánál, ami Scott Darlinggal kezdődhet. A 29 éves kapus többre vágyik, első számú posztot akar kiharcolni magának, a Canesnél pedig világossá tették számára, hogy erre nincs esély. 2021-ig tartó szerződése 4,15 millió dollárt ér, kivásárlás után 715 ezer terheli a csapat számláját, tehát anyagi szempontból megéri a művelet.

Columbus Blue Jackets: Brandon Dubinskynek igen nehéz szezon áll a háta mögött, komoly orvosi problémái lehetnek, egy idegenbeli túrát is megszakított emiatt. Az ügy elég rejtélyes, a teljesítménye is látványos törést szenvedett, feleannyi gólt szerzett, mint egy szezonnal korábban (12 vs 6), a pontjai 25-tel csökkentek (41 vs 16). A 32 éves csatár közel hatmillió dollárt kaszál 2021-ig, a kivásárlás után ebből majdnem kétmillió számít bele a fizetési sapkába.

NHL 2013 - Blue Jackets Defeat Hurricanes 5-4

New Jersey Devils: Travis Zajac 26 pontja szintén kevés lehet arra, hogy meggyőzze a menedzsmentet, érdemes érte kifizetni 5,75 millió dollárt. 2006 óta a csapat tagja, ha most megválnak tőle, csak 1,25 millióval terheli a bérkeretet.

New York Islanders: 27 éves korára Casey Cizikas még sosem ért a gólok számában két számjegyű mennyiséget, ezért szintén soknak tűnik 3,35 millió dolláros fizetése. Kivásárlásával 2,5 milliót takaríthat meg a klub.

New York Rangers: Marc Staal már nem az a kettes számú hátvéd, aki egykor volt. Idei 8 pontja offenzív mélypont a karrierjében, a csapat pedig éppen új arculatot ölt, aminek ő eshet elsőként áldozatául. Ha így lesz, 5,7 milliós szerződéséből valamivel több mint kétmillió marad a klub könyveiben.

Philadelphia Flyers: A Phillynél nem egyszerű a hátvédek helyzete, hiszen egyszerre világklasszis és nagyon fiatal defenzív fal áll a szakvezetés rendelkezésére: Shayne Gostisbehere 25 éves, Ivan Provorov 21, Robert Hagg 23, Travis Sanheim 22. Mellettük Radko Gudas a legjobb korban van (28 éves), a kétszeres Stanley Kupa-győztes Johnny Oduya pedig utolérhetetlenül gazdag tapasztalatokkal rendelkezik. Mindennek legkönnyebben Andrew MacDonald eshet áldozatául, a 31 éves hátvéd ötmilliót keres, amiből több mint 3,5 millió spórolható meg egy kivásárlással.

Pittsburgh Penguins: a HBK-sor kifejezést a 2016-os rájátszásban tanultuk meg, amikor a Pens kupasikerének egyik legfontosabb forrása a Carl Hagelin, Nick Bonino, Phil Kessel alkotta harmadik sor volt. Crosbyval az első, Malkinnal a második és velük a harmadik sorban a Pens elvette a hazai pálya egyik legfontosabb előnyét: a rácserélés esélyét a gyenge sorra. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, Hagelin teljesítménye meg sem közelíti a két évvel ezelőtti szintet. Alapszakaszbeli 31 pontja még jónak mondható, ám a 9 meccsen összehozott három egység roppant kevés, miközben a playoffban már tavaly sem volt jó, 2 egységig jutott csupán. A 29 éves játékos négymilliós fizetéséből 1,5 millió marad, ha kivásárolják. Az Kessel elégedetlenségéből is nyilvánvaló, hogy ezt a sort bizony újra kell rakni.

Washington Capitals: a kupagyőztes csapatnál egyelőre szó sincs semmilyen jövőről, jelenleg a pillanat megélése a legfontosabb számukra. De egyszer, a nem túl távoli jövőben neki kell állni a jövő évi csapat megálmodásának is, ami fájdalmas döntésekre kényszerítheti a szakvezetést. Ezek közül a legvalószínűbb, hogy megválnak a döntő egyik névtelen hősétől, a 37 éves Brooks Orpiktól. Orpik nagyon fontos gólt és pontokat szerzett a Vegas ellen, ám a második meccsen elért találata 220 meccses góltalansági szériának vetett véget. 5,5 milliós szerződésére egyszerűen nincs elég hely annál a csapatnál, amely a tökéletes John Carlssonnal készül hosszú távú lukratív szerződést kötni.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum