Ovecskin elmúlt 72 órája 6 percben

 

A világ legboldogabb embere a hírek szerint túlélte a kritikus időszakot. Reméljük, komolyabb egészségkárosodás nélkül.

Megadták az ünneplés módját, számtalan stációja volt a partinak: jégen, öltözőben, kaszinóban, repülőn, bárban, szökőkútban. Az is belefért, hogy a Washington Nationals San Francisco Giants elleni baseballmeccsén a nagy akarásban a csapatkapitány elvétette a kezdődobást, de szerencsére megengedték neki, hogy ismételjen. Talán mondani sem kell: elsőre túl magasat dobott. Centere és csapattársa, Nicklas Backström fényképes dokumentációja szerint egyszer mindeközben aludt is, mégpedig a repülőn.

ovi_sleeps

Ez a fotó igazi unikum, többnyire inkább énekelt, táncolt és persze üvöltött. Az alábbi videóban összeszedtük a nagy rohanás publikus stációit. Aki csak józan és összeszedett sportolókat szeret nézegetni, el se indítsa. Mi szóltunk!

Ben Wallace, aki a Washington Wizardsban kezdte NBA-s pályafutását, majd a Detroit Pistonsszal nyert kupát, ezt írta Twitterén a szökőkutas videó megosztása mellé: ?Mi is buliztunk keményen, amikor megnyertük a kupát, de az, amit ez a srác művel, egészen más szint.? Majd így zárta sorait: ?Ovechkin is my spirit animal.? (Sajnos ennek a rövidke mondatnak annyi jelentésrétege van, hogy lehetetlen lefordítani. Az indiánok hite szerint mindenkinek van egy szellemállata, amely végigkíséri az élete folyamán, és közben tanácsokkal látja el. De a partizás kontextusában nem könnyű elvonatkoztatni attól sem, hogy a spirit égetett szeszt is jelent angolul.) Az biztos, hogy Ovecskinre találóbb megfogalmazást nemigen találtak ennél.

S közben új szó is született az angolban: celebrating szorozva százzal ? oviing.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR ÉLŐ
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum