A Bolzano még nem kezdte el az építkezést

   

Körbetekintünk, a Fehérvár EBEL-riválisainál milyen átigazolások zajlottak a szezonzárás óta.

Bolzano

A bajnok dél-tiroli gárda még nem igazán aktív a játékospiacon, három légiósuk kapott új szerződést, öten pedig távoztak. Érkezett a kanadai Tim Campbell a francia bajnokságból, a szintén kanadai Paul Geiger az ECHL-ből, valamint a kanadai-olasz kettős állampolgár Massimo Carozza a kanadai utánpótlásligákból.

Maradt: Angelo Miceli, Alex Petan, Jacob Smith

Távozók: Alexander Egger (visszavonult), Austin Smith (Innsbruck), Mike Halmo (Ilves, FIN), Robin Gartner (Klagenfurt), Matt Tomassoni (visszavonult)

 

Dornbirn

A voralbergi klub sem kezdte el hivatalosan feltölteni jövő évi játékoskeretét, egyelőre 4 távozót jelentettek be. Az elmúlt évhez hasonlóan megint a klub szurkolói számára szervezett eseményen fogják egyszerre bejelenteni a jövő évi keret játékosait.

Távozók: Martin Grabher-Meier és Chris D?Alvise (mindketten Lustenau, Alpesi Liga), Matt Fraser (Augsburg, GER), Dustin Sylvester (EC Bad Nauheim, GER-2.)

 

Graz

Alaposan átszervezte keretét a Graz 99ers. A légiósok a szlovén Ograjenseket és a svéd Weihagert leszámítva távoztak, rajtuk kívül mindössze még 4 osztrák játékos maradt a stájerországi klub kötelékében. Érkezett az a Colton Yellow Horn, aki 221 EBEL-meccsén 217 pontot termelt és a 2015-16-os szezon MVP-je volt. 3 znojmói évet követően tér vissza egy osztrák klubhoz a kőkemény André Lakos, míg Kevin Moderer ugyanennyi linzi szezont követően igazolt haza nevelőegyütteséhez Erik Kirchschlagerrel karöltve. Robin Rahm kapus a svéd másodosztályból érkezett, Höneckllel kiegészítve már meg is van a grazi kapustandem. A szakvezetés a finn KooKoo-tól megszerezte a svéd Robin Jacobssont, akivel már egész formásan néz ki a Graz hátsó alakzata. Szintén a védők közé érkezik Matt Caito az ECHL-s Rapid Citytől. Csatárok a német másodosztályból jöttek Dominik Grafenthin és Mark Mancari személyében.

Maradt: Olivier Setzinger, Daniel Oberkofler, Zintis Zusevics, Ken Ograjensek, Robin Weihager, Thomas Höneckl

Távozók: Mario Lamoureux (Innsbruck), Evan Brophey (Kosice, SVK), Nikolaus Zierer (?), Markus Pirmann (?), Daniel Woger (Linz), Mario Petrovitz (?), Kurtis McLean (?), Andrew Engelage (?), Clemens Unterweger (Klagenfurt)

 

Innsbruck

A tavalyi negyeddöntős 13 játékosát tartotta meg, 7 osztrák mellett 6 légiós is aláírt az idei szezonra. A hazai/import arány a következő szezonra sem változik, hiszen 5 légiós és egy hazai távozó mellett pontosan ugyanennyit szerződtettek is. Érkezett a fehérvári szurkolók által jól ismert Michael Boivin a Medvescaktól, az NHL-t is megjárt Matt Climie kapus, valamint a Villach fiatal csatára, Sam Antonitsch. Visszahoztak korábban Innsbruckban már megfordult jégkorongozókat is, Nick Ross a szlovák Zvolentől, Mario Lamoureaux a Graztól, míg Austin Smith a bajnok Bolzanótól tért vissza.

Maradt: René Swette, Andrew Yogan, Andrew Clark, John Lammers, Tyler Spurgeon, Lukas Bar, Ondrej Sedivy, Philipp Lindner, Lubomir Stach, Fabian Nussbaumer, Florian Pedevilla, Clemens Paulweber, Dennis Teschauer

Távozók: Patrik Nechvátal (Znojmo), Mitch Wahl (Klagenfurt), Benedikt Schennach (?), Jeremie Blain (?), Hunter Bishop (?), Jeremie Blain (Sparta Praha, CZE)

 

Klagenfurt

A rekordbajnok kerete gyakorlatilag összeállt. Érzékeny veszteség lehet Jamie Lundmark visszavonulása, az NHL-t is megjárt veterán karrierje utolsó hat évét töltötte Karintiában. A klagenfurti osztrák mag viszont egyben maradt, sőt Andrew Kozek és David Fischer is a Wörthi-tó partján kezdi a következő szezont. Főleg EBEL-csapatoktól igazoltak, érkezett az osztrák válogatott Clemens Unterweger a Graztól. Megszerezték az amerikai Mitch Wahlt, aki tavaly innsbrucki mezben pont/meccs átlag fölött termelt, valamint Robin Gartnert a bajnok Bolzanótól, illetve azt a Nick Petersent, aki az Eisbaren Berlinnel német döntőt játszott, és a rájátszásban 18 mérkőzésen 22 pontot szerzett. Kapusposzton várható még erősítés, hisz eddig David Madlener az egyetlen hálóőr a keretben.

Maradt: Philipp Kreuzer, Ramón Schnetzer, Michael Kernberger, Patrick Harand, Thomas Koch, Andrew Kozek, Martin Schumnig, Thomas Hundertpfund, David Fischer, David Madlener, Marco Richter, Nikolaus Kraus

Távozók: Jon Rheault (?), Julian Talbot (?), Mitja Robar (?), Nick St. Pierre (?), Jamie Lundmark (visszavonult), Marco Brucker és Kevin Kapstad (mindketten Linz), Manuel Ganahl (Pelicans, FIN), Tomas Duba (Gangwon High1, Ázsia Liga), Florian Kurath (visszavonult)

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum