A Vienna Capitals maradni akar

 

Az EBEL-klub farmcsapata beadja a nevezését a következő Erste Liga-szezonra is.

“Az előző nyáron valami egészen újba ugrottunk fejest ? nyilatkozta blogunknak Christian Dolezal, a Vienna Capitals utánpótlásigazgatója, a farmcsapat vezetőedzője. ? Felnőtt az első igazán jó évfolyam az utánpótlásunkban, és azt szerettük volna, ha ezek a játékosok a fejlődésükben el tudnák érni a következő lépcsőfokot. Kerestünk egy bajnokságot, ahol jó színvonalú felnőttcsapatok ellen mérethették meg magukat. Láttunk jó néhányat a MOL Liga korábbi mérkőzéseiből, és úgy ítéltük meg, a színvonal jól szolgálhatja a játékosaink fejlődését, és hogy a mi jelenlétünk is hozhat valamit a ligának. Ez volt az alap, amiről elkezdtük a munkát. Voltak elképzeléseink arról, hogy mit várhatunk, és nagyon szerettük volna látni, mire jutunk. Az előszezon biztató volt, aztán jöttek az éles meccsek, amelyeken erősen megszenvedtünk.

Nagy kihívást jelentett számunkra az Erste Liga, nemcsak a játékot illetően, hanem a szervezést, a körítést tekintve is. A játékosaink nagy része először játszott komoly nézőközönség előtt, idegen csarnokokban, erős csapatokkal. Olykor televíziós mérkőzéseken is, ami végképp teljesen új élmény volt nekik, a meccsek közben és a végén nyilatkozni kellett. Mind-mind olyan dolgok ezek, amelyeket egy fiatal játékosnak is meg kell tapasztalnia, át kell élnie, ha komoly karrierről álmodik.

Tudtuk, hogy nem lesz diadalmenet a szereplésünk, hiszen a játékosok attól még nem lesznek automatikusan jobbak, hogy erősebb bajnokságban játszanak erős ellenfelekkel. A fejlődés üteme mindenkinél más és más, van, aki egy év, mások két-három év alatt érhetnek el a következő lépcsőfokra. Azt már látjuk, hogy lehetnek a csapatunkból olyanok, akik odaérhetnek az EBEL-be, de hogy mikor és mennyien, az kérdéses.

Dolezal-900

Az Erste Ligától azt kaptuk, amit vártunk. Nagyon jó ellenfeleket, sok munkát. A MAC és a Miskolc kiemelkedett a mezőnyből, külön kategóriát képviselt, sokat kellett dolgoznia a csapatnak, hogy vállalható eredménnyel fejezzük be ezeket a meccseket, ne szenvedjünk kiütéses vereségeket. A többiekkel szemben főleg hazai jégen voltak szoros csatáink is. Úgy érzem, Bécsben mindenkinek meg kellett szenvednie a jó eredményért. Természetesen szerettünk volna bekerülni a rájátszásba, ez nemcsak a legkeményebb, hanem egyben a legélvezetesebb része az egész bajnokságnak. nci-forum.co.uk Most nem sikerült. Látjuk, hogy miben vannak hiányosságaink, miben kell fejlődnünk, mind a csapatot illetően, mind szervezési kérdésekben.

Ami a jövőt illeti, az induláskor is elmondtuk, hogy nem egy évre tervezünk. A klub vezetése már kiértékelte az elmúlt idényt, és maximálisan hasznosnak ítélte az Erste Liga-indulásunkat, egyértelműen a folytatás mellett foglalt állást. Nem tudjuk még, milyen bajnokság várható ősztől, hallani arról, hogy lehetnek távozók, illetve új csapatok is. Az biztos, hogy mi részt veszünk a jövő szerdai ligaülésen, ahol már a jövőről lesz szó, és beadjuk a csapat nevezését a nevezési határidőig. Szeretnénk részt venni a bajnokság fejlődésében, hozzá akarunk járulni ahhoz, hogy a liga egyre jobb és erősebb legyen.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum