Ismét nagy bajban a Jesenice

 

Senki sem akar a klub élére állni.

Nagy tervekkel vágott neki négy évvel ezelőtt Anze Pogacar és csapata az egykor az EBEL-ben is szépen szereplő Jesenice újjászervezésének, és sok minden meg is valósult a tervekből. A hatalmas tradíciókkal rendelkező szlovén klub az Alpesi Liga vezető erejévé vált, de a megálmodott visszatérés az EBEL-be nem jött össze. Pogacarék mandátumának lejártával pedig a klub léte is veszélybe került. A négyéves elnökségi mandátum a szezon végén lejárt, és sem Pogacar, sem csapatának más tagjai nem akarják folytatni. Az április közepére összehívott közgyűlést el is kellett halasztani két hónappal. Most mindenki abban reménykedik, hogy addigra sikerül találni új jelentkezőt, aki vállalná az irányítást.

Ha nem járnának sikerrel, annak katasztrofális következményei lennének. Nemcsak a klub nevezését kellene visszavonni az Alpesi Ligából, a megszüntetését is kérvényezni kellene a bíróságtól. Az idáig vezető okok a szokásosak. A gyönyörűen felújtott Podmezakla csarnok önmagában kevés ahhoz, hogy a klub fennmaradjon. Egyre nehezebb a támogatók megnyerése, mintha senkit nem érdekelne igazán a csapat sorsa a kisvárosban és környékén. “Már decemberben jeleztem, hogy nem kívánom folytatni ? mondta Pogacar az áprilisi közgyűlésen, ahol hiába vártak arra,hogy valaki jelentkezzen klubelnöknek. ? Az első, amatőr szezonunk óta ez a projekt profi szintre nőtt. A költségvetés megsokszorozódott, az első évi 100 ezer euróval szemben jelenleg 500 ezer, és ennek tovább kellene növekednie. Mi ezt képtelenek vagyunk biztosítani. Az évek során mindig voltak pletykák arról, hogy jönnének mások, akik vezetnék a klubot, de most feketén-fehéren bebizonyosodott, hogy ezt senki nem gondolta komolyan.”

Pogacar elmondta, hogy felelősséget érez a klub iránt, ezért beadta a nevezést az Alpesi Liga következő idényére, és tárgyalt reménybeli támogatókkal is. De hiányzik a helyi önkormányzat akarata a segítségre. Nyílt levelében úgy fogalmaz: ha a helyzetet nem sikerül megoldani a következő közgyűlésig, akkor a csapat visszalép az alpesi ligától, és neki elnökként nem marad más választása, mint kérvényezni a klub felszámolását.

JES-FotoJet2-1170x650

Fotó: HDD Jesenice

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum