Sok a bizonytalanság a játékosszerződések körül

 

Ezen szeretne segíteni szerda esti műhelybeszélgetésén a játékosszakszervezet. A résztvevők tanácsokat kapnak a szerződéskötési tárgyalásaikhoz, illetve tájékoztatást aktuális kérdésekről.

A Jégkorongozók Érdekvédelmi Szervezete a sportolók holtszezonban felmerülő legfontosabb kérdéseire szeretne használható válaszokat és recepteket adni. “Azt tapasztaltuk az eddigi működésünk során, hogy rengeteg a bizonytalanság a játékosok és klubjuk közötti viszonyt szabályozó szerződések körül, a felek rendszeresen eltérően értelmezik az abban foglaltakat – mondta blogunknak Pavuk Attila, a játékosszakszervezet elnöke. – Ez általában abból fakad, hogy ezek a dokumentumok nem határozzák meg egyértelműen a felek jogait és kötelezettségeit, olykor egészen alapvető és fontos kérdéseket pedig nem is szabályoznak. Mivel általában a játékosok a gyengébb felek ebben a viszonyban, így az ebből következő hátrányok is gyakran érintik őket. A működésünk óta eltelt időszakban is a legtöbb megkeresést a szerződéses viták ügyében kaptuk. Úgy gondoltuk, hogy a holtszezon elején, amikor a legtöbben még csak tárgyalnak a leendő klubjukkal, vagy éppen kivárnak, hasznos lehet minden játékos számára, ha tájékoztatást kaphat a szerződéskötéssel összefüggő legfontosabb kérdésekről. Igazán húsba vágó kérdés ez, hiszen az elkövetkező egy vagy akár több évüket ez a dokumentum fogja meghatározni.

szerz

A JÉSZ kidolgozott egy mintaszerződést, amely meggyőződésünk szerint részletesen képes szabályozni sportoló és egyesülete viszonyát, ezáltal pedig kiküszöbölheti azokat a buktatókat, amelyek a játékos és a klub közötti szerződéskötéskor előfordulhatnak. A workshopon bemutatjuk ezt a mintaszerződést, beszélünk a szerződéskötés folyamatáról, és felhívjuk a résztvevők figyelmét az esetleges buktatókra is. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy minden játékos tudatában legyen annak, hogy egy szerződés megkötése milyen következményekkel jár, mit vállalnak a szerződő felek egymás felé. Reméljük, hogy ez a rendezvényünk segítheti a játékosokat abban, hogy a számukra kedvezőbb feltételekkel tudjanak szerződést kötni klubjaikkal.

A workshop másik célja, hogy tájékoztatást adjon a résztvevőknek arról, hogy mi a helyzet jelenleg a magyar jégkorongban. A hírek szerint alapvető változások jöhetnek, ezért igyekszünk megosztani játékostársainkkal a rendelkezésünkre álló információkat, hogy jobb döntéseket tudjanak hozni.”

A workshopra szerdán este 18 órai kezdettel kerül sor Budapesten a Jászai Mari téri Kubikban. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, ezt erre a linkre kattintva tudják megtenni az érdeklődők.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk