Krejcivel és Pastrnákkal erősítettek a csehek

   

A két bostoni csatárfenomén csütörtökön csatlakozik a válogatott kerethez, este már pályára is lépnek azokkal az oroszokkal szemben, akik viszont az olimpia pontkirályát és legértékesebb játékosát húzták be a meccs előtt.

A csehek biztosan kevéssé bánkódtak azon, hogy a Tampa Bay Ligthning viszonylag simán, 4-1-es összesítéssel ejtette ki a Boston Bruinst az NHL rájátszásának második köréből múlt szombaton. Bruce Cassidy vezetőedző csapatában két játékosa alapember a cseh válogatottban is. A 21 éves David Pastrnák az egész NHL egyik legveszélyesebb sorának szélsője, Patrice Bergeron és Brad Marchand mellett az alapszakasz 82 meccsén 80 pontig jutott, de igazán a rájátszásban dobbantott nagyot, ahol 12 meccsen 20 pontot termelt. A nála több mint 10 évvel idősebb David Krejci pedig a második sor centere volt, Rick Nash és Jake DeBrusk között. A két szélsőnek nem ment annyira, mint az első sornak, Krejci így is megcsinált 10 pontot. Velük Csehország legalább egy szinttel nagyobb játékerőt fog képviselni, amire szükségük is lesz, hiszen három meccs után egyelőre négy ponttal a negyedik helyen szerénykednek. A két játékossal a mezőnyjátékosok keretét Csehország teljesen feltöltötte, így teljes harckészültségben várhatják az Oroszország elleni csütörtök esti derbit.

A csehekhez hasonlóan az oroszok is bővítettek merítési lehetőségükön. Harmadik kapusnak benevezték Ilja Szorokint, így az olimpiai trió áll Ilja Vorobjov rendelkezésére. Ennél jelentősebb volumenű erősítés Nyikita Szosnyikov és Nyikita Guszev érkezése. A St. Louis jelenlegi csatára az idei NHL-szezonban 12 mérkőzésen 1+1 pontig jutott a Bluesban, az idény korábbi részében pedig 3 meccsen játszott a Toronto Maple Leafsben, valamint 19 találkozón 17 pontot gyűjtött az AHL-ben. Guszev sokkal jobb szezont tudhat maga mögött: az olimpián elért 4+8 pontjával megszerezte az assziszt- és a pontkirályi címet, továbbá a torna legjobb csatárának választották. A SZKA-ban 54 alapszakaszmeccsen 22 gólt lőtt és 40 gólpasszt adott, míg a rájátszás 12 mérkőzésén 7+5 ponttal zárt. Oroszország keretében még 1 hely szabadon maradt.

Kanada benevezte Marc-Édouard Vlasicot. A San Jose hátvédje ott volt az elmúlt évben vb-ezüstérmes csapatban, összességében pedig a 4. világbajnokságára készülhet. Vlasic a csütörtöki, Norvégia elleni mérkőzésen léphet jégre először. A juharlevelesek keretében még 1-1 kapusnak és mezőnyjátékosnak maradt hely.

Dániához még szerdán csatlakozott két San Jose-játékos, Jannik Hansen és Mikkel Bödker. Előbbi csatár 1 kaput eltalált lövéssel vétette észre magát, míg utóbbi 3 gólpasszt is kiosztott, így komoly mértékben kivette a részét a Finnország elleni 3-2-es sikerből. Janne Karlsson még üresen hagyott egy helyet a keretben, mégpedig a Winnipeg játékosa, Nikolaj Ehlers számára, aki ? ha a csapata elbukja a Nashville elleni 7. mérkőzést ? máris csatlakozhat hazája válogatottjához.

Finnország legfrissebb játékosa, Olli Palola kedden érkezett meg a többiekhez. Lauri Marjamaki még 1 kapust és 2 mezőnyjátékost nevezhet, de dán kollégájához képest ő mindenképpen jól jön ki a Nashville?Winnipeg párharcból: ha a Preds búcsúzik, Pekka Rinne és Juuse Saros közül választhat kapusposzton, míg a csatárokhoz Miikka Salomaki és Eeli Tolvanen érkezne. Ha a Jets esik ki, akkor a támadókhoz Joel Armia és Patrik Laine jöhet.

Lettország csütörtökön betöltötte az utolsó előtti szabad helyét: az AHL-es Teodors Blugers az Egyesült Államok ellen debütálhat az idei világbajnokságon.

Svájc még két mezőnyjátékost vár. Patrick Fischernek jól jönne a Nashville búcsúja, ebben az esetben a védelembe jöhetne Roman Josi és Yannick Weber, de egyikük távolmaradása esetén Kevin Fiala érkezhetne a csatárokhoz.

Svédország csak 18 mezőnyjátékost és 2 kapust nevezett eddig, tehát még 4+1 helye maradt szabadon. Ha a Nashville esne ki, Anders Lindback érkezne a hálóőrökhöz, míg a hátvédekhez Mattias Ekholm csatlakozna, valamint jöhetne Viktor Arvidsson és Filip Forsberg. A Winnipeg búcsúja esetén Tobias Enströmmel bővülhetne a védelem.

Az Egyesült Államok bővítési lehetőségei sokrétűek, Jeff Blashill még 1 kapust és 2 mezőnyjátékost dobhat be.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum