Francouz a Coloradóhoz igazolt

 

A KHL egyik legjobb kapusa szerencsét próbál a tengerentúlon. A Kunlun a legutóbbi szezonhoz hasonlóan idén is kicseréli a keretét.

A keddi nyitáshoz képest szerdán kevésbé voltak aktívak a csapatok a KHL-es játékospiacon. Mikko Koskinen Edmontonba igazolása után egy másik kiváló kapus is távozott az orosz bázisú ligából: Pavel Francouz aláírt a Coloradóhoz. Az olimpiát is megjárt cseh válogatott hálóőr az elmúlt két szezonban a KHL legjobb védési hatékonyságát hozta, már 2017 nyarán is kipróbálta volna magát az NHL-ben, ám az olimpia miatt maradt még egy évre Oroszországban.

Három légiós távozott az orosz bázisú ligából. Az Ak Barsszal friss Gagarin Kupa-győztes Atte Ohtamaa 4 KHL-es szezon után visszatér a Karpathez. Erik Gustafsson a Nyeftyehimiktől a Luleához ment, míg Markus Svensson a Szpartak után a Farjestad kapuját védheti.

A cseh Adam Polásek a Szocsitól a Nyeftyehimikhez igazolt, Dan Sexton pedig a nyizsnyekamszkiaktól az Avtomobiliszthoz került. A fehérorosz Oleg Jevenko 9 tengerentúlon eltöltött szezon után hazatér a Dinamo Minszkhez. A Szibir házi pontkirálya, a svéd Patrik Zackrisson a Dinamo Moszkvában folytatja a pályafutását.

A Kunlun 4 csatárral és 2 hátvéddel állapodott meg. A védelembe a Jugra bekkje, a cseh Ondrej Vitásek, valamint az Eisbaren Berlin hátvédje, Blake Parlett érkezett. A támadósor a finn Veli-Matti Savinainennel, a Jokerittől érkező Olli Palolával, a plzeni Tomás Mertllel, valamint a svéd Patrik Lundhdal bővül.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk