Kedden beindult a KHL átigazolási piaca

 

Az orosz bázisú ligában május 1-jén nyitott a játékospiac, az első napon főleg a finn bajnokságból érkeztek Oroszországba. Koskinen az Edmontonhoz távozott.

Mint arról már írtunk, a Szibir indította a jelentősebb volumenű KHL-es átigazolásokat. Május 1-jén nyitott a játékospiac, így a szabadügynökké vált jégkorongozók új csapatot kereshettek maguknak. A Szalavat Julajev lecsapott Juha Metsolára, a finn válogatott kapus 3 év után távozott az Amurtól. A habarovszki együttes gondoskodott Metsola pótlásáról és leigazolta a cseh Libor Kasíkot a Zlíntől. A SZKA két kulcsembert is elvitt az Amurtól, Oleg Li és Alekszej Bivalcev ősztől a szentpéterváriaknál játszik.

A Barisz meghatározta a 2018/19-es szezonra a kapuspárját, szerződést hosszabbított a budapesti vb-n is látott Henrik Karlssonnal, valamint a Tapparától megszerezte a cseh Dominik Hrachovinát. A Nyefytehimik a finn vonalat követi a légiósok terén: Mikael Ruohomaa a Karpatből, Juuso Puustinen és Joonas Nattinen a JYP-ből igazolt a nyizsnyekamszkiakhoz. A Metallurg megszerezte a finn bajnokság legutóbbi szezonjának legponterősebb hátvédjét, a 60 mérkőzésen 39 pontig jutott svéd-orosz Maksim Matushkint.

A keddi nap legnevesebb KHL-ből távozó jégkorongozója Mikko Koskinen. A finn kapus 4 szentpétervári szezon után újra szerencsét próbál a tengerentúlon. A kétszeres Gagarin Kupa-győztes hálóőr az Edmonton ajánlatát fogadta el.

koskinen-szka

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk