Megállítható-e a Boston első sora?

 

Az első forulóban 30 pontot termelő trió játékán áll vagy bukik a Bruins szereplése.

Ha volt duó, ami kiemelkedett a mezőnyből az alapszakaszban, akkor az a Bolts Kucserov, Stamkos párosa volt. A kettős azonban az alapszakasz végére kifáradni látszott és egyelőre úgy tűnik, hogy csak a duó orosz tagja az, aki a hullámvölgy után ismét elindult felfelé. Kucserov öt meccsen tíz pontot termelt, míg Stamkos csak hatot, de ami igazán szembetűnő, hogy a kapitány csak egyszer tudta bevenni a New Jersey ketrecét. A szezon utolsó négy meccsén pontot sem szerző Stamkos helyét szerencsére átvette J.T. Miller, akinek a megszerzése telitalálatnak bizonyult. A cserestop előtt a Rangerstől érkezett szélső tehermentesítette a sérülten játszó Stamkost, 24 meccsen 11 gólt lőtt és összesen 22 pontot szerzett. Amennyiben Stamkos teljesen egészséges lesz, akkor igen komoly pontpárbaj rajzolódhat ki a Tampa és a Boston első sora között. A Bruinsnál a Pastrnak, Marchand, Bergeron trió 30 pontot tett a táblára az első körben, így a második, harmadik sorok között dőlhet el továbbjutás. A mélységben egyelőre jobbnak tűnik a Bolts. A padon ott van Alex Killorn, Ondrej Palat, Tyler Johnson, Brayden Point és remek szezont futó újonc Yanni Gourde, míg a másikk oldalon egyelőre csak David Krejci és Jake DeBrusk nevét lehet kiemelni, mert a Rick Nash, David Backes, Danton Heinen, Sean Kuraly négyes mélyen maga alatt teljesített eddig. Talán ha nagyobb szerepet kapna az alapszakasz végén berobbanó, a Toronto ellen csak egyszer korcsolyát húzó Ryan Donato, nagyobb esély lenne ellensúlyozni a Tampa hosszabb padját. A 22 éves fiatalember bemutatkozott az amerikai válogatottban az olimpián, a szezon végén az NHL-ben is, ahol 12 meccsen 9 pontot szerzett. Ehhez képest a rájátszás első körében csak egyszer kapott lehetőséget.

A hátsó hatosban ugyanaz a helyzet, mint a csatároknál. A Tampa McDonagh érkezése óta elmondhatja magáról, hogy van három bombaerős párja, miközben a másik oldalon csak Torey Krug és Zdeno Chara nevét lehet velük egy lapon említeni. Ha ezeket az előnyöket a Boston első sora ki is tudja egyenlíteni, a kapusposzton végképp eldőlhet minden.  Andrej Vasziljevszkij eddig Vezina-formában véd, a másik oldalon viszont Tuukka Rask egyelőre 90% alatti hatékonysággal és majdnem hármas kapott gólátlaggal teszi ugyanezt, ami hosszú távon nem jelent sok jót a rájátszásban.

Az látható, hogy a Boston borzasztóan fejnehéz társaság és a csapat többi részének alaposan fel kell nőni az első sorhoz, különben gyorsan véget ér majd a széria a fekete-sárgák számára. Máskülönben a Las Vegas példáján azt is megtanulhattuk, hogy a rájátszásban minden kör más és más, ami számít, az kizárólag a győzelem. A Golden Knights a Losa Angeles Kings ellen söpréssel ment tovább, négy meccsen összesen hét gólt szerezve, majd a San José Sharks elleni első összecsapáson lőttek ugyanennyit, egy elvileg jobb csapatnak. Úgyhogy a Boston is bízhat magában, Bruce Cassidy vezetőedző nagyon jó kis csapatot rakott össze, amely csak egyetlen ponttal maradt le az alapszakaszban végig favoritnak számító Tampától. Mi több, négy egymás elleni találkozójukból hármat megnyertek Marchandék, akiknek így ugyanannyi okuk van a bizakodásra, mint a náluk jóval pihentebben kezdő ellenfélnek.

bruins bolts 2018

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum