Kazahsztán–Lengyelország 6-1

   

Sima meccsen, de ideges végjátékkal búcsúztak a divízió 1/A-tól a lengyelek, akik utoljára 2014-ben jégkorongoztak egy szinttel lejjebb.

A kazahok ott folytatták a világbajnokságot, ahol a szlovénok ellen abbahagyták, gyámoltalan és lelketlen hozzáállásukat látva nagy rohamokkal indított Lengyelország, amely már az első shiftben megszerezhette volna a vezetést, ám Karlsson a helyén volt. A harmad fele környékén a közép-ázsiaiak úgy döntöttek, hogy mégis szeretnének hokizni kicsit a torna utolsó napján, előbb kiegyenlítetté vált a játék, majd a kezdeményezést is átvették. Az agilis Aszetov lépett ki egy okos passz után a 13. perc elején, akasztották, büntetőlövést ítéltek a játékvezetők. A támadó elfektette Odrobny kapust, de nem tudta átemelni felette a pakkot fonákkal, őt és a felső vasat érintve ment fölé. Aki azt gondolta volna, hogy az eset a lengyeleknek ad erőt, tévedett: 18 máodperccel később hajszálpontos lövéssel szerezte meg a vezetést Roman Sztarcsenko. Bő egy percre rá kettő volt közte, ugyanúgy a kapu bal oldalát lőtte ki Akolzin, ahogy előzőleg a csapattársa. Innentől osztálykülönbség volt a két válogatott között, ziccerek sorát dolgozták és hagyták ki a kazahok, a lengyelek meg örülhettek, hogy “csak” 2-0 állt a táblán az első szünetben.

A második felvonásra is elszántan jöttek ki a pirosak – sikerült valamelyest összeszedniük magukat a sokk után –, ez azonban keveset ért, a 25. percben ugyanis Szemjonov távoli lövése átcsorgott Odrobny lábai között. A jegyzőkönyvek szerint Sztarcsenko beleérhetett a bombába. A negyedik kazah gólt már biztosan Sztarcsenko lőtte, fórban, a 40. percben, ez mesterhármast jelentett. Közben történt még egy és más. Többek közt az, hogy a lengyelek átvették az irányítást, támadták a kazah kaput vehemensen, de helyzeteik közül csak egyet bírtak gólra váltani. Így hiába domináltak jobbára, elveszítették ezt a húsz percet is, egyre távolodva a bent maradás lehetőségétől.

A szünetben kapust cserélt Ted Nolan szövetségi kapitány, John Murray érkezett Odrobny helyére. Az első néhány percben még odatették magukat a lengyelek utoljára, érezhető volt, hogy ha gólt találnak hamarjában, akkor még bármi lehet. Csakhogy a kazahok találtak gólt helyettük, Ivan Kucsin kilépett és bevágta a 46. percben. A meccs eldőlt, a játék ellaposodott. Némi izgalmat az hozott, hogy a lengyelek nem tudtak méltósággal veszíteni, 55:44-nél Dziubinski megkapta a torna első nagybüntetését. Utána még két kicsit is összehoztak a pirosak, közülük Murray-t – aki ugyanúgy Petuhovot ütötte meg bárddal, akit előtte Dziubinski szúrt meg – is be lehetett volna zavarni az öltözőbe, de megúszta két perccel. Nem járt jól, az így összesen négygólos Sztarcsenko kapumegkerülős találattal állította be a 6-1-es végeredményt.

Lengyelország kiesett, Magyarország bent maradt, a kazahok izgatottan figyelhetik előbb a szlovén–olaszt – nekik és nekünk is az lenne jó, ha rendes játékidőben nem születne döntés a meccsen –, majd azt, hogy legyőzzük-e a kedvükért Nagy-Britanniát.

kazpol-vb2018-ml

Fotó: Mudra László (MJSZ)

VB, 2018. ápr. 28., szombat.
Karlsson: 96,7% (Malgin)
K
Odrobny: 77,8% (Murray: 84,6%)
Szemjonov, Dallman, Rimarjev, Kucsin, Sztarcsenko
1
Ciura, Pociecha, Chmielewski, Kapica, Kolusz
Lakiza, Metalnyikov, Mihajlisz, Grenc, Jevdokimov
2
Dronia, Tomasik, Zapala, Malasinski, Lyszczarczyk
Polohov, Orehov, Markelov, Szagagyejev, Akolzin
3
Górny, Rompkowski, Urbanowicz, Lopuski, Dziubinski
Ibrajbekov, Volkov, Gurkov, Petuhov, Aszetov
4
Wanacki, Bryk, Witecki, Komorski, Neupauer
Galim Mambetalijev
E
Ted Nolan
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 12:20 KAZ Sztarcsenko Rimarjev Kucsin
2-0 13:34 KAZ Akolzin Orehov Szagagyejev
3-0 24:34 KAZ PP Sztarcsenko Szemjonov Dallman
3-1 27:19 POL Zapala Lyszczarczyk
4-1 39:13 KAZ PP Sztarcsenko Dallman Szemjonov
5-1 46:03 KAZ Kucsin Sztarcsenko Szemjonov
6-1 59:08 KAZ PP2 Sztarcsenko Rimarjev Szemjonov
31 Kapura lövések száma 30
4 Kiállításpercek 33

A kazah–lengyel góljai

 

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 10., szerda
FELK 18:30 DEBFHA 3-2VÉGE
augusztus 12., péntek
FELK 17:00 KOSMIS 5-1VÉGE
FELK 17:10 FHADEB 2-3VÉGE
FELK 18:00 NZÁFTC 5-0VÉGE
augusztus 13., szombat
FELK 19:00 OLLBJA 9-1VÉGE
augusztus 16., kedd
FELK 18:40 BJADUM 
augusztus 18., csütörtök
FELK 17:00 DEBDAB 
FELK 18:00 UTELVC 
Partnerünk
Archívum