Kazahsztán–Szlovénia 3-5

   

Szlovénia Miha Verlic mesterhármasával összességében simán verte Kazahsztánt, életben tartva A csoportos reményeit.

A divízió 1/A csoportos világbajnokság összességében rendkívül bonyolult matematikájához képest a szlovén számtan végtelenül egyszerű volt a meccs előtt: ha mindkét hátralévő találkozójukat nyerik, gyámoltalan startjuk ellenére visszajutnak az A csoportba. Ehhez képest nem mondhatni, hogy nekiugrottak volna az ugyancsak az elit felé kacsingató kazahoknak. A közepes tempójú nyitó percekben domináltak mezőnyben, kísérletekig azonban inkább ellenfelük jutott, különösen miután joggal került emberelőnybe a 3. perc végén. A gól a levegőben lógott, ám előbb bot tört ziccerben, majd fél méterről találta el az üres kapu helyett a rövid vasat a kazah támadó. Ilyen jelenetet már láttunk ezen a tornán. Ami kimaradt ott, bement itt, 5:07-nél perfekt keresztpassz után vágta be Verlic. Sokáig nem örülhettek a szlovénok, nem egészen másfél perccel később Petuhov kerülte meg a kaput, és addig paskolgatta a korongot – hogy Kroselj biztosan nem birtokolta-e azt, kérdéses –, amíg át nem csúszott, 1-1. A 11. percben már a kazahok vezettek, jókora gólt lőtt Dmitrij Grenc. Majdnem akkorát, mint a 16.-ban a szlovénok: élményszámba ment a Golicic–Verlic–Urbas összjáték, a végrehajtó utóbbi volt. 2-2-vel mehettek pihenni a felek, a tökéletes egál – a lövések aránya ebben az időszakban: 10-10 – ellenére ugyanakkor legalább egy árnyalattal erősebbnek éreztük délnyugati szomszédainkat.

Nem véletlenül volt ilyen benyomásunk: a második menetben ki is jött a differencia, egy csapat volt a jégen, végig a szlovénok támadtak, a kazahoknak 15 perc alatt egy lövésük volt, helyzetük egy sem. A szlovénoknak annál több. Újabb gól a 28. percig nem született, az viszont a torna egyik legszebbje volt. Előnyben adott erős passzt Magovac, a kapunak háttal állva villámgyors mozdulattal húzta be Verlic. A szlovén nyomás jelentős maradt, a kérdés csak az volt, kihúzzák-e mínusz eggyel a totálisan tanácstalan és gyámoltalan kazahok a pauzáig. A 38. percig bírták, újabb hátrányuk alkalmából Kovacevic vágott bombagólt, 2-4. Az öröm meglepetésre mindössze 14 másodpercig tartott, Aszetov tört kapura, és mivel tenyeressel nem tudta rátenni a bekk szorításában, beemelte fonákkal, igen szép mutatvány volt ez is, 3-4. A húsz perc krónikájához tartzik, hogy Sabolic egy ütközés után úgy elterült, hogy a szlovénok hordágyat kértek és módfelett hevesen reklamáltak. Kiállítás nem lett, de a mentősökre sem volt szükség: a KHL-es ász két cserével később újfent ereje teljében támadta az ellen kapuját.

A harmadik felvonásban Kazahsztán többet próbálkozott ugyan, időnként uralta is a játékot, gólig azonban nem jutott, csak kapuvasig, azt Markelov lőtte közvetlen közelről. A szlovénok az 54. percben biztosították be győzelmüket, a veterán Sztarcsenko rontott el egy keresztpasszt a támadóharmadban, Verlic lecsapott a korongra, kilépett és fellőtte a felsőbe, 3-5. A folytatásban nem sok érdemleges történt. Ha Szlovénia veri szombaton Olaszországot is, visszajut az elitbe.

kazslo-vb2018-ml

Fotó: Mudra László (MJSZ)

VB, 2018. ápr. 27., péntek.
Karlsson: 86,1% (Malgin)
K
Kroselj: 87,0% (Stojanovic)
Szemjonov, Dallman, Rimarjev, Kucsin, Sztarcsenko
1
Magovac, Gregorc, Sabolic, Ticar, Drozg
Lakiza, Metalnyikov, Mihajlisz, Grenc, Jevdokimov
2
Podlipnik, Kovacevic, Verlic, Urbas, Golicic
Polohov, Orehov, Markelov, Szagagyejev, Akolzin
3
Pavlin, Kranjc, Kuralt, Music, Ograjensek
Ibrajbekov, Volkov, Gurkov, Petuhov, Aszetov
4
Basic, Pance, Ropret, Hebar
Galim Mambetalijev
E
Kari Savolainen
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:17 SLO Verlic Urbas Golicic
1-1 06:37 KAZ Petuhov Aszetov
2-1 10:48 KAZ Grenc Metalnyikov Jevdokimov
2-2 15:47 SLO Urbas Verlic Golicic
2-3 27:28 SLO PP Verlic Magovac Sabolic
2-4 37:50 SLO PP Kovacevic Ograjensek
3-4 38:04 KAZ Aszetov Petuhov Polohov
3-5 53:56 SLO Verlic
23 Kapura lövések száma 36
8 Kiállításpercek 18
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum