Nyugat két legjobbja csap össze

 

Hatalmas várakozások előzik meg a Nashville Predators és a Winnipeg Jets összecsapását, nem akármilyen színvonalú csatára számíthatunk.

A rájátszás nem éppen ideális lebonyolításának köszönhető az, hogy a Nyugati Konferencia, de talán az egész liga két legjobb csapata már a második körben szembekerül egymással. Éppen ezért kivételesen jó párharcnak ígérkezik az összecsapás, ami akár hét mérkőzésig is nyúlhat. Ha a két csapatot egymással szembeállítjuk, akkor komoly párhuzamok mellett jelentős különbségeket is találhatunk. Lássuk először az utóbbit! A Nashville erőssége a védekezés: az alapszakaszban a Los Angeles mögött a második legkevesebb gólt kapták. Ezt a védelmet kellene feltörnie annak a Winnipegnek, amely a lőtt gólok tekintetében végzett a második helyen a Tampa mögött. Tehát a legjobb második védelem néz majd szembe, a második leggólerősebb csapattal.

Másodszor az alapszakasz végén a Winnipeg rendelkezett a legjobb hazai mutatóval, amivel szemben viszont az áll, hogy a Nashville szerezte a legtöbb pontot vendégként. Végezetül ott van a speciális játék, amelynek az emberelőnyös elemében a Jets sokkal jobb, a kivédekezésében ellenben a Predators felé billen a mérleg nyelve. Döntő lehet, hogy a Preds képes lesz-e fegyelmezettebben játszani, hiszen a Colorado ellen 27-szer ültek a boxban, ami a második legtöbb volt a Philadelphia 29-e után. Akkor ez még belefért, de a Jets ellen nem fog.

preds_jets

Az ellentétek után jöjjenek a párhuzamok a két csapat között, amiből a legfontosabb a kapusposzt. Connor Hellebuyck és Pekka Rinne is jelölt a Vezina-trófeára, ami mindent elmond kettejük teljesítményéről és az előttük dolgozó védelemről. Arról a védelemről, amelyben az egyik oldalon a kulcsszerep Roman Josié, a másikon Jacob Troubaé. Mindkét hátvéd kiemelkedően játszott az első körben és ami közös bennük, hogy egyenlő létszám mellett, mindig az ellenfél legveszélyesebb sora ellen voltak fent ? sikerrel. Végül ott van a csatársor, ahol nem lehet elmenni Patrik Laine és Filip Forsberg teljesítménye mellett. A finn tini és a svéd szélső is halványabban zárta az alapszakasz legvégét, de a rájátszásban már mindketten maximálisan pörögtek. Főleg Forsberg góljai mentek élményszámba, amit óriási egyéni akciók után szerzett.

Felmerül a kérdés, hogy akkor mi dönthet a két csapat között. Az alapszakaszban egymás ellen elért eredmény aligha számít sokat, de azért jegyezzük fel, hogy az öt meccsből hármat a Preds nyert, kettőt a Jets. Elvileg a rutin a Preds mellett áll, de erre alapozni nagy hiba lenne, mert a Winnipeg újoncai alaposan elverték a Wild rutinos rókáit is. A legvalószínűbb, hogy a kiegészítő emberek egy-egy villanása dönthet, hiszen két nagyon erős és kiegyensúlyozott csapat feszül majd egymásnak a második körben. Ezek mellett a pályaelőny is sokat számíthat, amit a Predators 117 pontjával vívott ki magának, de a Jets sem maradt el sokkal mögötte, hiszen ők 114-et gyűjtöttek. Lehet, hogy a végén ez a három pontocska fog dönteni?

jets preds 2018

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum