További csodákra hajt a Vegas

 

A ligaújoncra minden korábbinál nehezebb feladat vár, a nyugati konferencia elődöntőjében a San José Sharksot kell legyőznie péntek hajnalban.

Az NHL történetében nyolcadik alkalommal találkozik két olyan csapat, amely az előző kört söpréssel abszolválta. Ez mindenképpen jó előjel lehet a két gárda számára, hiszen az előző hét ilyen párból hatszor került ki a végső győztes. Ráadásul mind a négy Nyugaton továbbjutott csapat az első Stanley-kupájára hajt. Korábban csak kétszer fordult elő ilyesmi, de akkor mindig meg is lett a végén az áhított kupa. 1984-ben a Minnesota, St. Louis, Edmonton és Calgary négyesből az Oilers lett a győztes, 2012-ben a St. Louis, Los Angeles, Phoenix és Nashville alkotta kvartettből a Kings hódította el a trófeát. Csütörtökön a ligaújonc Golden Knights és a San José Sharks csap össze.

A Golden Knights az alapszakasz négy mérkőzéséből hármat megnyert a Sharks ellen, ami egy playoff párharcban nem számít sokat. Az már annál inkább, hogy a Vegas és a San Jose is elképesztő módon védekezett az előző körben, előbbi három gólt kapott négy mérkőzésen, utóbbi négyet szintén négy találkozón. Az egyik oldalon Marc-Andre Fleury, a másikon Martin Jones védett bámulatosan, de természetesen nem szabad megfeledkezni az előttük dolgozó védelemről sem. Ami a nagy különbséget jelenti a két csapat között, az a góllövés. Amíg a Vegas csak hét gólt lőtt a négy mérkőzésen, addig a San Jose 16-ot és ez még akkor is nagy különbség, ha a Sharks egyszer egy nyolcassal szórta meg az Anaheimet.

A Knightsban egyelőre William Karlsson és James Neal gólszegénysége a legnagyobb probléma. Főleg a svéd játékos gyengélkedése meglepő, hiszen az alapszakaszban 43-szor volt eredményes. A Sharksban ezzel szemben semmi gond sincs a gólszerzéssel, kilencen iratkoztak fel a táblára, és ami külön öröm a kaliforniai szurkolók számára, hogy a cserestop előtt megszerzett Evander Kane is kivette a részét a találatokból. Emberelőnyben és emberhátrányban is ugyanaz a helyzet a két csapatnál, a védekezés tökéletesen működik, de amíg a Vegas csak egy gólt lőtt fórban, addig a San Jose hatot, húsz lehetőségből, ami elképesztően jó, 30%-os kihasználást jelent.

vegas

Ahhoz, hogy kiegyenlítődjenek az erőviszonyok a Vegasnak kellene hatalmasat javulnia támadásban, mert az még ilyen remek védekezés mellett is nehezen elképzelhető, a végtelenül kiegyensúlyozott San Jose minden támadósorát meg tudja fogni és maga javára fordítani a párharcot. A Knights jelenleg csak két dologban bízhat: abban, hogy a harmadik legjobb hazai mérleg az övé volt az alapszakaszban illetve abban, hogy négyből háromszor megverte az ellenfelét. De természetesen a szakírók többsége többet nem meri leírni, hogy a Vegas esélyei minimálisak, hiszen annyiszor volt már ez így ebben a szezonban, és a csapat minden elképzelést felülmúlóan teljesített eddig.

knights sharks 2018

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum