Franciaország Svájccal játszik a kiesés elkerüléséért

   

Csehország és Fehéroroszország megmenekült az oroszországi ifjúsági világbajnokságon. Vlagyimir Alisztrov öt pontot szerzett a kulcsfontosságú meccsen.

A hétfő a csoportutolsók napja volt az ifi vb-n. Négy nullapontos csapat találkozott, az A csoportban Fehéroroszország Svájccal, a B jelű kvintettben Csehország Franciaországgal mérkőzött. Ez utóbbi a végeredmény ellenére egyáltalán nem indult simán, a csehek kissé lenézték a franciákat. A vezetést is megszerezték már a 8. percben, így még jobban hátradőltek. Ennek az lett az eredménye, hogy a franciák előbb egyenlítettek, majd a 27. percben a vezetést is átvették. Az első gólt a 2002-es születésű Flavian Dair szerezte, aki ezzel a találattal a világbajnokság legfiatalabb gólszerzője lett. A cseh kispad 1-2-es állásnál megkongatta a vészharangot, a csapat pedig összekapta magát, másfél perc múlva egyenlítettek, a második szünetig két góllal elhúztak. A harmadik harmadra aztán végképp egyetlen csapat maradt a pályán, a csehek 19-7-re nyerték a kapura lövéseket, amelyek közül 5 kötött ki a hálóban, így végül 9-2-re nyertek.

2018 IIHF Ice Hockey U18 World Championship
Fotó: Steve Kingsman/HHOF-IIHF Images

Ennél sokkal szorosabb meccset játszott Svájc Fehéroroszországgal és Vlagyimir Alisztrovval. A helvétek az első harmad után 2-0-ra vezettek, ám a középső játékrészben a fehéroroszok egyenlítettek, a 17 éves szélső két gólpasszt jegyzett. Az utolsó húsz perc egy újabb Alisztrov-assziszttal indult, de Svájc kihasznált egy emberelőnyt, majd egy percen belül még egy gólt szerzett és visszavette a vezetést. 4-3-as állással fordultak a csapatok az utolsó tíz percre, amely elképesztő izgalmakat és fordulatokat hozott. A főszereplő az összesen 5 ponttal végző Alisztrov volt, aki 76 másodperccel a rendes játékidő vége előtt megszerezte aznapi negyedik gólpasszát, majd 59:48-nál ő maga fejezett be egy akciót, győztes góllal koronázva meg teljesítményét. 5-4-es győzelmével Fehéroroszország elkerülte a kiesési kört, ilyesmire 2004 óta nem volt példa, az elmúlt 15 évben mindig azonnal kiestek, amint feljutottak.

Kedden csoportrangadót rendeznek az A csoportban, Kanada és Svédország játszik egymással, egy veretlenségi széria biztosan megszakad. A fehéroroszok a címvédő USA ellenében kísérelhetik meg megszerezni a csoport harmadik helyét. A másik ágon a hibátlanul álló Finnország játszik a negyedik helynél előrébb már nem nagyon léphető csehekkel, míg Szlovákia és Oroszország a csoportmásodik helyéről dönt.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum