Szlovénia–Lengyelország 2-4

   

A legutóbbi évben még A csoportos, februárban pedig olimpiai résztvevő együttes a britek elleni vereség után a lengyelektől is kikapott. Chmielewski góllal mutatkozott be a vb-n.

Mindkét válogatottnál történtek változások a keretet illetően. Szlovénia kénytelen volt bevetni tartalékkapusát, miután Matija Pintaric megsérült az edzésen, így hétfőn már Rok Stojanovic padozott Gasper Kroselj mögött. Lengyelország betöltötte üres helyeit, Dziubinski és Kapica mellé megérkezett a cseh ezüstérmes Aron Chmielewski a második sorba, valamint Jakub Wanacki bekerült a negyedik bekkpárba. Egyik szövetségi kapitány sem volt elégedett a vasárnap látottakkal, ezért mindketten módosítottak a soraik összetételén, továbbá a lengyeleknél Murray helyett Odrobny kezdett a kapuban.

A 930 néző előtt megrendezett találkozón Lengyelország már a 2. perc elején emberelőnybe került, miután Verlic gáncsolta az egyik lengyel játékost. A szlovének közel jártak ahhoz, hogy emberhátrányos gólt lőjenek, de Odrobny bravúrral védett. Lengyelország nem sokkal később kihasználta az előnyt, Dziubinski kapu mögüli passzát Kapica lőtte be Kroselj füle mellett (0-1). Még fél perc sem telt el, amikor fordult a kocka, a pjongcsangi olimpiát is megjárt együttes játszhatott 5 a 4 ellen. Ticarék ugyanolyan tompán játszották meg az előnyt, mint egy nappal korábban a britek ellen. A 7. percben újabb szlovén előny jött, ahol Ticar lőtt fölé ígéretes helyzetben, de lengyel részről Dziubinski kiugorhatott hátrányban, de nem talált kaput, valamint a büntetőpadról visszatérő Neupauer is ziccerbe került. Teljes létszám során is Lengyelország támadott többet, irányította a játékot, csak a harmad vége felé éledezett Szlovénia. A lengyelek fölényét jól jelzi a 13:8-as kapura lövési mutató.

A második játékrész elején eljött a 3. szlovén előny, melynek során odadöftek a lengyel kapusnak, aki egy rövid ápolás után folytatta a játékot. Urbasék játéka tempósabbá vált, de pontosabbá nem. Szlovénia fölénye állandósult a kiegészülés után, ennek eredményeként a 25. percben egy lendületes akció végén Drozg nagy gólt vágott Odrobnynak (1-1). Kis híján azonnal fordítottak délnyugati szomszédaink, viszont ezt a lengyelek egy szabálytalanság árán elkerülték. A szlovének majdnem kihasználták az előnyt, de Pance beleérése után csak dupla kapuvasig jutottak. Egy perc sem telt el, amikor Neupauer üresen maradt Kroselj kapuja előtt és belőtte a botos oldalra neki (1-2). A következő percekben Szlovénia nyomott, Lengyelország a kontrákra épített. A meccs felénél Komorski egy buli után gáncsolt, a lengyel hátrányban Odrobny őrizte az egygólos vezetést. Nem játszhattak sokáig 5 az 5 ellen a csapatok, ugyanis Sabolic kiült a büntetőpadra. Mire Sabolic visszatért, Pavlin távozott 2 percre. Pance nem bírta a nyomást, odaszólt a játékvezetőnek, ezzel kevesebb mint másfél percre kettős emberelőnybe kerültek a lengyelek. Az 5 a 3 elleni játék idő előtt véget ért, ugyanis Kapica sípszó után odacsapott Kroseljnek. A létszámot tekintve zavaros időkben Music odaütött a kiugró Kolusznak, a büntetőt higgadtan értékesítette a lengyel (1-3). A szlovén felzárkózáshoz Sabolic járt a legközelebb, bődületes keresztvasat lőtt.

A harmadik húsz percre agilis Szlovénia érkezett, a 43. percben Odrobny hatalmas bravúrral ért át Urbas lövésére. Egy perccel később Pancét szabálytalannak látták a játékvezetők, ezzel újabb 2 perccel kerültek közelebb első sikerükhöz a lengyelek. A játékvezetők az előző két harmadhoz képest engedték a keményebb játékot, ezzel éltek is a csapatok. A kihagyott szlovén lehetőségek megbosszulták magukat: az 52. percben Rompkowski lövését hiába védte Kroselj, a kipattanót Chmielewski közelről betette neki (1-4). A szlovének az utolsó percig hajtottak, Kroseljt is lehozták, végül 73 másodperccel a vége előtt Urbas közelről belőtte a Verlic lövése utáni kipattanót (2-4).

Lengyelország 4-2-re győzött, ezzel csatlakozott a hárompontos csapatok táborához, míg Szlovénia 0 ponttal várja a szerda, Magyarország elleni mérkőzését.

Fotó: Mudra László - MJSZ

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Szétromboltuk a saját meccsünket

   

Nem kertelt a szlovén szövetségi kapitány csapata második vereségét követően.

Kari Savolainen, szövetségi kapitány, Szlovénia: “A lengyel válogatott, ahogy mindegyik csapat itt a világbajnokságon, nagyon erős. Erősek, jól korcsolyáznak. Tudtuk, hogy ellenünk minden csapat kettőzött erővel játszik, mégsem voltunk elég élesek. Nem elég, hogy az ellenfelek ellen kell játszanunk, még saját magunk ellen is. Szétromboltuk a saját meccsünket a fegyelmezetlenségeinkkel. Nincs más választásunk, holnap edzünk és megpróbáljuk összekapni magunkat.”

Ted Nolan, szövetségi kapitány, Lengyelország: “Tegnap óta annyi változott csak, hogy feljavultunk küzdőképességben. Elszántak voltunk, harcosak, és remekül védett a kapusunk. Természetesen Aron Chmielewski érkezése nagy segítség, nagy termetű, erős játékos, aki rendkívül veszélyes. Ezúttal azért védett Odrobny, mert két remek kapusunk van, amit ő be is bizonyíított. Így jobban tudunk gazdálkodni az energiákkal is.”

VB, 2018. ápr. 23., hétfő.
Kroselj: 85,2% (Stojanovic)
K
Odrobny: 94,6% (Murray)
Magovac, Gregorc, Sabolic, Ticar, Urbas
1
Dronia, Rompkowski, Zapala, Malasinski, Kolusz
Podlipnik, Kovacevic, Verlic, Pance, Golicic
2
Ciura, Pociecha, Dziubinski, Chmielewski, Kapica
Vidmar, Kranjc, Kuralt, Music, Ograjensek
3
Górny, Tomasik, Lyszczarczyk, Lopuski, Komorski
Pavlin, Basic, Drozg, Ropret, Hebar
4
Wanacki, Bryk, Witecki, Urbanowicz, Neupauer
Kari Savolainen
E
Ted Nolan
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:49 POL PP Kapica Dziubinski Chmielewski
1-1 24:30 SLO Drozg Vidmar
1-2 27:29 POL Neupauer Pociecha Witecki
1-3 36:09 POL PS Kolusz
1-4 51:24 POL Chmielewski Rompkowski Dziubinski
2-4 58:43 SLO Urbas Verlic Gregorc
37 Kapura lövések száma 27
10 Kiállításpercek 12

A szlovén–lengyel góljai

   

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum