Lengyelország–Ukrajna 4-2

 

Világbajnoki csoportellenfelünk megnyerte első felkészülési mérkőzését.

Két újabb játékos köszönt el a lengyel válogatottól a világbajnokságra készülő keretből. Oskar Jaśkiewicz megfázott a Nowy targ-i edzőtábor utolsó napjaiban, és gyógyszereket kellett szednie. Az elvégzett vérvizsgálat rossz eredményeket hozott, így a szakvezetőknek le kellett mondaniuk róla. Mateusz Bepierszcz pedig lágyéksérülést szedett össze, felépülése a világbajnokság kezdetéig nem volt várható. Így jelenleg az alábbi játékosok vannak a csapattal Budapesten:

kapusok: Przemysław Odrobny (TatrySki Podhale Nowy Targ), John Murray (GKS Tychy), Ondřej Raszka (JKH GKS Jastrzębie).

védők: Mateusz Bryk, Bartosz Ciura, Kamil Górny, Bartłomiej Pociecha (mind GKS Tychy), Mateusz Rompkowski, Patryk Wajda (mindkettő Comarch Cracovia), Jakub Wanacki (Tauron KH GKS Katowice), Damian Tomasik (TatrySki Podhale Nowy Targ).

csatárok: Filip Komorski, Jakub Witecki (mindkettő GKS Tychy), Kasper Bryniczka, Krystian Dziubiński, Damian Kapica, Maciej Urbanowicz (mind Comarch Cracovia), Mikołaj Łopuski, Tomasz Malasiński (mindkettő Tauron KH GKS Katowice), Jan Steber (MH Automatyka Gdańsk), Marcin Kolusz, Krzystof Zapała, Mateusz Michalski, Bartłomiej Neupauer (mind TatrySki Podhale Nowy Targ), Kacper Guzik (Saale Bulls Halle, GER-3.), Dominik Jarosz, Dominik Paś (mindkettő JKH GKS Jastrzębie).

A lengyel csapatnál nem tartják valószínűnek, hogy megérkezhet Adam Borzęcki és Aron Chmielewski, akik még küzdenek csapataikkal a rájátszásban. Alan Łyszczarczyk csatlakozására van némi esély, a játékos csapata, az Owen Sound Attack a Soo Greyhonds ellen játszik az OHL playoff második körében. Jelenleg 3-3-ra áll a csata, a mindent eldöntő, hetedik mérkőzésre április 18-án kerül sor. Ha az Attack veszít, Łyszczarczyk jöhet.

A lengyelek hétfő este Ukrajna ellen teszteltek először a Tüskecsarnokban. A keretből ezúttal nem öltözött Murray, Rompkowski, Kapica, Malasiński, Kolusz és Zapała. Nem kezdődött jól a meccs, a harmadik percben Bryniczka térdsérülést szenvedett, a tüzetesebb orvosi vizsgálatok fogják eldönteni, hogy a sérülése mennyire súlyos, lehet-e számítani rá a világbajnokságon. Az első harmad gól nélkül telt, a másodikban az ukránok szereztek vezetést emberelőnyben, de hamar jött az egyenlítés, majd a játékrész utolsó szakaszában a lengyelek vezető gólja is. A harmadik harmadban a lengyelek is kihasználtak egy emberelőnyt, amelyre az ukránok válaszoltak, de a meccs vég előtt nem sokkal a fehér-pirosak egy újabb emberelőnyös góllal bebiztosították a győzelmet. 4-2-re nyertek, és kedden 18 órától Japán ellen folytatják. Ezt követően pedig Ted Nolan és stábja valószínűleg szűkíti a keretet.

POL-UKR

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Lengyelország– Ukrajna 4-2 (0-0, 2-1, 2-1)

Lengyelország: Odrobny (Raszka) – Ciura, Pociecha; Urbanowicz, Dziubiński, Paś – Tomasik, Wanacki; Łopuski, Komorski, Witecki – Bryk, Górny; Guzik, Neupauer, Steber – Wajda; Michalski, Bryniczka, Jarosz.
Ukrajna: Gajducsenko (Vlaszenko) – Ihnatyenko, Zsavnir; Ljalka, Mihnyov, Zaharov – Katrics, Orgyinszkij; Babinyec, Bucenko, Nyimenko – Petruhno, Tolsztusko; Bojkov, Karpenko, Csernyisenko – Tatarenko, Romanyenko; Ramazanov, Gricenko, Szavcsenko
gólok:
21:17 0-1 Babinyec (Bucenko) PP
23:06 1-1 Urbanowicz (Paś)
35:26 2-1 Komorski (Łopuski, Witecki)
53:45 3-1 Urbanowicz (Wajda, Paś) PP
57:45 3-2 Katrics (Nyimenko)
59:28 4-2 Bryk (Paś, Dziubiński) PP
kiállítások: 6 perc – 4 perc
kapura lövések: 38-27

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk