Galló Vilmos fellőtte csapatát az SHL-be

   

A Timra öt év után került vissza az első osztályba, a magyar válogatott csatára győztes gólt szerzett az osztályozó mindent eldöntő hetedik meccsén.

Pedig ez a hajó már félig elúszni látszott. A negyedik meccs után ugyanis 3-1-re vezetett a Karlskrona, a három meccslabdájából kettőt hazai közönsége előtt játszhatott meg. De a Timra és különösen Galló Vilmos nagyon jól álltak a feladathoz, a magyar válogatott csatára az ötödik meccsen gólt és gólpasszt adott, csapata pedig 3-1-re nyert. A hatodik meccsen vendégként is háromszor szerzett vezetést a Karlskrona, 5700 nézőjétől hajtva azonban mindháromszor egyenlített a Timra, harmadszorra ismét Galló passzából született a gól. Azon a meccsen egyszer szerzett vezetést a hazai csapat, 5 és fél perccel a vége előtt, de ez elég is volt nekik ahhoz, hogy kiharcolják a hetedik mérkőzést.

Ahol Galló már az első cseréjében hőssé vált, hiszen az ő fonákjával szereztek vezetést a vendégek. A gólt követően hatalmas nyomás nehezedett rájuk, a kapura lövéseket 14:2-re nyerte az ellenfél, de ezt is kibírták, a középső harmadban pedig kiegyenlítettebb játékkal őrizték az előnyt. Tíz perccel a vége előtt azután érkezett Jonathan Dahlén, és eldöntötte a találkozót. A csapat ikonja 17 éves korában került Timrába, innen draftolta le az Ottawa Senators a 2016-os draft második körének 42. helyén. A szezont a tengerentúlon kezdte, de a próbajátékok után úgy ítélték meg, hogy odahaza többet fejlődhet, így visszatért Svédországba. Ez nem érintette jól Gallót, hátrébb került a sorokban, később egészen speciális feladatokat is kapott, amiket remekül teljesített, ám a statisztikáinak mindez nem tett jót. Az alapszakaszban 52 meccsen 14 pont került a neve mellé, míg Dahlén 44 mérkőzésen ugyanennyi pontot ért el.

A rájátszásra aztán megváltozott a csapat szerkezete, Galló fontosabb feladatokat kapott, és kiválóan élt a kínálkozó lehetőségekkel. A Leksand elleni, söpréssel végződő Allsvenskan-döntő második meccsén győztes gólhoz adott passzt, és az utolsó összecsapáson is került pont a neve mellé. Ekkor azonban még egyértelműen Dahlén volt a csapat sztárja, 3 meccsen szerzett 4 góljával és 3 asszisztjával. Galló számára az osztályozóra indult be igazán a gépezet, 7 mérkőzésen 2 gólt lőtt? köztük párharcot lezárót ?, és 5 gólpasszt adott. Ugyanannyi pontot, mint Dahlén. Ilyenformán a magyar csatárnak elévülhetetlen része volt abban, hogy egy évvel fiatalabb csapattársa idén már ne mutatkozzon be az NHL-ben. Jól értesült tengerentúli források ugyanis biztosra veszik, hogy a rájátszástól már korábban elbúcsúzott Ottawa még az alapszakasz vasárnapi vége előtt kipróbálta volna fiatal tehetségét, ha a Timra nem húzza eddig az osztályozót.

A magyar játékosok azonban szerencsét hoznak annak a csapatnak, amely a svéd elitbe jutásért küzd. A Leksand csaknem pontosan két évvel ezelőtt még csodálatra méltóbb körülmények között, szintén hetedik mérkőzésen vívta ki a feljutást a Modóval szemben. Akkor Hári János oroszlánrészt vállalt a sikerből, első asszisztos volt a második találatnál, most magyar ütötte a mérkőzést eldöntő gólt.

gallo

Hogy Galló egyike volt az osztályozó két egyértelműen legnagyobb sztárjának, arra ? a kanadai táblázaton túl ? jó példa, hogy a csapat Vilmossal reklámozta a hatodik találkozót, amelyet hazai pályán játszottak. A hockeysverige.se pedig a hetedik találkozóról szóló tudósítása végén két taget helyezett el: egy Jonathan Dahlénre, egy pedig a magyar játékosra mutat.

Nagy most az öröm a Timránál, amely 5 évet húzott le a másodosztályban, és ahol pár évvel ezelőtt még közelebb volt a pénzügyi krach veszélye, mint a visszajutás lehetősége az élvonalba. De az akadályokat fokozatosan leküzdötték, idén egyértelműen domináltak a másodosztályban, a döntőben pedig véghez vitték a csaknem lehetetlent: 1-3-ról fordították a maguk javára a dolgok állását. Galló Vilmos most nyilván ünnepel 1-2 napot, aztán azonban Magyarország felé veszi az irányt, hogy mielőbb csatlakozzon a válogatott kerethez.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum